ARE er kjent for sin fantastiske lokale mat scene som skiller seg ut med sin unike blanding av svenske delikatesser og internasjonale smaker. I denne regionen er det en sterk vekt på lokale råvarer, fra fersk fisk og skaldyr hentet direkte fra de nærliggende vannene, til kjøtt og grønnsaker oppdrettet på lokale gårder. En spesialitet i området er "renskav", tynne skiver av reinsdyrkjøtt servert med poteter, løk, og lingonbær - en rett som reflekterer den dype forbindelsen til den svenske villmarken. Blant de mest populære restaurantene i ARE finner du Fjällpuben, kjent for sine hyggelige omgivelser og hjemmelagde, lokale retter. For de som er interesserte i en mer eksotisk opplevelse, tilbyr Åre Crêperie & Logi unike franske inspirasjoner i hjertet av Sverige. Den kulinariske reisen i ARE er ikke bare en smak av de deilige rettene men også en opplevelse av den varme gjestfriheten og den spektakulære utsikten over det svenske landskapet som omgir byen.