Se hva du kan gjøre og oppleve i Le Cap d'Agde Méditerranée

Destinasjonen Cap d’Agde Méditerranée Sør i Frankrike, i en region Languedoc, med 300 soldager per år er Cap d’Agde Méditerranée et feriested uten konkurrent. Bestående av 3 havstasjonen Cap d'Agde, Portiragnes og det historiske sentrum d'Agde og Pézenas. Vi kan blant annet nevne Pézenas, Agde, fokaiernes antikke handelshovedstad, eller Montagnac, byen kjent for sin middelaldermesse. Canal du Midi passerer gjennom Cap d’Agde Méditerranée og danner regionens ryggrad. Det flotte tilbudet av arrangementer og kulturelle tilstelninger gjør at man får lyst til å komme på besøk flere ganger i løpet av året. Det befinner seg på et vulkanområde mellom Canal du Midi, floden og havet, Cap d'Agde Méditerranée har 3 havner, 20 km med sandstrand både vill og menneskelagd, et naturlig område med parker, pinjetrær, beskyttet marineområde, historiske monumenter og et utrolig beskyttet område, sportsutrustrninger på høyt nivå og permanente animasjoner.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Le Cap d'Agde Méditerranée

Cap d'Agde/Agde

Mellom havnene og strendene er Cap d’Agde hovedferiebyen utviklet for turisme. Stasjonen har 10 behagelige kvartaler hvor arkitekturen har blitt inspirert av de typiske landsbyfargene med Languedocs stil, i et sykleområde, med gåturområder og parker. Animasjonen skaper en permanent festatmosfære og har et stort aktivitetsutvalg. Valg av hotell, leiligheter og villaer, campingplasser er svært utfyllende.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Vias

Her finner du en 5 km lang strand som passer perfekt for de som ønsker å slikke sol, slappe av eller drive med vannsport. Man kan også nyte naturen, dammene og vingårdene i området rundt Canal du Midi eller prøve en av de 21 terrengsykkelstiene. Dette er et ekte Middelhavsparadis.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Portiragnes

Portiragnes-stranden, som ble bygget på 1960-tallet, ligger 4 km fra den gamle landsbyen. Den ble ekstra utviklet på en måte som tar hensyn til miljøet. Den lange sandstranden og det deilige klimaet passer perfekt for familier.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Pézenas i hjertet av Hérault-dalen

Pézeras, som var hovedstaden i Languedoc fra 1500-tallet til 1600-tallet, ligger midt i vinregionen ca. 20 km fra Cap d’Agde. Byen beskrives som en kunstby og forfører med sin praktfulle arkitektur med levende gater, håndverksboder og herskapshus. Molière, grunnleggeren av fransk komedie, bodde her og hedres i museet Vulliod Saint-Germain.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Landsbyer i Hérault-dalen

Fra Pézenas kan man enkelt komme seg til 16 andre byer og landsbyer i Cap d’Agde Méditerranée, hvor den historiske og kulturelle arven er svært mangfoldig. Her finnes blant annet utallige kirker, kapeller, klostre, tradisjonelle steinhus, ishus, herskapshus, malte tak i middelaldersk eller klassisk stil, mølletårn, sluser og slott fra 19. århundre. Landsbyene med sirkulær arkitektur er spesielt interessante.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Golfferie

Golf du Cap d'Agde Designet av Ronald Fream, en av verdens største arkitekter, og Alain Prat, er det en naturlig som en av de mest populære klubbene i Sør-Frankrike med en -hulls golfbane 27 og en 9-hulls kompakt.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Middelhavsperlene Cap d’Agde, Vias og Portiragnes

Mellom havner og strender ligger Cap d’Agde Méditerranée, en feriehovedstad designet for turister. Disse tre stedene er svært ulike, men passer alle utmerket for familieferier. I Cap d’Agde, et feriested med 10 hyggelige nabolag, er arkitekturen inspirert av typiske farger i Languedoc-stil. Stedet byr også på en mengde sykkelstier, promenader og parker. Alle mulighetene og aktivitetene skaper følelsen av en permanent festatmosfære. I Vias kan man enkelt nå sandstranden fra flere overnattingssteder, mens i Portiragnes må man gå gjennom en liten furuskog for å komme til stranden. Valget av hoteller, leiligheter, villaer og campingplasser er svært omfattende. Det finnes noe for enhver smak.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Et hav av vin

Le Languedoc er den største vinproduserende regionen i Frankrike. Området Cap d’Agde Méditerranée har 3 AOP- og 5 IGP-registrerte viner, noe som garanterer vinenes produksjonskvalitet. De mest ikoniske vinene er la Clairette d’Adissan, le Picpoul de Pinet, le rosé de Bessan, l’appellation Coteaux du Languedoc Pézenas, Grès de Montpellier og côtes de Béziers. Her finnes det noe for alle og enhver hele året.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Kulturarv i sør: fra oldtiden til det 20. århundre

Agde, som originalt ble døpt Agathé Tyché av fokaierne for 2500 år siden, var en viktig handelshavn for både grekere og romere, og spor av deres kultur finnes fortsatt i byene. Spor av den middelalderske perioden kan ses på kapellene, kirkene, mølletårnene og de sirkulære landsbyene. Sporten tamburello stammer også fra denne tiden. Byene Agde, Pézenas og Montagnac har en sterk forbindelse til middelalderske messer, handel og historie. Molière, den store franske forfatteren fra det 17. århundre, tilbrakte mye tid i gatene i Pézenas. Den flotte, gamle arkitekturen skaper en koselig atmosfære sammen med den moderne arkitekturen fra det 20. århundre.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le Canal du Midi: Solkongens drøm

Kanalen fra det 17. århundre, som forbinder Atlanterhavet og Middelhavet, er en av de betydeligste sivile ingeniørprestasjoner i moderne tid. Broer, et raffinert slusesystem og høytliggende akvedukter kjennetegner denne kanalen som har resultert i at tusenvis av mennesker enklere har kunnet komme seg rundt. Ingeniøren Pierre Paul Riquet døde før han fikk sett ferdigstillelsen av arbeidet sitt. Kanalen ble lenge hovedsaklig brukt til godstransport mellom havene, men lokker i dag til seg mange turister som sykler langs elvebredden eller koser seg på en cruisebåt på vannet. Den er mer enn 350 år gammel og står i dag på UNESCOs verdensarvliste.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Bevart natur under vann og på land

Området Cap d'Agde Méditerranée omslutter blant annet et beskyttet undervannsområde og hundrevis av hektar våtmarker med rik fauna. Flamingoer, okser, falker, flaggermus og dusinvis av andre arter nyter glade dager i nærheten av strendene, i dalen og på slettene i Hérault. Oppmerksomme turgåere med kikkert eller kamera kan enkelt observere det rike dyrelivet i en rolig atmosfære. Oppdag enkelte beskyttede områder i Cap d'Agde Méditerranée alene eller som del av en gruppe. Det uvanlige vulkanismen gjør det mulig å få et glimt av sjeldne arter langs kysten eller innlandet. La deg bli overrasket og forført ...
Le Cap d'Agde Méditerranée

100% fritid

Drømmer du om et feriedestinasjon hvor du kan gjøre alt du vil? Cap d’Agde Méditerranée har et stort utvalg av aktiviteter. Du kan blant annet oppdage undervannslivet eller prøve kitesurfing, brettpadling eller seiling. Det finnes også fornøyelsesparker som Aqualanf og Captain Jako i nærheten. Det finnes også mange muligheter på land. For de som liker fart og moro, vil Europark eller Ile des Loisirs passe perfekt. De som leter etter noe litt roligere, kan prøve seg på Europark indoor, Dino-Land, minigolf eller klatring i trærne i Agde, Portiragnes eller Montagnac. Terrengsykling (mer enn 500 km med løyper) og eller sykling i byene eller langs Canal du Midi er også gode alternativer. Det finnes også mange muligheter for å trene. Her kan man drive med tennis, svømming, golf, ridning, dykking, seiling, bueskyting, paintball og mye mer. Det er heller ikke mangel på kulturelle opplevelser. Man kan velge mellom alt fra museer (antikken, klassisk tid osv.) og teaterforestillinger til workshops for barn og dyreopplevelser (akvarium, dyrehage, kaktuspark). Her er det noe å finne på enten det regner, blåser eller solen stråler!
Le Cap d'Agde Méditerranée

Kunsthåndverkere

Agde og Pézeras er kjent for å være byer der håndverkere har valgt å bosette seg og jobbe. Byene huser la Maison des Métiers d’Art og la Galerie de la Perle Noire hvor det ofte finnes forestillinger og utstillinger som viser mote og restaurering av områdets rike arv.
Adresse: Galerie "La Perle Noire" - 6, place Molière - 34300 AGDE
Telefon: +33 (0)4 67 26 94 12
Le Cap d'Agde Méditerranée

Nautisk liv og dykking

Cap d’Agde er et velkjent og dynamisk sted for båtliv, og er et særdeles populært reisemål takket være de uttallige tilbudene. Le Centre Nautique du Cap d’Agde er kvalitetsmerket Ecole Française de Voile (nasjonal organisasjon) og tilbyr alle former for seiling : windsurfing, katamaran, fun boat, kitesurfing, samt utleie av Stand Up Paddleboard, kajakk, kano, vannsykkel, ... Foretrekker du motorisert vannsport ? Prøv vannski, jetski, paraseiling, båtutleie ... Målet med de klubbene og dykking skoler Cap d'Agde aksen til et dykk for å beskytte det økologiske miljøet. For ankerplasser nøye plassert for å beskytte midlene, dykking på Cap d'Agde er gitt til alle. Fra 5 år barna kan lære om "baby dykking», uansett alder og ønsker du å oppdage dykking dåp utforskning av vrak å dykke bilder eller funn av flora og fauna som er typisk for vulkansk havbunnen.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Tradisjon

I Agde, en by grunnlagt av grekerne 580 år f.Kr., har handel til sjøs og fiske alltid vært viktige. Byen har utviklet seg gjennom århundrene og innbyggerne nyter i dag festlige tradisjoner som du kan oppleve med dem og skape minner for livet. Båtfektingturneringene er en god blanding av sport og lek. Dette er en sport hvor 2 lag, kledd i hvitt, møtes til dyst på vannet i hver sin båt til lyden av trompeter. Dette er en begivenhet du vil huske lenge! En annen viktig begivenhet er Fête des Pêcheurs (fiskernes fest) i juli hvor fiskere, sjømenn og innbyggere feirer sammen og går i Belles Agathoises-paraden med tradisjonelle drakter. Besøk gjerne fiskemarkedet Belvédère de la Criée aux Poissons for å forstå mer av områdets maritime røtter. I Pézenas er det nå UNESCO som beskytter denne "immaterielle kulturarven”. Gå ikke glipp av sesongens festligheter under oppholdet ditt. Nyt feiringen av vintersolvervet, karneval, Sant Joan-festivalen eller Martror-festen for å feire de døde.
Le Cap d'Agde Méditerranée

En lystbåthavn ved Middelhavet

Cap d'Agde er en stor marina på den franske middelhavskysten som består av små bassenger, hvor det jevnlig arrangeres regattaer, konkurranser og andre nautiske hendelser som høstens messe, le Salon Nautique, som vil finne sted fra 30 oktober til 3 november, 2019. Den har høyteknologisk utstyr til rådighet i et beskyttet miljø. Det tilbys 3300 båtplasser og det kan tas imot båter mellom 6-35 meter. Havnen i Cap d' Agde er merket Pavillon Bleu ( miljømerke som garanterer kvaliteten på vannet) og er pilothavn for prosjektet Odyssea for bærekraftig utvikling av båtliv, rettet mot økoturisme, elveturisme og kultur.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Strandferie

Cap d’Agde Méditerranée tilbyr 20 km med vedlikeholdte og overvåkede sandstrender. Noen er tilgjengelige for rullestolbrukere. Noen strender er avsideliggende og mer private, mens andre ligger i nærheten av turistattraksjoner. Flere overnattingssteder har direkte tilgang til stranden. Vanntemperaturen ligger på mellom 18 og 23 ° i gjennomsnitt om sommeren. Butikker og andre tjenester er tilgjengelige i nærheten av strendene. Det er med god grunn at Cap d’Agde kalles et familievennlig sted.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Canal du Midi

Kanalen kan oppdages på flere måter. Den vanligste er å ta en båttur fra Agde, Grau d’Agde, Vias eller Portiragnes. Et måltid kan nytes ombord om ønskelig. Man kan også gå på tur eller sykle langs deler av elvebredden. Det arrangeres også arrangementer på kanalen, som for eksempel musikkcruise. Det er også mulig å leie en husbåt og kjøre på kanalen i eget tempo eller innkvartere seg på en hotellbåt.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Håndverkbyene Agde og Pézenas

I de stille gatene i Agde viser kunst- og håndverkstedene i Perle Noire utfordringen med å modernisere myten om “Belle Agathoise”. Talentfulle syersker, tilbehør-designere, moteskapere, smykkedesignere, juvelére, skulptører og lærhåndverkere viser sin kompetanse på verkstedene sine og som en del av utstillinger på Galerie de la Perle Noire de la Maison des Métiers d’Art gjennom hele året I Pézenas har håndverk vært del av en lang historie som startet for 50 år siden for sommerbesøkende med La Mirondela dels Arts, hvor håndverkere har hatt sine salgsboder siden 1600-tallet. I de vakre omgivelsene til et renessansepalass, viser Ateliers d’Art de France frem kreative talenter: 130 kreative håndverkere fra hele Frankrike stiller ut smykker og dekorasjon til hjemmet.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Restaurering av kulturarven og teateret

Håndverkyrkenes gruppe i Pézenas ble designet rundt temaet å gjenopprette arv gjennom håndverkarbeid med tre, jern og stein, samt rundt teateryrkene. Restaureringsyrkene inkluderer i hovedsak steinskjæring, jernverk og kunstsnekring, og håndverkerne arbeider direkte på restaureringsstedene til historiske monumenter. Teateryrkene befinner seg nå i Agde med en rekvisitør som er utdannet på Comédie Française. Andre yrker relatert til restaurering av kulturarven er gullforgylling, restaurering av malerier, glassmalerier, gamle møbler og møbeltrekk.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Middelaldersk arv

De fleste av byene og landsbyene i området ble grunnlagt i middelalderen. Denne arven er tydelig i Agde (festningsmuren og katedralen), Pézenas (Peyrat-tårnet, inngangspartiet i Faugères), i Vias (le vieux logis), Castelnau de Guers (slottet), Saint-Thibéry (klosterkirken og klosteret), og de sirkulære landsbyene Saint-Pons de Mauchiens, Caux, Nézignan l’Evêque og Nizas. De landlige kapellene i Saint-Jean de Bébian, Saint-Martin de la Garrigue, Saint-Martin de Conas og Saint-Adrien d’Adissan, mølletårnene i Roquemengarde og Conas eller L’hôtel de Brignac i Montagnac vitner også om denne fortiden
Le Cap d'Agde Méditerranée

Historisk arv

Etter slutten av De franske religionskrigene, begynte en periode med fred og velstand i Frankrike. Dette ble for mange byer begynnelsen på utvikling av større bysamfunn og alléer. De middelalderske messene i Pézenas og Montagnac er fortsatt svært populære, og rikdommen i disse byene gjenspeiles i byggingen av mange palasser som fremdeles er synlige i dag. Det er likt i Vias, Portiragnes og Agde, hvor herskapshusene ble bygget i basalt. Kirkene er blant annet utsmykket med altertavle (Pomerols, Pézenas) og andre møbler. Guidede turer eller gratis besøk med lydguiding gjør det enkelt for deg å oppleve alt disse byene har å by på.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Natur og ansvarlig

Cap d'Agde multipliserer handlinger økologi: Bagnas National Nature Reserve, Marine Protected Area of Natura 2000 Posidonia Cap d'Agde, strand beskyttelse, Greenways og sykkel nettverk. Quality Plan serien sikrer renslighet av bading vann og bredden av Cap d'Agde. Byene Vias, Portiragnes, Pézenas og Saint-Pons de Mauchiens arbeider også for bevaring av truede arter og våtmarker. Noen eksempler er våtmarken Grande Maïre i Portiragnes og naturreservatet Roque-Haute mellom Agde og Béziers. Visste du at flaggermus har en egen beskyttet sone, Natura 2000, i Pézenas og at rødfalken kun bygger reir i Saint-Pons de Mauchiens? I Bagnas er 250 fuglearter beskyttet, blant annet stylteløperen, ender, flamingofugler, gråhegren, rovfugler og andre trekkfugler.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Vingården Middelhavet Hérault

Vindyrking er allestedsnærværende i Cap d'Agde Méditerranée og vin smakte i landsbyene rundt "Hérault middelhavsområdet" surfer "Route des Vignerons og fiskere." Det finnes mer enn 90 vinkjellere og -gårder som åpner dørene for publikum gjennom hele året. Vinocap, oenotouristic største utstilling åpen Sør-Frankrike, vil finne sted helgen av Ascension fra 10. til 12. mai 2018 på havnen i Cap d’Agde. Hver fredag fra slutten av juni til slutten av juli kan du nyte AOC-sertifiserte viner fra Pézenas som en del av arrangementet Les Estivales som foregår under åpen himmel.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Pézenas - en unik by

Arkitekturen har mange elementer fra middelalderen (et jødisk kvarter blant annet), renessansen og spesielt fra 1700-tallet, noe som til tider gir et inntrykk av at man er i en annen tidsalder. Spøkelsene til Molière, prinsen av Conti og mange andre lusker rundt i byen som i dag er bebodd av håndverkere, kunstnere og komikere. Tre teatre viderefører tradisjonen til Molière, og setter også opp moderne stykker og arrangerer kulturfestivaler gjennom hele året.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Historiske hjertet av Agde

En av de eldste byene i Frankrike, som ble grunnlagt av grekerne i elva og ved foten av en gammel vulkan. Monumentene er basale: Rampart katedralen, Renaissance hotell, gater, ishus, trapper og dører. Besøk er mulig på faste datoer eller etter avtale.
Adresse: 1 rue du 4 septembre - 34300 AGDE
Telefon: +33 (0)6 45 82 46 14
Le Cap d'Agde Méditerranée

Fritids- og fornøyelsesparker

I Cap d’Agde Méditerranée finner du alt som trengs for en perfekt ferie med familien eller venner. Her finenr du trygge strender og rekreasjonsmuligheter av alle slag under vann, på vannet, i trærne, på sykkelstiene, i skogen, i luften, samt på og langs Canal du Midi. For å nevne noen få: Europark, Aqualand, Dino-Land, Cactus Park, Forêt d’Acrobates, Agd’Aventures, Azimut Aventure…. Strandklubber og underholdningstjenester på overnattingsstedene gjør at alle, men spesielt barna, kan nyte ferien. Om kvelden møtes unge og gamle på tivoli eller på landsbyfester. Ungdommen kan nyte nattelivet og en mengde barer og nattklubber i Cap d’Agde Méditerranée.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Nytelse og velvære

Når du velger å besøke Cap d’Agde Méditerranée, får du velvære, beskyttede naturområder, en kystlinje på ..... km med overvåkede strender og et havmiljø av høy kvalitet med på kjøpet. Steder dedikert til avslapning, velvære og skjønnhet tilbyr behandlinger hele året. Det finnes treningssentre, spa og massasjesalonger i byene og landsbyene i regionen. Alle tilbudene, som intime spa på de beste hotellene, bruk av det nyeste utstyret på friluftshotell og flotte badeland, er av høy kvalitet. Du bestemmer selv hva slags atmosfære du ønsker. Det kan være hjemmekoselig, sporty eller avslappet, med barn eller uten. Her er noen ideer: Balnéocap, Le Spa Farret, Le Spa de l’Archipel Cité de l’eau, Beaumont-spaet, Le Palmyra Beauté de l’Hôtel Palmyra, Natureva-spaet og spaet på l’Hôtel de la Distillerie.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Canal du Midi

Oppført av UNESCO som World Heritage of Humanity, oppdaget han over vannet til rytmen av en lekter eller en flott mulighet til å vandre langs de skyggefulle bankene. Du vil oppdage den eneste runde lås, også i basalt, teknisk dyktighet av det 17. århundre som omfatter tre forskjellige vannstand. I Vias ligger “ouvrages du Libron” som muliggjør at Libron-elven rolig kan strømme ut i havet. I Portiragnes går det en 4 km lang sykkelvei langs Canal du Midi. Den forbinder byen og stranden. Den passerer gjennom et unikt naturområde som er bebodd av fugler, okser og Camarguehester. Det finnes mange måter å oppdage Canal du Midi. Man kan velge mellom alt fra båtutleie til kanalbåtturer til overnatting på hotellbåter. Om sommeren kan man hoppe på et musikkcruise i Vias eller Agde og nyte oppholdet på kanalen med musikk og et glass vin.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Arven fra det 20. århundre

Cap d’Agde er klassifisert " Patrimoine du XXème siècle", en utmerkelse som anerkjenner bygninger og store urbane enheter bygget mellom 1900 og 1975. "Port Saint-Martin" ble bygget i 1970 årene av arkitekten Jean Le Couteur. Foregangsmannen var også sjømann på sin hals og dette var det aller første turist-og badestedet som så dagens lys under det interministerielle prosjektet "Mission Racine" (som hadde som mål å fremme reiselivsutviklingen langs Languedoc-Roussillon-kysten). En stor havn mot en åpen sjø, og et grunnleggende område som bare må oppleves.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Arven etter antikken

På Ephèbe-museet kan du lære om undervannsarkeologi og de sunkne skattene i Cap d’Agde. I Pinet finnes en del av Via Dimitia, som var den første romervei som ble anlagt i Gallia. Man kan gå på en liten del av strekningen og lære om historien langs veien. I Aumes kan du se restene av en oppidum, en gammel bosetning fra jernalderen. Disse elementene er synlige i den lille kirken på torget. Utgravninger har avdekket en romersk villa i Auribelle, ikke langt fra Pézenas. En sarkofag ble funnet i Castelnau-de-Guers, og du kan se etterligningen i rådhuset.
Adresse: Mas de La Clape - 34300 Cap d'Agde
Telefon: +33 467 94 69 60
Le Cap d'Agde Méditerranée

Naturen i fokus

Naturreservater og enkelte våtmarker kan kun oppdages med guider, for å bevare faunaen og floraen som de er i dag. Dette er stille og fredelige områder hvor kun fuglenes kvitring høres. Med kikkert, videokamera eller fotoapparat kan du oppleve og nyte sjeldne øyeblikk. Dersom du er nysgjerrig og ønsker å oppdage faunaen og floraen, finnes det flere muligheter for deg. Du kan velge mellom alt fra dykking (fra 5 år) til utflukter til sjøs til orientering under vann. For de som er glad i skog, finnes det klatreruter fra 1m til 15m over bakken på 3 ulike steder.
Adresse: Maison de la Réserve - Domaine du Grand Clavelet - Route de Sète - 34300 AGDE
Telefon: +33 4 67 01 60 23
Le Cap d'Agde Méditerranée

Båtliv

Med 4100 båtplasser møter feriestedet Cap d’Agde forventningene til selv de mest krevende og tilbyr alle tjenester for vedlikehold av båten din. En tørrhavn er også tilgjengelig. Under båtmessen om høsten kan man kjøpe eller selge båt. Dersom du kun ønsker å nyte havet i noen timer eller dager, kan du leie en båt som tilhører båtforening i området.
Adresse: Plage Richelieu Est - Avenue du Passeur Challies - 34300 CAP-D'AGDE
Telefon: +33 4 67 01 46 46
Le Cap d'Agde Méditerranée

Vingårder

Området Languedoc har produsert vin siden antikken og tradisjonen videreføres i dag av lidenskapelige kvinner og menn som er stolte av yrket sitt. Ta en tur til vingårdene og -kjellerne deres for å møte dem! De har uendelig med informasjon om druevariantene, måten de dyrker (økologisk, biodynamisk), vinene og produksjonen. De er også tilstede under visse arrangementer som Vinocap, Estivales og markedsdager. Noen stiller ut bildeutstillinger eller setter opp teaterforestillinger i kjellerne sine. 93 produsenter åpner dørene sine for publikum. Noen er født her, andre kommer fra langt unna. Karen Turner-Pageot, ønolog fra området Saint-Jean de Bébian i Pézenas, vant prisen for beste vindyrker under Sakura Women’s Wine Award i 2017. Russere har blant annet også investert i vingårdene våre. Vinene fra Cap d’Agde Méditerranée er i dag anerkjent internasjonalt og eksporteres til hele verden.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Museet Ephebe og undervannsarkeologi

Eneste museum av undervannsarkeologi i Frankrike, har den sunkne skatter i vannet i Agde: elv, sjø og innsjø. Alle disse objektene den vakreste samling av bronsestatuer funnet in situ gjenspeiler den rike historien til byen og dens sjarm.
Adresse: Mas de La Clape - 34300 Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 94 69 60
Le Cap d'Agde Méditerranée

Pézenas - en unik by

Arkitekturen har mange elementer fra middelalderen (et jødisk kvarter blant annet), renessansen og spesielt fra 1700-tallet, noe som til tider gir et inntrykk av at man er i en annen tidsalder. Spøkelsene til Molière, prinsen av Conti og mange andre lusker rundt i byen som i dag er bebodd av håndverkere, kunstnere og komikere. Tre teatre viderefører tradisjonen til Molière, og setter også opp moderne stykker og arrangerer kulturfestivaler gjennom hele året.
Adresse: BIT Pézenas - Place des Etats du Languedoc - 34120 PEZENAS
Telefon: +33 4 67 98 36 40
Le Cap d'Agde Méditerranée

Golf du Cap d'Agde

Designet av Ronald Fream, en av verdens største arkitekter, og Alain Prat er det en naturlig som en av de mest populære klubbene i Sør-Frankrike med en -hulls golfbane 27 og en 9-hulls kompakt. The international 27-hole Cap d’Agde golf course was designed by Ronald FREAM (Alizés and Azur) and Alain Prat (Volcan) offers a choice of three 18-hole combinations: • Classic Course: Azur & Alizés - Par 72, 6330 metres • Champion Course: Volcan & Azur - Par 72, 6195 metres • Challenge Course: Alizés & Volcan - Par 72, 6135 metres Open all year round, the Cap d’Agde International Golf course also features: a 42 post driving range of which 16 are covered, 2 putting greens and 3 approach greens and private lessons and training by the LEADBETTER academy.
Adresse: 4 avenue des Alizés - 34300 CAP-D'AGDE
Telefon: +33 4 67 26 54 40
Le Cap d'Agde Méditerranée

Historiske hjertet av Agde

En av de eldste byene i Frankrike, som ble grunnlagt av grekerne i elva og ved foten av en gammel vulkan. Monumentene er basale: Rampart katedralen, Renaissance hotell, gater, trapper og dører.
Adresse: 1 rue du 4 septembre - 34300 AGDE
Telefon: +33 (0)6 45 82 46 14
Le Cap d'Agde Méditerranée

Canal du Midi

Oppført av UNESCO som World Heritage of Humanity, oppdaget han over vannet til rytmen av en lekter eller en flott mulighet til å vandre langs de skyggefulle bankene. Du vil oppdage den eneste runde lås, også i basalt, teknisk dyktighet av det 17. århundre som omfatter tre forskjellige vannstand.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Marine Protected Area "Posidonia Cap d'Agde"

Den marine verneområde av Cap d'Agde Posidonia dekker et område av stor marin biodiversitet Marine 6000 hektar, opp til 5 km bred, LED, beskyttet og forvaltes på en bærekraftig måte med alle interessenter lokale Marine (profesjonelle og rekreasjon fiskere, dykkere, båtfolk, havna til Cap d'Agde, arkeologer.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Undervannsstien

Første som ble etablert i Languedoc, oppdager han sammen de vulkanske klippene langs nummererte bøyer. Utstyrt med svømmeføtter, maske, snorkel en bøye til en annen vil du legge merke til de bemerkelsesverdige undersjøiske landskap, små stein og sand bunner, plater og overheng er saupes territorier, kråkeboller, sjøanemoner og mange andre arter spesifikke midler vulkanske.
Adresse: La Plagette - Vieux Port
Telefon: +33 6 79 46 78 31
Åpningstider: Open from mid-June to mid-September.
Le Cap d'Agde Méditerranée

VINOCAP - SMAK PÅ ALLE VINENE I SØR

Den største vinturistmessen under åpen himmel i Sør-Frankrike med over 100 produsenter og utstillere, hovedsakelig fra kommunene rundt Cap d'Agde og de mest prestisjetunge vingårdene i området.
Adresse: Centre Port - 34300 Le Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 01 04 04
Åpningstider: 12/07/2020 to 14/07/2020
Le Cap d'Agde Méditerranée

HØSTENS BÅTMESSE

Enten du er en velinformert amatør eller bare nysgjerrig kan du her møte de profesjonelle aktørene på markedet for nye og brukte båter og utstyr i havnens tekniske sone, og delta i tallrike konferanser og begivenheter.
Adresse: Zone Technique du Port - 34305 Le Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 21 54 73
Le Cap d'Agde Méditerranée

FYRVERKERIFESTIVALEN

To avoid the spread of the Covid 19, the festival is partially cancelled. Only one evening of fireworks will take place on Bastille Day from Fort Brescou this year. Et fantastisk show og en fest for øynene 5 kvelder på rad i forskjellige naturlige settinger.
Adresse: 34 300 Cap d'Agde-Grau d'Agde-Agde
Telefon: +33 4 67 01 04 04
Åpningstider: 14th July 2020 at 11pm
Le Cap d'Agde Méditerranée

FISKER- OG HAVFEIRINGEN

Tradisjonell feiring til ære for St.Peter, fiskernes skytshelgen.
Adresse: 34300 Agde-Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 01 04 04
Åpningstider: July
Le Cap d'Agde Méditerranée

BOBY LAPOINTE FESTIVALEN

I løpet av sin karriere på bare tolv år satte Boby Lapointe dype spor i den franske musikkhistorien. Festivalens motto er å videreføre artistens ånd med et program bestående hovedsakelig av låtskrivere, og utøvere av sanger og komposisjoner.
Adresse: 1 Place Gambetta - 34120 PEZENAS
Telefon: + 33 9 50 534 658
Åpningstider: 14/04/2020 to 18/04/2020
Le Cap d'Agde Méditerranée

STORT ANTIKVITETS- OG BRUKTMARKED

Stort utsalg med 150 profesjonelle antikvitets- og bruktforhandlere i Route des Antiquaires (gjennom hele Pézenas) og i butikker som er åpne hele året.
Adresse: Avenue de Verdun - RN. 113 Route des Antiquaires - 34120 PEZENAS
Telefon: +33 4 67 98 39 13 - +33 4 67 98 38 79
Åpningstider: 03/05/2020 and 11/10/2020
Le Cap d'Agde Méditerranée

MOLIÈREFESTIVALEN- TEATERET I ALL SIN PRAKT

Rundt pinse holdes festivalen "Molière, teateret i all sin prakt" i Pézenas. Her finner du forestillinger, fjelebodsteater, konferanser, utstillinger, filmer og møter med kjente personligheter.
Adresse: Service culturel - Mairie de Pézenas - 6, rue Massillon - 34120 PEZENAS
Telefon: +33 04 67 32 59 23
Åpningstider: 03–12/06/2022
Le Cap d'Agde Méditerranée

CANALISSIMÔ FESTIVALEN

På festivalens program står konserter, gatesirkus, klovner, hyggelige fellesmåltider ved Portiragnes-slusen og omreisende underholdning.
Adresse: 34420 Portiragnes
Telefon: +33 6 70 80 71 52 or +33 4 67 90 92 51
Åpningstider: 2nd to 5th July 2020.
Le Cap d'Agde Méditerranée

SOMMERFESTENE I PÉZENAS

Fest med vin og andre lokale produkter hver fredag kveld gjennom hele sommeren: Møte med vinbønder og vinsmaking, lokale produsenters marked, sang og musikk.
Adresse: Cours Jean Jaurès - 34120 PEZENAS
Telefon: +33 4 67 06 04 44
Le Cap d'Agde Méditerranée

VINDFESTIVALEN

Himmelen i Portiragnes smykker seg med et mylder av flyvende drager i alle farger og fasonger. På stranden møtes eliten av de europeiske freestylerne.
Adresse: 34420 Portiragnes-Plage
Telefon: + 33 4 67 90 92 51
Åpningstider: 5th and 6th September 2020, to be confirmed.
Le Cap d'Agde Méditerranée

TEMPORADAS

Temporadas er en gruppe som arbeider med organiseringen av de forskjellige årstidenes feiringer i Pézenas, ved å samle inn og videreformidle kunnskap, praksis, forskning og historier relatert til den immaterielle kulturarven. Takket være dem kan vi delta i Temporadas 4 tradisjonelle festligheter, som hyller vår tilknytning til tidssyklusene. • fra vinter til vår, når naturen våkner, begynner karnevalet (fra 2. februar til 5. mars) og feiringen av byens beskytter, Sant-Blasi • fra vår til sommer, når naturen er moden, ved sommersolverv den 21. juni, feires St. Joan av Estiu • fra sommer til høst, når naturen er på hell, har vi Martror den 2. november for å bli fortrolige med døden (la Mort) • fra høst til vinter, når naturen forbereder sin fornyelse, ved vintersolvervet den 22. desember, feires Sant-Joan av Ivèrn eller Nadal
Adresse: Place Gambetta - 34120 PEZENAS
Telefon: + 33 4 67 90 19 08 or +33 4 67 98 36 40
Åpningstider: All year long.
Le Cap d'Agde Méditerranée

SUPERCROSS

Fantastisk kveldsshow! De beste motorcrosskjørerne i Frankrike samles til en høytflygende konkurranse og et Freestyle Show.
Adresse: Moto-Club de Saint-Thibéry - Domaine de la Vière - 34630 Saint-Thibéry
Telefon: +33 4 67 77 80 57 or +33 6 08 89 41 53 or +33 4 67 77 71 20
Åpningstider: 1st August 2020 at 2pm: trials and 8pm: competitions
Le Cap d'Agde Méditerranée

BRESCOUDOS BIKE WEEK

Harley Davidson- og Goldwingtreff : Her samles lidenskapelig interesserte, amatører og bare nysgjerrige for å dele sin lidenskap og beundre motorsyklene. Det er også kjøreturer rundt på veiene i ditriktet.
Adresse: 34300 Le Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 89 30 93
Åpningstider: 31st August to 6th September 2020
Le Cap d'Agde Méditerranée

De europeiske kulturminnedagene

Den kulturelle begivenheten du ikke må gå glipp av! Her benyttes muligheten til å presentere kulturarven fra en ny og spennende vinkel: uvanlige åpninger for publikum, guidede besøk, demonstrasjoner av håndverk, konserter, teaterforestillinger, temarunder, m.m.
Adresse: Agglomération Hérault Méditerranée
Telefon: +33 4 67 01 04 04 or +33 4 67 98 36 40
Åpningstider: 18th to 20th September 2020
Le Cap d'Agde Méditerranée

Capao Beach

Denne strandrestauranten byr på sjømat, regionale retter og grillmat med en hytteinspirert innredning. Middelhavsmat (fisk og skalldyr), tradisjonelle og regionale retter, østersbar, sandwicher og andre enkle retter. Hotell og restaurant. Restaurant på stranden. Personalet snakker engelsk. Meny tilgjengelig på engelsk.
Adresse: Plage Richelieu Centre - 34300 LE CAP D'AGDE
Telefon: +33 (0)4 67 26 41 25
Le Cap d'Agde Méditerranée

Les Vagues

Restaurant ved havet. Les Vagues, som ligger på Grau d’Agde, rett ved de flotte sandstrendene og omgitt av sanddyner, serverer god mat i et lokale med luksuriøs innredning. Personalet vårt byr på høyeste kvalitet hele dagen, enten du vil sole deg, kose deg med en drink i barloungen eller på stranden, eller nyte et bedre måltid i en vennlig og avslappet atmosfære. Gastronomisk kjøkken. Mat fra Frankrike, Antillene, Middelhavet, Japan, osv.
Adresse: Chemin du littoral prolongé - 34300 AGDE
Telefon: +33 4 67 39 08 63
Le Cap d'Agde Méditerranée

L'Entre Pots

Philippe Mouls, kjøkkensjefen, og hans personale tilbyr retter inspirert av Middelhavet med fokus på sesongbaserte råvarer. I den gamle restauranten som har blitt restaurert på en moderne måte, blander kokken lokale smaker med kreativitet. Du vil bli forført av et oppmerksomt personale og en vinliste som tilbyr et godt utvalg av regionale viner. Ved å velge glass i stedet for en hel flaske, har du muligheten til å smake på flere ulike viner som alle tilbyr noe spesielt fra sine områder. Den solfylte terrassen er perfekt på flotte dager.
Adresse: 8 avenue Louis Montagne - 34120 Pézenas
Telefon: +33 (0)4 67 90 00 00
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le Pré St Jean

Restauranten Le Pré Saint Jean, som ligger i hjertet av Molières hjemby Pézenas, er åpen hele året. Her kan du nyte det semi-gastronomiske kjøkkenet som fokuserer på ferske lokale og sesongbaserte råvarer i en delikat og behagelig atmosfære. Kjøkkensjefen, som har jobbet her i 25 år, serverer regionale spesialiteter laget med lokale råvarer og byr på en vinmeny med en rekke viner fra regionen. Kokken skaper en harmoni av smaker for hver sesong, noe som føles som en ekte fest for smaksløkene dine.
Adresse: 18 avenue du Maréchal Leclerc - 34120 Pézenas
Telefon: +33 (0)4 67 98 15 31
Le Cap d'Agde Méditerranée

Hostellerie de St Alban

Hostellerie Saint-Alban er en sjarmerende herregård på 1800-tallet, og tilbyr velutstyrte rom med utsikt over den pittoreske landsbyen Nezignan l'Evêque eller Languedocs vingårder.
Adresse: 31, avenue d'Agde - 34120 Nézignan l'Evêque
Telefon: +33 (0)4 67 98 11 38
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le Saint Germain

"Kjøkkensjef Yannick MICO presenterer tradisjonelle retter med ferske råvarer i denne rolige og delikate nyoppussede restauranten. Hele restaurantpersonalet vil sørge for at ditt besøk blir et fantastisk minne."
Adresse: 6 avenue Paul Vidal de la Blache - 34120 Pézenas
Telefon: +33 (0)4 67 09 75 75
Le Cap d'Agde Méditerranée

Auberge de Bessilles

Auberge de Besilles byr på raffinert mat laget med ferske råvarer fra det lokale markedet med smaker fra nærområdet, en eksplosjon av lukter, utrolig skjønnhet og vennlig og profesjonelt personale.
Adresse: Domaine de Bessilles - 34530 Montagnac
Telefon: +33 (0)4 67 24 75 75
Le Cap d'Agde Méditerranée

Côté Mas

Eieren av vingården, Jean-Claude Mas, som også er ambassadør for magasinet “Luxe Rural”, inviterer alle som elsker vin, god mat og vakre landskap til sitt bord. Côté Mas, som ligger i hjertet av Domaine Paul Mas i Montagnac, og dekker 150 hektar med vinmarker, kratt, oliventrær og trøffelområder, er både et smakfullt og lærerikt stoppested hvor alt legges til rette for at besøkende kan nyte en opplevelse av høyeste kvalitet. I en vakker bygning med enestående arkitektur av flotte materialer, tilrettelegger Côté Mas for ulike tilstelninger. Den store salen kan huse grupper til seminarer og vinsmaking, og har også høyteknologisk audio-visuelt utstyr av øverste klasse.
Adresse: D5, route de Villeveyrac - 34530 Montagnac
Telefon: +33 (0)4 67 24 36 10
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le vieux logis

Klimatisert restaurant med terrasse i Vias’ historiske kvarter. Tradisjonell og middelhavsmat. Spesialiteter som innbakte blåskjell, innbakt blekksprut, gratinerte østers og kjøtt fra Charolais-oksen. Åpen hele året. Reservasjon anbefales.
Adresse: 25, rue de la République - 34550 Vias
Telefon: +33 (0)4 67 21 77 56
Le Cap d'Agde Méditerranée

La Maison

Restauranten La Maison, anbefalt av guiden Gault&Millau, er et sted man gjerne deler øyeblikk med venner. Om vinteren kan du nyte varmen fra peisen, og når det er fint vær kan du spise lunsj eller middag på den lukkede terrassen ved siden av restauranten. Adeline og Aurélien tilyr menyer som er skapt basert på årstidene. La Maison byr på en ekte fest for smaksløkene. De tar også i mot større grupper for banketter og mottakelser.
Adresse: 9 avenue de la Gare - 34120 Tourbes
Telefon: +33 4 67 98 86 95
Le Cap d'Agde Méditerranée

Bar Le vintage

Adresse: 20 cours Jean Jaurès - 34120 Pézenas
Telefon: +33 4 67 31 71 98
Le Cap d'Agde Méditerranée

Saveurs du Sud

This hotel and restaurant Le Mirador in Portiragnes has otained and kept the label "Logis de France" since 1956. It overlooks the Mediterranean and the private terraces of the hotel bedrooms offer a splendid view of the Sea and of the sandy beaches, 30m from the hotel. At the restaurant, enjoy the panoramic view from the veranda while savouring a gourmet cuisine.
Adresse: 4 boulevard de Front de Mer - 34420 Portiragnes
Telefon: +33 (0)4 90 97 67
Le Cap d'Agde Méditerranée

L'atelier

Adresse: 14, rue Conti - 34120 Pézenas
Telefon: +33 (0)9 51 07 19 26
Le Cap d'Agde Méditerranée

Restaurant Matthieu de Lauzun

"Etter å ha steget i gradene og jobbet i Gignac i mer enn 10 år, valgte Matthieu de Lauzun å slå seg til ro i Prieuré de Saint Jean de Bébian i Pézenas. Sjefskokken. MATTHIEU DE LAUZUN Matthieu har jobbet på noen av verdens beste restauranter med kjente kokker som Michel og Sébastien Bras*** og Paul og Marc Heaberlin***. Han har også jobbet i Japan, Thailand, Taiwan og flere år i Marokko. Matthieu lager mat rik på smak og med mange ulike smaker. Matthieu vant konkurransene “Jeune Talent” av Gault et Millau i 2009 og “Grand de Demain” i 2014, og fikk sin første Michelin-stjerne i 2009 og har beholdt den siden.
Adresse: Route de Nizas - 34120 PEZENAS
Telefon: +33 4 99 47 63 91
Le Cap d'Agde Méditerranée

Larcen La suite

Tradisjonell og middelhavsmat. Semi-gastronomisk kjøkken. Kjøkkensjef: Mouaddine Larcen. Åpent fra 12.00-14.00 og 19.30-22.00. Personalet snakker engelsk og spansk. Godtar grupper mellom 15 og 50 personer.
Adresse: 41 rue Brescou - 34300 AGDE
Telefon: +33 4 67 00 01 01 - +33 6 75 69 86 26
Le Cap d'Agde Méditerranée

Ô Ju ex au

På denne restuaranten med morsomt interiør får du fantastiske pannekaker. Vi er unike og har tenkt til å fortsette å være det! Retrodekor og andre morsomheter viser Pézenas’ historie. Dette er et uvanlig sted som garanterer en overraskelse på asjetten. Kjøkkensjefen har vunnet to titler: utmerket pannekakelager og kaffespesialist (barista) for å lage perfekte espressoer.
Adresse: 14 rue François Oustrin - 34120 PEZENAS
Telefon: +33 4 67 62 44 94
Le Cap d'Agde Méditerranée

L'Amphitryon

The chef Mickael LABBE and his team welcome you from Tuesday to Saturday (except Bank holidays) in the nice setting of a 17th century private mansion. Quality ingredients are chosen everyday fresh from the market, a careful customer service is provided and a refined cuisine served.
Adresse: 5 rue Maréchal Plantavit - 34120 PEZENAS
Telefon: +33 4 67 90 11 84
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le Bistrot d'Alex

Le Bistrot d’Alex bringer sammen lokale produkter: fisk fra Middelhavet, skalldyr fra innsjøen Étang de Thau, kjøtt og fjærkre fra Aveyron-regionen, og grønnsaker fra regionens gartnere. Vinene serveres i glass eller per flaske. Vinene er fra vinprodusenter i Florensac og partnerne våre (Vacqueras, Muscat de St Jean de Minervois, Noilly Prat et le champagne Nicolas Feuillatte), og du har muligheten til å smake på vinene i kjelleren før du setter deg til bords. Maten lages av kokkene Alexandre Fabre og Jean-Claude Fabre, som begge har jobbet på restauranten Léonce med Michelin-stjerne.
Adresse: 5 avenue des Vendanges - 34510 Florensac
Telefon: +33 4 67 77 03 05
Le Cap d'Agde Méditerranée

Les Marronniers

Restauranten Les Marronniers, som ligger i hjertet av antikvitetsområdet, ønsker deg velkommen hele året. Kjøkkensjefen lager tradisjonell mat med ferske og sesongbaserte råvarer, og all maten er hjemmelaget. Dette er en bistro med gourmetmat. Her kan du nyte dagens måltid, ekte iberisk tapas (liten blekksprut, kroketter, pata negra (skinke), osv) om kvelden eller et utvalgt av ulike kjøttyper fra Aubrac. Marronniers byr på en deilig atmosfære som sørger for at man koser man seg enten man nyter et måltid i sommerhagen, vinterterrassen eller matsalen. Et flott epikureisk øyeblikk å oppdage. Vinmeny med viner fra området...
Adresse: 6 avenue de Verdun - 34120 PEZENAS
Telefon: +33 4 67 90 13 80
Le Cap d'Agde Méditerranée

Les Halles

Tradisjonell og middelhavsmat (spesialisert på fisk og skalldyr). Regionale spesialiteter.
Adresse: 45 avenue des Sergents - 34300 LE CAP D'AGDE
Telefon: +33 (0)4 67 26 82 93
Le Cap d'Agde Méditerranée

Crêperie La Ribote

Bretagne i sør. Opprinnelige fra Bretagne, oppdaget vi Agde ved en tilfeldighet da vi var på reise. Denne Middelhavsperlen, som grenser til Hérault og Canal du Midi, gjorde at vi fikk lyst til å stoppe. Og det er i dette historiske hjertet, vi har valgt å dele en av Bretagnes gastronomiske tradisjoner, grove og fine pannekaker. Det er derfor Crêperie La Ribote har blitt en viktig adresse i gamlebyen i Agde i løpet av 20 år.
Adresse: 9 rue de l'Amour - 34300 AGDE
Telefon: +33 (0)4 67 94 75 52
Le Cap d'Agde Méditerranée

La Madragde

Restaurant, temabar (tapas). Semi-gastronomisk kjøkken, tradisjonell og regional mat, fisk og skalldyr, kjøtt.
Adresse: 44, rue de la Gabelle - Place du Barbecue - 34300 LE CAP D'AGDE
Telefon: +33 (0)4 67 26 23 90
Le Cap d'Agde Méditerranée

L'Envie

Tradisjonelt og regionalt kjøkken. Spesialiserer seg på sjømat.
Adresse: 3 Quai du Commandant Méric - 34300 LE GRAU D'AGDE
Telefon: +33 4 67 21 13 00
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le Bistro d'Hervé

Denne restauranten serverer kreativ og sofistikert mat midt i byens sentrum. Kjøkkensjefen Hervé DOS SANTOS byr på sesongbaserte retter i en hyggelig atmosfære og noen sitteplasser ute.
Adresse: 47, rue Brescou - 34300 AGDE
Telefon: +33 4 67 62 30 69
Le Cap d'Agde Méditerranée

La Table de Stéphane

Restauranten ligger rett ved PAE des 7 fonts som er 5 minutter unna Cap d’Agde med bil. Denne restauranten, som er nevnt i mange guider som MICHELIN, GAULT & MILLAU, GUIDE HUBERT, PETIT FUTÉ, er hjem til et kjøkken som fokuserer på ferske og lokale råvarer. En stor del av menyen består av fisk- og skalldyrretter, men kjøtt, fjærkre og innmat, som nyrer, brissel og due er spesialiteter som blir servert. Menyene har ofte et gjennomgående tema og inspireres av sesongene. Sommermenyene kan for eksempel inneholde mye trøffel eller blå hummer. Til lunsj fra tirsdag til fredag tilbys en enklere meny som gir deg muligheten til å spise på en time. Når det er fint vær, kan du nyte måltidet på den vakre uteplassen ved inngangen til restauranten. Det er enkelt å parkere ved restauranten.
Adresse: 2 rue des Moulins à Huile - ZI des Sept Fonts - 34300 AGDE
Telefon: +33 (0)4 67 26 45 22
Le Cap d'Agde Méditerranée

L’Ami Louis

Menyen med fokus på sjømat passer perfekt for et restaurantbesøk med utsikt over havnen. Gastronomisk kjøkken, økologisk, tradisjonell mat fra regionen og Middelhavet (spesialiteter er fisk og skalldyr). Personalet snakker engelsk og spansk. Meny tilgjengelig på engelsk. Godtar grupper på 15 til 40 personer.
Adresse: Port Brescou - 11, rue de la Gabelle - 34300 LE CAP D'AGDE
Telefon: +33 (0)4 67 26 25 48
Le Cap d'Agde Méditerranée

Casino Barrière Cap d'Agde

Welcome to the new Casino Barrière! The contemporary architecture of the building reflects a modern interior, dedicated to leisure activities. A universe of gaming with 150 slot machines (mechanical, video or poker), 2 tables of English roulette, 3 Blackjack tables, 1 Boule table, 16 electronic English Roulette machines, 1 electronic Blackjack table and a non-smoking game room. Come and enjoy good food in its restaurant 'Le Bistrot Barrière' either inside or on the outside terrace, open to everyone and accessible from the front of the building. The cuisine you will find is very similar to Spanish 'planchas', with meals of the day and 'planchas' to share; meals are served at lunch and dinner time. Musical entertainment every Friday evening on the restaurant terrace. In the casino: - Bar, cafe and tearoom - Restaurant - Equiped meeting room.
Adresse: Ile des Loisirs - 34300 LE CAP D'AGDE
Telefon: +33 4 67 26 82 82
Åpningstider: Open all year, from 10am to 2am and until 3am on Friday, Saturday and Sunday.
Le Cap d'Agde Méditerranée

BORA BEACH

Near the Bora Club, this enclave invites you to relax and to crazy swimming pool parties! Around the swimming pool, taste a cuisine with Mediterranean and Asiatic flavours and admire the splendid view of Cap d'Agde's marina and the Mediterranean sea from the rooftop. The Bora Beach also welcomes you for theme evenings with resident DJs. A unique place to splash about, sip a drink, get a tan, dance... On the premises: - Bar, cafe and tearoom - Restaurant
Adresse: Ile des Loisirs - 34300 LE CAP D'AGDE
Telefon: +33 7 72 40 24 92
Åpningstider: From 21st June to 30th September from 10am to 2am.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Amnésia

Amnesia, a little Ibiza in the South of France, never fails to attract the world’s greatest DJs and music artists. Here, you’ll often find Martin Solveig, Bob Sinclar or David Guetta behind the decks. There’s a real party atmosphere every evening!
Adresse: Ile des Loisirs - 34300 LE CAP D'AGDE
Telefon: +33 (0)6 17 20 25 35
Åpningstider: Open from mid-June to mid-September
Le Cap d'Agde Méditerranée

Leisure island

This island is dedicated to leisure activities, day and night. Discos, amusement park (Luna-park), concert hall, bars with ambiance, night restaurants, mini-golf course, theme park Dinopark, sea equipment rental, playgrounds...
Adresse: Ile des Loisirs - 34300 LE CAP D'AGDE
Le Cap d'Agde Méditerranée

Cinema Le Travelling

4 rooms equipped with large screens. Digital image and sound. 3D screening. Free car park. On the premises: • Bar, cafe, tearoom • Projection room.
Adresse: Centre ville. Forum Jean Roger. Rue de Brescou - 34300 AGDE
Telefon: + 33 4 67 00 01 57
Åpningstider: Every day except from 18th to 26th June
Le Cap d'Agde Méditerranée

Municipal Cinema le Molière

Art-house cinema, le Molière tends to screen more and more auteur films and regularly organises debates in the evening or projects films in original version.
Adresse: Impasse Pillement - 34120 PEZENAS
Telefon: +33 4 67 90 76 41
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le Glamour

Private club (enquire about access restrictions). On the premises: • Bar, cafe and tea room
Adresse: Boulevard des Matelots. Résidence Héliopolis - 34300 CAP-D'AGDE
Telefon: +33 4 67 01 55 49
Åpningstider: Open every day from 15th June to 15th September and Saturdays and nights before Holy Days all year.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Pézenas historic theatre

The programme of the cultural season is published on our website. In the summer, all the shows are performed outside at the open-air theatre" Théâtre de Verdure". Booking: opening times and days of ticket office on our website. You can buy tickets on the premises one hour before shows or book online.
Adresse: 7 bis rue Heni Reboul - 34120 PEZENAS
Telefon: +33 33 4 67 32 59 23
Åpningstider: Ticket office open all year.
Le Cap d'Agde Méditerranée

BORA CLUB

Enjoy the 4 bars inside and outside, the large garden and the exceptional dance floor. Again this year, discover a unique programme with international DJs and artists. Bora Club, the must-do place to party!
Adresse: Ile des Loisirs - 34300 CAP D'AGDE
Telefon: +33 6 30 66 81 98
Åpningstider: From 1st May to 1st September: open daily.
Le Cap d'Agde Méditerranée

L'Illustre théâtre

L’Illustre Théâtre is a theatre with 250 seats, programming a summer festival. This is also a professional troupe. Ticket office on the premises, booking online or by phone. The summer shows are held outside and are subject to weather condtions. Programme available on our website.
Adresse: 22 avenue de la Gare du Midi. BP 115 - 34120 PEZENAS
Telefon: +33 4 67 98 09 91
Åpningstider: All year ticket office open according to shows. In the summer, open every afternoon from 2 to 6pm, except on Saturdays if there are no shows.
Le Cap d'Agde Méditerranée

CAP D'AGDE'S ARENA

Scheduled events in the summer: fun games with bulls and a swimming pool, rodeos, bullfights without killings, one-man shows, concerts... Programme available on the website.
Adresse: Pinède de la Clape - 34300 LE CAP D'AGDE
Telefon: +33 4 67 26 79 83
Åpningstider: Open all year.
Le Cap d'Agde Méditerranée

Café-théâtre FÛT DE SCÈNE

Come and enjoy pleasant evening shows in this cafe-theatre. There are 4 shows: comedies, musicals.... A nice original setting: a vaulted wine cellar! Come and also discover the wine estate, taste wines and tapas with your family or with friends and laugh at very funny comedies, sketches and circus performances.
Adresse: Avenue de la Méditerranée. Domaine Saint-Pierre - 34450 VIAS-PLAGE
Telefon: +33 6 16 51 65 93
Åpningstider: From 1st July to 31st August: open on Wednesdays, Thursdays, Fridays from 7pm.
Le Cap d'Agde Méditerranée

THÉÂTRE DE L'ARDAILLON

The theatre L'Ardaillon is a place for sharing good moments, discovering and for emotions. The season programme is rich and eclectic and favours the access to culture for everyone. Unusual shows: plays, concerts, one-man shows, musicals will surely please both adults and children. The schedulre is published on our website.
Adresse: 41 avenue de Béziers - 34450 VIAS
Telefon: +33 4 47 01 89 06
Le Cap d'Agde Méditerranée

THÉÂTRE DE VERDURE

Nestled in the heart of Park Sans Souci, the open-air theatre can welcome 900 persons for numerous summer shows, including those of the Mirondela dels Arts. More information for booking, by phone or online.
Adresse: Parc Sans Souci. 25 chemin de la Faissine - 34120 PEZENAS
Telefon: +33 4 67 98 20 90
Åpningstider: Open when shows and events are planned. Otherwise public garden.
Le Cap d'Agde Méditerranée

ARÈNES GEORGES COGET

Arena dedicated to Camargue bullfighting: during these traditional games the bulls are not put to death. Show "Between Camargue and Andalusia: same passion" every Thursday at 5pm. Toro piscine (game with cows and a swimming pool) every Monday and Friday at 9.30pm. Other horse and bull shows.
Adresse: Avenue de la Tramontane - 34420 PORTIRAGNES
Telefon: +33 4 67 90 94 44
Åpningstider: Open in July and August.
Le Cap d'Agde Méditerranée

LA VIGNERONNE

Programme of cultural events in a place entirely dedicated to performing arts.
Adresse: Boulevard de la Liberté - 34 450 VIAS
Telefon: +33 4 67 21 60 26 (cultural department)
Le Cap d'Agde Méditerranée

Beliggenheter

- Utleiemeglere Utleiemeglerne tilbyr ferieutleie i hele kommunen av leiligheter eller villaer, fra 1 til 6 rom. - Privat utleie Søk tilbud om sesongutleie på det private markedet (beskrivelse, bilder og priser) og bestill overnatting direkte gjennom utleieren.
Adresse: 34300 Le Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 01 04 04
Åpningstider: åpent hele året
Le Cap d'Agde Méditerranée

Hoteller

Hotellene i Cap d' Agde og i 19 byer rundt ønsker dere velkommen for en natt, en weekend eller et helt ferieopphold. Velg et hotell med vakre omgivelser nær Middelhavet og im innlandet, med eller uten svømmebasseng, med eller uten restaurant, Wifi ... og nyt ferien uten bekymringer.
Adresse: 34300 Le Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 01 04 04
Åpningstider: åpent hele året
Le Cap d'Agde Méditerranée

Turistboliger og privathotell

Leiligheter med alt inkludert i prisen og / eller hotelltjenester tilgjengelig à la carte.
Adresse: 34300 Agde-Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 01 04 04
Åpningstider: åpent hele året
Le Cap d'Agde Méditerranée

Private rom

Bed and Breakfast-løsningen hvor vertsfamilien ønsker deg velkommen i sitt hjem med maksimalt 5 gjesterom. Utleie per døgn. Det gis tilgang til bad og toalett. Verten serverer frokost og sørger for sengetøy.
Adresse: 34300 Le Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 01 04 04
Åpningstider: åpent hele året
Le Cap d'Agde Méditerranée

Friluftshoteller og campingplasser

Tilrettelagte campingplasser i flere kategorier tilbyr et hygienisk og behagelig opphold med naturen på nært hold. Du vil også sette pris på de mange forskjellige utleie-og overnattingmulighetene. PRL (fritidsparkene) tilbyr velutstyrte små fritidsboliger/campinghytter (HLL) og bobiler
Adresse: 34300 Le Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 01 04 04
Åpningstider: åpent hele året
Le Cap d'Agde Méditerranée

Ferielandsbyer og feriesentre

Ferierlandsbyer og feriesentre : et godt valg for sosiale og hyggelige opphold.
Adresse: 34300 Le Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 01 04 04
Åpningstider: åpent hele året
Le Cap d'Agde Méditerranée

Transportation scheduled services

Cap'Bus - Bylinjer > Daglige Linjer: Hver Dag i juli august og og FRA mandag Til Lørdag Resten AV ARET. Linje 1 - Agde (intern linje) Linje 2 - Agde <> Le Grau d'Agde, Vias sentrum Linje 3 - Agde <> Le Cap d'Agde West Linje 4 - Agde <> Er Le Cap d'Agde Linje 5 - Agde <> Pézenas av Vias, Bessan, Saint Thibery, Nezignan-Eveque Transportbehovet - 5 linjer September > June, from Monday to Saturday. July-August, only by appointment at: 0 800 350 310. Route A - Agde / Cap d'Agde < > Portiragnes and Portiragnes-Plage via Vias. Route B - Agde / Cap d'Agde < > Pézenas via Florensac, Pinet and Castelnau-de-Guers. Route C - Pézenas < > Saint-Pons-de-Mauchiens via Aumes and Montagnac, stopover at Parc de Bessilles. Route D - Pézenas < > Tourbes and Cazouls-d'Hérault via Lézignan-la-Cèbe. Route E - Pézenas < > Adissan via Caux and Nizas. Cap'bus forbindelser med nettverket eller med intercity-nettverket Hérault Transport. > Shuttles strendene på Cap d'Agde i juli og august: Loop krets som serverer alle strendene i Cap d'Agde Bus service serving the beaches of Cap d'Agde and Vias in July-August: lines 11, 12 et 13. Connections with lines 3, 4 and 5. Circulates every hour continuously from 8am to 7.30pm between Cap d'Agde, Vias and Vias-Plage. Korrespondanse med buss billett, gyldig 1t: 1 €. Dagsbillett gyldig for ubegrenset reiser: 3 €. 10 turer kortet 8 €. Månedlig eller årlig abonnement kort og ungdom. Gratis for barn under 5 år. informasjon: Hérault Transport Telefon: 04 99 47 49 22 - www.herault-transport.fr
Adresse: 1 Quai Commandant Réveille, 34300 Agde
Telefon: +33 4 67 01 22 24
Le Cap d'Agde Méditerranée

Taxis

Liste over drosjer tilgjengelig på turistkontoret og www.en.capdagde.com
Adresse: BIT Cap d'Agde - Bulle d'Accueil - 34300 Le Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 01 04 04
Åpningstider: åpent hele året
Le Cap d'Agde Méditerranée

Apotek

Ambulanse: tlf. 15 Liste over helsepersonell tilgjengelig ved Office of Tourism og www.en.capdagde.com/practical/health-service
Adresse: BIT Cap d'Agde - Bulle d'Accueil - 34300 Le Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 01 04 04
Åpningstider: åpent hele året
Le Cap d'Agde Méditerranée

Telefon

Country code : +33 Area code : 467
Le Cap d'Agde Méditerranée

Elektrisitet

230 V, 50 Hz
Le Cap d'Agde Méditerranée

Stier

Et nettverk på 550 km med sikre sykkelveier knytter sammen de 20 kommunene i tettstedet.
Adresse: BIT Cap d'Agde - Bulle d'Accueil - 34300 Le Cap d'Agde
Telefon: +33 4 67 01 04 04
Åpningstider: åpent hele året
Le Cap d'Agde Méditerranée

Flyplassen Nîmes-Camargue-Cévennes Ales (122 km)

Direktefly til Europa / internasjonal : London Luton, Brussels Charleroi, Fès, Marrakech.
Adresse: 30800 Saint-Gilles
Telefon: (+33) 4 66 70 49 49
Åpningstider: åpent hele året
Le Cap d'Agde Méditerranée

Flyplassen Beziers - Cap d'Agde (15 km)

Direktefly og lave kostnader: - Ryanair : London-United Kingdom, Edinburgh-Scotland, Düsseldorf-Germany, Manchester-United Kingdom, Bristol-United Kingdom, Stockholm-Sweden, Paris-France, Bruxelles-Charleroi-Belgique. Shuttlebuss til togstasjonen i Agde : Hérault Transport www.herault-transport.fr/horaires_tarifs.php Bussene i Cap d'Agde og Grau d'Agde avgang fra jernbanestasjonen: hele året - www.capbus.fr Leiebiler og drosjer tilgjengelig på flyplassen.
Adresse: RD 612 - Portiragnes
Telefon: +33 (0)4 67 809 909
Åpningstider: åpent hele året
Le Cap d'Agde Méditerranée

Montpellier-Méditerranée Airport (70km)

> Direktefly til Frankrike : Paris Roissy and Orly, Lyon, Ajaccio, Bastia, Bordeaux, Brest, Lille, Nantes, Strasbourg. > Direktefly til Europa / internasjonal : Agadir, Alger, Amsterdam, Athènes, Bâle-Mulhouse-Fribourg, Berlin, Bristol, Bruxelles-Charleroi, Casablanca, Constantine, Copenhague, Djerba, Dublin, Düsseldorf, Faro-Algarve, Fès, Heraklion, Ibiza, Lisbon, Londres Gatwick, Londres Heathrow and Londres-Luton, Luxembourg, Madrid, Marrakech, Nador, Oran, Oujda, Palerme, Palma de Majorque, Porto, Rome, Rotterdam, Séville, Tanger, Tunis. Shuttle buss fra flyplassen til sentrum av Montpellier og SNCF til Agde
Adresse: 34137 Mauguio cedex
Telefon: +33 0 825 830 003
Åpningstider: åpent hele året
Le Cap d'Agde Méditerranée

Carcassonne Flyplass (124 km)

Direktefly til Europa / internasjonal : Porto, Glasgow-International, Cork, London-Stansted, Brussels – Charleroi, Dublin, East Midlands, Manchester, Edinburgh.
Adresse: Route de Montréal - 11000 Carcassonne
Telefon: +33 (0) 820 67 34 11
Åpningstider: åpent hele året