Se hva du kan gjøre og oppleve i Montpellier

Montpellier er blitt et av Europas aller nyeste feriemål. Dette skyldes kombinasjonen av det nære slektskapet til Middelhavet, den vakre middelalderbykjernen og et vibrerende natteliv. Det er også et fint reisemål for de som søker eventyr - fjellene i Cévennes ligger bare én times kjøretur unna.
Montpellier

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Montpellier

Notre-dame-des-tables

Den opprinnelige kirken ble ødelagt under de religiøse krigene i 1500-tallet, men det er fremdeles et spennende historisk reisemål. Navnet kommer fra tabellene til valutavekslingen som ble knyttet til krydderhandelen som opprinnelig tok sted foran kirken.
Adresse: place Jean Jaurés
Montpellier

Musée Atger

Museet er plassert i et gammelt benediktinerkloster, og har verk fra Rubens, Tiepolo, Carracci og Fragonard, for å nevne noen.
Adresse: 2, rue Ecole de Médecine, 34060 Montpellier
Telefon: +33 4 67 66 27 77
Montpellier

The Jardin Des Plantes

Pierre Richer de Belleval grunnla Frankrikes eldste botaniske hage i 1593. I dag er det en sjarmerende samling tropiske drivhus, eldgamle trær og utslitte benker.
Adresse: Boulevard Henri-IV
Montpellier

Maguelone

Maguelone, et par mil sør for Montpellier, et hjem til et magisk lagunelandskap med strender, sandbanker, øyer og en enorm katedral fra 1600-tallet.
Montpellier

La Maison De La Lozère

Byens gourmettilhørere besøker også ofte den noe rimeligere La Maison de la Lozère på rue Aiguillerie. Den landlige matlagingen har sine røtter i Lozère-området, et knapt nok befolket høyland i Languedoc. Dersom du har god appetitt anbefales du å prøve smaksprøvemenyen.
Adresse: 27, rue de l’aiguillerie, 34000 Montpellier
Telefon: +33 467 66 46 36
Montpellier

L’heure Bleu

En kombinert antikkbutikk og tesalong, som også serverer lunsj. Velg en bok fra hyllene og nyt den sammen med snacksen din.
Adresse: 1, rue de la Carbonnerie, 34000 Montpellier
Telefon: +33 4 67 66 41 05
Montpellier

Rockstore

Ligger mellom Place de la Comédie og togstasjonen. Fem barer og klubber, den største har en kapasitet på 1000 mennesker, deler denne plassen. Til tross for navnet er det ikke bare rock som spilles her, du kan også få høre electronica, world music, osv. Det er ikke mulig å overse inngangen til Rockstore. Over inngangen henger en skarp rød Cadillac som ser ut som den har gått med fronten rett inn i bygningen.
Adresse: 20, Rue du Verdun
Montpellier

Flyplass

Flyplassen i Montpellier ligger 8 kilometer fra sentrum. En 15 minutters tur med flybussen koster €4,50 per person. Andre alternativ er taxi og leiebil. Ytterligere informasjon er tilgjengelig på:
Montpellier

Kollektivtrafikk

Montpellier har et stort nettverk av busser og tog. Billettene er gyldige på begge, og koster fra €1,10 en vei og €2,30 tur-retur.
Montpellier

Drosje

Den beste plassen å finne en taxi er Place de la Comédie (ved siden av Opera Comédie), og ved togstasjonen.
Montpellier

Post

Alle postkontorene er åpne fra mandag til lørdag. Du kan kjøpe frimerker i tobakksbutikker og aviskiosker. Central post office (Hovedpostkontor)
Adresse: Rondelet 15
Telefon: +33 467 34 50 00
Montpellier

Apotek

Hvis du trenger øyeblikkelig legehjelp, ring nødnummeret 15. Her kan du få gratis legeråd og henvisninger til din nærmeste lege eller sykehus.
Montpellier

Telefon

Country code: +33 Area code: 467
Montpellier

Elektrisitet

230 V, 50 Hz