Se hva du kan gjøre og oppleve i Nice Côte d'Azur

Grekerne og romerne gjorde det, det samme gjorde rike adelsmenn, filmstjerner, artister og tusenvis av turister. De hadde bare tenkt å reise fordi, men ble i stedet værende i Nice og langs den franske riviera. Noen ble et par uker, andre ble værende i flere måneder og år. Fanget av lyset, trollbundet av luktene og sjarmert av smaken av olivener, vin og saftige grønnsaker. For ikke å glemme det turkise havet. I tillegg til dette, har en Nice Nouveau vokst frem – en dristig middelhavsby med pulserende natteliv, nye avantgardistiske hoteller og utfordrende kunstgalleri. Den mest fornemme gaten, Promenade des Anglais, er Champs-Elysées i hele den franske riviera. Har du allerede kjøpt returbilletten din?
Nice Côte d'Azur

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Nice Côte d'Azur

Le Parc Floral de la ville de Nice

Verdens største drivhus. Syv ulike tropiske klimaer (damp, med andre ord) som dekker syv hektar, fylt med 2 500 ulike planter. Du kan gå i skyggen av et ukjent palmetre her, se på babyhaier, lukte på tusenvis av blomster og lytte til fuglesang... over høyttalere...
Adresse: 405, Promenade des Anglais
Telefon: +33 (0)49 2297700
Billetter: Voksne omtrent €6,10, barn omtrent €4,60
Nice Côte d'Azur

Musée National Marc-Chagall

Den russiskfødte mestermaleren, Marc Chagall, er en av rivieras mange adopterte barn. Museet ble bygd i samråd med det kunstneriske geniet selv, med temaet bibelsk kunst. Museet har ofte utstillinger av jødisk kunst.
Adresse: avenue du Dr Menard
Telefon: +33 (0)49 3538720
Nice Côte d'Azur

Musée d’art Moderne et d’art Contemporain

Museum for moderne og samtidskunst. Nice ønsker å gjøre seg til et sentrum for pop kunst. Beundre Nices berømte lokale artister som Ben og Niki de Sainte Phalle i denne imponerende bygningen. Den sistnevnte har donert 170 av hennes arbeid. Men det er også Andy Warhol, Picasso osv.
Adresse: Promenade des Arts
Telefon: +33 (0)49 3626162
Nice Côte d'Azur

Musée Matisse

La oss innse det, du vil ikke finne noen av Matisses flotteste verk her. De er alle i USA. Men på den andre siden finner du et klart bilde av utviklingen til det kunstneriske geniet, fra hans unge liv som sykepleier til hans grav bak museet. Under et besøk kan du vandre rundt i malerens fotspor og sammenligne lyset i hvert maleri. I tillegg er den røde oker villaen vakker på sin egen måte.
Adresse: 164 avenue des Arènes
Telefon: +33 (0)49 3810808
Billetter: €3.80
Nice Côte d'Azur

Russian Orthodox Cathedral

En av de mest fantastiske russiske kirkene vest for den tidligere jerngardinen. I tsar dagene var folk som hygget seg i rivieras kasinoer til sent lørdag kveld ikke akkurat fattige. Om søndagen gikk de hit til kirken. Etter sammenfallet av kommunismen i Øst-Europa er ting omtrent som de var i gamle dager. Tykke seddelbunker regner nå ned over rivieran og den nydelig restaurerte katedralen. Streng kleskode.
Adresse: Avenue Nicolas II
Nice Côte d'Azur

Villa Arson

Sentrum for moderne kunst i Nice. Dette er både en kunstskole og et utstillingssenter, ofte med utstilling av studenter og tidligere studenter.
Adresse: 20 avenue Stephen Liegard
Telefon: +33 (0)49 2077373
Nice Côte d'Azur

Cours Saleya

Det største markedet i byen, og det historiske senteret. Perfekt uansett når om dagen, for kaffe eller lunsj, under det som pleide å være Matisses balkong.
Adresse: Cours Saleya
Nice Côte d'Azur

St Jean Cap Ferrat

Halvøyen som projiserer rett ut av Middelhavet ligger ni kilometer vest for Nice. En lekeplass for milliardærer, de utenomekteskapelige barna til prinsen av Monaco og ulike jet-settere. Promenaden langs stranden, med dens bittesmå badestrender, er åpen for alle. Fantastisk uansett tid på året. Baronessen Béatrice de Rothschilds ekstravagante rosa palass står i sentrum av halvøya. Nå for tiden er det et museum omringet av syv parfymerte, blomstrende hager. Åpen for besøk. Fondation Ephrussi-de-Rothschild
Adresse: I sentrum av Cap Ferrat halvøya
Telefon: +33 (0)493013309
Åpningstider: mars-september daglig 10-18, november-februar man-fre 14-18
Nice Côte d'Azur

Saint Paul de Vence/Fondation

Museet er designet i nært samarbeid med flere artister, med berømte navn som Calder, Miró, Giacometti, Braque, Kandisky, Chagall og Bonnard. Mange av menneskene som bor i den pittoreske landsbyen regner seg selv som deres studenter.
Adresse: St Paul de Vence
Telefon: +33 (0)49-3328163
Nice Côte d'Azur

Antibes

Antibes Juan-les-Pins er den nest største byen i Alpes Maritimes og er et populært turistmål. Her kan du oppleve en blanding av tradisjonelle tradisjoner, vannsport, historie, natteliv, arkitektur og festivaler.
Nice Côte d'Azur

Eze

En liten landsby i fjellene, hvor du kan møte prins Albert av Monaco på Chateau Eza restauranten, du kan spise på balkongen, og forstå hvorfor prins William kalte huset hans Ørneredet.
Nice Côte d'Azur

Peillon and Peille

Peillon er en av de mest berømte Provençal landsbyene, plassert høyt oppe på fjelltoppen. Dersom du ikke er for trett etter å ha vandret i de små gatene, kan du besøke Via Ferrata i nærliggende Peille. Via Ferrata tilbyr obstaclekurs og fjellklatring, og du kan gå langs en taubru mellom åsene.
Adresse: Peillon
Telefon: +33 (0)493799575
Nice Côte d'Azur

Le Grand Café de Turin

Et ekte 1900-talls brasseri, med alt en entusiast for skalldyr kan drømme om. Lynraske servitører, som du kan forvente på et sted som dette.
Adresse: 5, place Garibaldi
Telefon: +33(0)493622952
Nice Côte d'Azur

Chantecler-La Rotonde

Chantecler er Nices kulinariske og kulturelle arv på strandpromenaden. Restauranten er som hotellet, overblåst og ekstravagant – på kanten av kitsch. Det har også en lavpris baklomme, “La Rotonde”, med markeddekor, hvor du kan spise lunsj for € 30.
Adresse: 37 promenade des Anglais, 06000 Nice
Telefon: +33 493166400
Nice Côte d'Azur

Le Relais Negresco

Polstret dekor for de som ønsker å gi kvelden deres litt luksus og ostentasjon. Pianobar med store sigarer og store regninger.
Adresse: 37 promenade des Anglais, 06000 Nice
Telefon: +33 4 93 16 64 00
Nice Côte d'Azur

Notre-Dame-Jean-Médecin-rue de Paradis

Ta deg først en spasertur langt avenue de Notre Dame. Du kan finne noen virkelige kupp for barn på steder som Bisque-Bisque Rage! Ved Basilica, gå mot sør langs avenue Jean-Médecin. Denne avenue kan du ikke (og bør ikke) bomme på. Dette er hvor du vil finne flere av de store merkene som Zara, Spanias svar til H&M, Monoprix, Quick Silver og Virgin Megastore. I tillegg, finnes det flere brasserier hvor du kan ta en pause. Ta av mot rue de la Liberté, (dette er hvor motetermometeret begynner å stige) og end opp med rue de la Liberté. Dette burde kalles Nirvana. Det er varmere enn varmt her – du kan finne alt som gjør fransk mote det det er - Kenzo, Chanel, Mont Blanc… End opp med å gå tilbake til plassen Magenta og ta av til venstre og inn på designergaten, rue Buffa, og besøk, for eksempel, Halogène ved nummer 21.
Nice Côte d'Azur

Rue St-François de Paule-Préfecturerue - rue Droite

Ved rue St-François de Paule, kan du fråtse i Alziaris verdensberømte olivenolje (nr 14). Hvorfor ikke nyte duften fra Bruno, trøffelkongens sorte sopp (nr 11)? For å ikke nevne søtsakene hos Maison Auers (nr 7)! Ta en titt på Nices pulserende hjerte, det provençalsk-luktende blomstermarkedet (marché aux Fleurs), snu deg deretter østover mot rue de la Préfecture. Ikke gå glipp av enten Antic Boutik eller noen av de stilige motebutikkene (Asso, Habit Magique…). Dersom cours Saleya er hjertet i Nice, er hovedpulsåren rue Droite. Gå langs den. Ta en titt innom en av de mange kunstgalleriene og suvenirbutikkene, eller stopp og slapp av på en kafe.
Nice Côte d'Azur

Mamac- Gioffredo-Gubernatis - Masséna

Etter et besøk til Modern Museum (Mamac) og suvenirbutikken, gå langs rue Défly til rue Gieffredo. Her finner du en interessant blanding av alt fra møbler (Du Côté de Chez Soi, nummer 39) til en modist (nr 56). Ta en titt på rue Gubernatis – handle inn et par vinflasker ved nr 16 og 17, om ikke annet. Dersom du ikke vet hva du ønsker, prøv Galeries Lafayette varehuset.
Nice Côte d'Azur

Monoprix

I de siste årene har Monoprix, med mat og klærbutikker, oppnådd en økende kultstatus. Dette er hvor du kan virkelig finne et spennende utvalg av varer til lave priser. Se spesielt opp for deres egne merker i matvarehyllene.
Adresse: av Jean Médecin
Nice Côte d'Azur

Cours Saleya

Det største markedet i byen, og det historiske senteret. Perfekt uansett når om dagen, for kaffe eller lunsj, under det som pleide å være Matisses balkong.
Adresse: Cours Saleya
Nice Côte d'Azur

Flyplass

Aéroport Nice-Côte d´Azur, Tlf. 0836695555, www.nice.aeroport.fr ligger 7 km utenfor Nice. Flybussen går hvert 20. minutt mellom 06:05 og 23:40. En billett på €4 gir deg ubegrenset reise for resten av dagen i Nice. Prisene for en taxi varierer, men det finnes en oppdatert liste på websiden til flyplassen.
Nice Côte d'Azur

Boats

Fra Saint-Tropez, støyete men hyggelige båter fra og til Saint-Maxime (Bateaux Verts: +33 (0)4 94 49 29 39) og Saint-Raphael (+33 (0)04 94 95 17 46).
Nice Côte d'Azur

Drosje

Taxier er ledig når taxilampen på taket er lyst opp. Det er taxiholdeplasser på steder som Hotel Méridien på promenade des Anglais. Det er ikke alltid tillatt med fire mennesker - eller det koster ekstra, det samme gjelder bagasje.
Telefon: Central Taxi Riviera: +33(0)4 93 13 78 78
Nice Côte d'Azur

Post

De fleste postkontorer er åpne mandag-fredag fra 08:00 til 19:00, og lørdager fra 08:00 til rundt klokken 12. Main Post Office, Information service:
Adresse: 23, avenue Thiers
Telefon: +33 (0)4 93 82 65 00
Nice Côte d'Azur

Apotek

Apotek kalles Pharmacie og har et grønt kors som skilt utenfor. Hvis de er stengt henger det ofte en beskjed på døren med adresse til nærmeste åpne apotek, dag og natt. Det ligger et 24-timers apotek i:
Adresse: 7, rue Masséna
Telefon: +33 (0)4 93 87 78 94
Nice Côte d'Azur

Elektrisitet

220 Volt/50Hz
Nice Côte d'Azur

Telefon

Landskode: +33 Retningsnummer: 0493
Nice Côte d'Azur

Lokaltransport

Busser er en effektiv måte å reise i Nice og langs Riviera. Timeplaner og et kart er tilgjengelig fra turistinformasjonskontoret, 5 Promenade des Anglais eller hovedkontoret, 10 Avenue Félix Faure. Nattbussene kjører til rundt klokka 1. Togene er meget komfortable og den raskeste måten å reise langs Riviera. Stasjonen i Nice finner du på avenue Thier. Herifra tar det 20 minutter til Cannes, 20 minutter til Monaco og 1 time til Saint Raphaël. Du kan leie sykler fra et firma som heter Nice Alocation Rent (9 avenue Thiers, +33 (0) 493 824271, www.nicealocationrent.com).