Se hva du kan gjøre og oppleve i Beijing

Beijing betyr «den store byen», og navnet kunne ikke passet bedre på den enorme byen som fremdeles er i vekst. Hovedstaden får stadig høyere bygninger, nye restauranter og nattklubber, men har likevel beholdt sin individuelle sjarm. Små tehus i bakgårdene, tradisjonelle stoffbutikker, gamle tempel og støyende gaterestauranter gjør denne byen så spesiell.
Beijing

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Beijing

Tiananmen Square

Det 400 000 kvadratmeter store området Tiananmen Square er et viktig historisk sentrum i Beijing. Det er her den tidligere kommunistiske partilederen Mao Zedong la grunnlaget til Folkerepublikken Kina 1.oktober 1949. I dag kommer tusenvis av besøkende hit hvert år for å se Maos levninger i mausoleet, besøke The Great Hall of the People som huser landets nasjonale folkekongress og beundre 1400-tallets Qianmen City Gate som engang delte Beijings gamle bykjerne og forstedene.
Adresse: Tiananmen Dong, Beijing
Transport: Tiananmen Dong
Beijing

The Forbidden City

Den 720 000 kvadratmeter store Forbudte byen ble bygget av keiser Yongle på begynnelsen av 1400-tallet, og var hjem til den keiserlige husholdningen. Den ble åpnet for allmenheten i 1949 og det velbevarte området har mer enn 800 bygninger og 9999 rom. «Hallen av suveren harmoni» brukes til å feire den kinesiske keiserens fødselsdag og er vakkert dekorert med tusenvis av draker. «Palasset for himmelsk renhet» fungerte som keiserens bolig og har flere soverom.
Adresse: Tiananmen Dong, Beijing
Transport: Linje 1 till Tian´anmen Dong, Tian´anmen Xi
Beijing

Summer Palace

Sommerpalasset ble tidligere brukt av den keiserlige familien som et tilfluktssted fra stresset i Beijings byliv. Området omfatter en rekke bygninger og hager inkludert « Hallen av velvilje og livslengde», samt det fantastiske «Duftende Buddha-tårnet» som tilbyr en fantastisk utsikt over Kunming-vannet.
Adresse: 19 Xin-jian-gong-men Road, Beijing
Telefon: +86 10 6288 1144
Transport: District Haidian
Beijing

Temple Of Heaven

Denne enorme parken ble bygget på begynnelsen av 1400-tallet omtrent samtidig som den Forbudte byen. Parken har flere spennende bygninger. I den nordre delen av parken leder en steinhugget trapp opp til «Hallen for bønn om god innhøsting» med sylinderformet blå takstein og et vakkert dekorert innertak. Lynet slo ned og det brant ned til grunnen i 1889, men det ble nøye rekonstruert året etter. «Hallen for fastende» brukes av keiseren for faste. I sør finner du det runde alteret som er en tredelt marmorplattform.
Adresse: 7 Tiantan Nei Dongli, Beijing
Telefon: +86 10 670 226 17
Transport: Qianmen
Beijing

Yonghegong Lamasery (Lama Temple)

Opprinnelig bygget i år 1694 som bosted for den framtidige Yongzheng-keiseren. Dette komplekset av vakre bygninger ble forvandlet til et tibetansk-buddhistisk tempel på midten av 1700-tallet. Falun Dian, tempelets undervisningssal og aula har en stor bronsestatue av Tsongkapa, grunnleggeren av den buddhistiske Yellow Hat-sekten.
Adresse: Yonghe Gong Dajie 12, Beijing
Transport: Yonghe Gong/Lama Temple
Beijing

Liulichang

Liulichang er et must for antikksamlere. Uansett om det er kinesiske malerier, gamle bøker, kalligrafipensler eller blekksteiner kan du være sikker på å finne det i Liulichanggaten, en favoritt hos kalligrafer og akademikere. Den 750 meter lange gaten ble utvidet på slutten av 1980-tallet og er på sine gamle dager blitt restaurert.
Adresse: Liulichang Street, Beijing
Transport: Hepingmen
Beijing

Den kinesiske muren

Dette er uten tvil et av verdens største turistmål. Muren er et fantastisk monument som strekker seg over 5000 km, og er til og med synlig fra verdensrommet. Det beste stedet for å se muren er fra Badaling i Yanqing, cirka 70 km fra den kinesiske hovedstaden. Ta en av turistbussene som går fra Qianmen stasjonen eller buss 919 med avgang fra Deshengmen stasjonen. Andre severdigheter åpne for turister for å utforske muren er Mutianyu, Huanghuacheng, Simatai og Jinshanling.
Adresse: Den kinesiske muren
Beijing

Fangshan Restaurant

Fangshan ble startet for mer enn 80 år siden av kongelige kokker. De serverer typiske kinesiske retter som Beijing-and. Restauranten ligger i en herregård like ved Beihai-vannet.
Adresse: 1 Wenjing Jie, Beijing
Telefon: +86 10 6401 1879
Beijing

China Grill

Atop Park Hyatt Peking, China Grill serverer det beste kjøttet, fisken og skalldyrene med nydelige internasjonale smaker. Her finner du et herlig utvalg av viner, og du kan nyte en 360 graders utsikt over Beijing.
Adresse: 2 Jianguomenwai Street, Beijing
Telefon: +86 10 8567 1838
Beijing

Nobu Beijing

Nobu Beijing serverer japansk mat med en søramerikansk vri. Prøv deres fantastiske signaturretter eller lokale spesialiteter.
Adresse: G/F, JW Marriott Beijing, 83 Jian Guo Road, Chao Yang District, Beijing
Telefon: +86 10 5969 6988
Beijing

Yu Restaurant

Om du ønsker luksus er det her du skal gå. Yu restauranten har syv designede, private middagsrom og et terom hvor du får te servert av en temester, dette kompletterer en allerede utsøkt middag.
Adresse: 83A Jian Guo Road, China Central Place, Chaoyang District Beijing
Telefon: +86 10 5908 8111
Beijing

The Bookworm

The Bookwarm er et bohemsted i Beijing som tilbyr et bortgjemt sted i den ellers hektiske byen. Veggene er dekorert med bøker og de serverer europeiske retter, samt salater, smørbrød og desserter.
Adresse: Building 4, Nan Sanlitun Road, Chaoyang District, Beijing
Telefon: +86 10 6586 9507
Beijing

Mix

Mix er ikke like stor som Vics, men det er likevel en av hovedklubbene å feste på. De spiller hovedsakelig hip-hop og her får du garantert en bra kveld.
Adresse: Workers Stadium north gate, Beijing
Telefon: +86 10 6506 9888
Beijing

Oriental Plaza

Beijings fremste kjøpesenter kan skryte av 120 000 km med butikker i et moderne miljø. Oriental Plaza er hjem for kjente vestlige og asiatiske merker og har et Sony Science Museum og kino.
Adresse: 1 Dongchang’an Jie, Beijing
Beijing

China World Shopping Centre

Dette er førstevalget for byens velstående. Her er alle de kjente designmerkene fra Christian Dior til Gucci.
Adresse: 1 Jianguomenwai Dajie, Beijing
Beijing

Ten Fu’s Tea

Denne kjeden selger høykvalitets te fra hele regionen. Det vennlige personalet brygger små kopper te som kundene får smake.
Adresse: Danyao Dasha, Wangfujing Dajie, Beijing
Telefon: +86 592 3257 980