Se hva du kan gjøre og oppleve i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur (eller "KL", som lokalbefolkningen kaller den) er hovedstaden i Malaysia. Om man ser på storbyen i dag, virker de dager da det hele begynte som leiråkrer i 1850, så langt borte at det er uforståelig. Du kommer til å finne spor av historien i den vakkert bevarte arkitekturen, men i dag er Kuala Lumpur en internasjonal by av lys, der shoppere er bortskjemte med valg mellom alt fra gateselgere til luksuriøse boutiques. Partymennesker finner sine tempel i nattelivets hektiske puls og naturmenneskene blendes av landets skjønnhet. Hva du enn forventer deg, denne livlige og mangekulturelle byen har uendelig mye å tilby.
Kuala Lumpur

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Kuala Lumpur

KL Tower

Nyt utsikten fra det høyeste stedet i Kuala Lumpur. KL Tower er et teletårn med et utsiktspunkt og en roterende restaurant.
Adresse: No. 2 Jalan Punchak, Kuala Lumpur
Telefon: +60 3 20 20 54 44
Transport: Bukit Nanas (KL Monorail)
Kuala Lumpur

Petronas Twin Tower And KLCC

Med sine 452 meter var dette tidligere verdens høyeste bygning. I dag er det fremdeles den høyeste tvillingbygningen og et symbol på det moderne Malaysia. Besøkende er velkommen til Skybridge i 41.etasje. Petronas Towers ligger ved et av de mest besøkte kjøpesentrene i Malaysia, Suria KLCC.
Adresse: Kuala Lumpur City Centre, Kuala Lumpur
Telefon: +60 3 23 31 80 80
Kuala Lumpur

Batu Caves

Klatre opp de 272 trinnene (61 meter) og la deg imponere over den hinduistiske Lord Murugans helligdommer, bygget i naturlig kalkstein. Se opp for apene som uten skrupler stjeler alle løse gjenstander og synlig mat.
Telefon: +60 3 22 87 94 22
Kuala Lumpur

Lake Gardens (taman Tasik Perdana)

Ta en pause fra den hektiske byen med en båttur, eller besøk Bird Park, Butterfly Farm, Deer Park, Orchid Park og Hibiscus Park. Her finnes også lekeplass for barn, treningsløyper og treningsutstyr.
Adresse: Jalan Perdana, 50480
Transport: Old Railway Station (KTM Commuter Train)
Kuala Lumpur

Masjid Jamek Mosque

Like ved løpene av Klangoch Gombakelvene finner du Masjid Jamek, en av de eldste moskeene i byen. De tre elegante kuplene dominerte KL skyline lenge før skyskraperne kom inn i bildet.
Adresse: Jalan Tun Perak
Telefon: +60 3 22 74 60 63
Kuala Lumpur

Old Railway Station

Denne vakre jernbanestasjonen med maurisk-inspirert arkitektur ble bygget i år 1910. Minareter, hvelv og spiraler gjør den til en av byens mest attraktive bygninger.
Adresse: Jalan Sultan Hishamuddin
Kuala Lumpur

Petaling Street (chinatown)

Besøk det eldste markedet i byen, her har du mulighet til å kjøpe fine suvenirer. Å prute er et must, og det er også å smake på den svalende drinken Lingan i en av salgsbodene på gaten.
Adresse: Jalan Petaling, Kuala Lumpur
Transport: Pasar Seni (Putra LRT)
Kuala Lumpur

Bijan

Bijan er en stilig restaurant og bar som serverer eksklusive versjoner av tradisjonell, regional malaysisk mat. Oppskriftene er en kombinasjon av de eldre generasjoner og litt ny innflytelse.
Adresse: 3 Jalan Ceylon, Kuala Lumpur
Telefon: +60 3 20 31 35 75
Transport: Raja Chulan (KL Monorail)
Kuala Lumpur

Jalan Alor

Dette er en parallellgate til Jalan Bukit Bintang, full av kinesiske restauranter og gatestands som serverer alt fra grillet fisk og skalldyr til lokale desserter.
Adresse: Jalan Alor, Kuala Lumpur
Kuala Lumpur

Chynna

Chynna har Shanghaitema og serverer kantonesisk dim sun og tradisjonell plantebasert mat. Autentisk, men likevel nyskapende med fokus på sunn mat.
Adresse: 3, Jalan Stesen Sentral, Kuala Lumpur
Telefon: +60 3 22 64 22 64
Transport: KL Sentral
Kuala Lumpur

The Coffee Bean & Tea Leaf

The Coffee Bean & Tea Leaf ligger alle kaffedrikkere i Kuala Lumpur nær hjertet og finnes flere steder i byen. Søker du en god kaffe er dette det riktige stedet.
Adresse: 87, Jalan 10/91
Transport: Bukit Bintang (KL Monorail)
Kuala Lumpur

Zouk

Denne funkis klubben er alltid full av glamorøse mennesker. Bare i første etasje finnes det tre salonger og en bar som omgir det største dansegulvet. Hit går man for å feste.
Adresse: 113 Jalan Ampang, Kuala Lumpur
Telefon: +60 3 21 71 19 97
Transport: Dang Wangi (Putra LRT)
Kuala Lumpur

Zeta Bar

Sofistikert innredning, fashionable gjester og herlige drinker. Denne eksklusive baren er midtpunkt for Kuala Lumpurs sosietet.
Adresse: 3, Jalan Stesen Sentral, Kuala Lumpur
Telefon: +603 2264 2264
Transport: KL Sentral Station
Kuala Lumpur

Petaling Street (chinatown)

Besøk det eldste markedet i byen, her har du mulighet til å kjøpe fine suvenirer. Å prute er et must, og det er også å smake på den svalende drinken Lingan i en av salgsbodene på gaten.
Adresse: Jalan Petaling, Kuala Lumpur
Transport: Pasar Seni (Putra LRT)
Kuala Lumpur

Central Market

Slapp av i denne nydelig bevarte bygningen fra 1888 mens du velger dine suvenirer. I starten var dette et marked, men nå er fokuset i hovedsak på kunst og håndverk.
Adresse: Jalan Hang Kasturi, Kuala Lumpur
Telefon: +60 3 20 31 03 99
Transport: Pasar Seni (Putra LRT)
Kuala Lumpur

Sungei Wang Plaza

Om du er på jakt etter trendy accessoirers, klær og sko bør du ta turen til Sungei Wang Plaza. Prisene er oftest forhandlingsbare og her er 500 butikker i 33 ulike kategorier.
Adresse: Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Telefon: +60 3 21 44 99 88
Kuala Lumpur

Flyplasser

Det finnes to flyplasser: Kuala Lumpur International Airport (KLIA) ved Sepang, 55 km fra byen og Subang Airport, for innenriksfly, 12 km fra byen bare en kort taxitur unna. Reisetiden er 28 minutter for KLIa Express og 35 minutter for KLIa Transit.
Telefon: +603 8776 2000 (KLIA)
Kuala Lumpur

Kollektivtrafikk

Ettersom de fleste innbyggerne ikke bor i sentrum er den vanligste måten å komme seg rundt i Kuala Lumpur med bil. Det kan være lett trafikkork i rushtiden, men ikke så mye at det blir problematisk. For besøkende er kollektivtrafikken velutviklet og består av et underjordisk system, en monoraillinje og en rekke ulike toglinjer og busselskap.
Kuala Lumpur

Drosje

Hvis du ikke er kjent med byen og er bare her en kort tid, drosjer er den enkleste måten å komme seg rundt. Taxier er som regel lett å få tak i og økonomisk. Billettprisene blir belastet i henhold til soner og kan endres. 50% ekstra er lagt til tjenestene mellom timene 24.00 (midnatt) og på 6.00.
Telefon: +60 3 62 59 20 20
Kuala Lumpur

Post

Alle postkontor i Kuala Lumpur har ulike åpningstider.