Se hva du kan gjøre og oppleve i Malta

På Malta skinner solen i prinsippet hele året, og du har sjansen til å nyte friluftslivet når det er som best. Hvorfor ikke prøve deg på en ny sport, slappe av på et cruise og ferdes mellom øyene, eller utforske de historiske plassene? Valget er ditt. Sammen med de andre øyene, strandlivet og nattlivet blir Malta et fantastisk reisemål.
Malta

Book din neste reise

Malta

Mdina

Mdina, Maltas gamle hovedstad, er en typisk middelalderby som ligger midt på øyen. Den «stille byen» som den kalles har en fantastisk utsikt over øyen. Dette er en av de få renessansebyene som finnes igjen i Europa. Vel verd et besøk.
Adresse: Mdina
Malta

Cottonera

På andre siden av Grand Harbour, sør for Valletta, ligger de historiske stedene Vittoriosa, Cospicua og Senglea som kalles for Cottonera eller « three cities».
Adresse: Cottonera
Malta

Marsaxlokk

Maltas viktigste fiskeby. Her er et stort marked som selger fisk, men også en rekke restauranter som har spesialisert seg på fisk og skalldyr.
Adresse: Marsaxlokk
Malta

Megalittempel

Her er unike ruiner av flere tempel fra 3000-tallet f.Kr. Gudebilder i stein, dyrefigurer utskjæret i relieff, steintavler, alter og skjermer utsmykket med blant annet spiralmønster.
Malta

Golden Sands

Enda en vik med sandstrand, en av de vakreste på de maltesiske øyene. Området er perfekt for å gå på tur og er også et populært sted for vannsport.
Adresse: Golden Sands
Malta

Mellieha Bay

Maltas største og mest populære sandstrand. Det finnes ingen undervannsstrømmer her, så det er trygt å bade. Det er langgrunt noe som gjør det til en ideell plass for barn. Her er et bra utvalg av aktiviteter bla.a. bananbåt, vindsurfing, vannski og trøbåter.
Adresse: Mellieha Bay
Malta

Bugibba

Denne stranden er full av klipper, men det har ikke skremt vekk turistene. De flate klippene er deilige å ligge og sole seg på, og det finnes flere steder man kan gå når man vil bade. Vannet er dypt, og ikke spesielt barnevennlig.
Adresse: Bugibba
Malta

Pretty Bay

Pretty Bay er et badested på sørsiden av Malta. Like ved stranden finnes en rekke barer og restauranter som venter på ditt besøk.
Adresse: Birzebbugia
Malta

D´Office

D’Office Bistro & Wine Bar ligger midt i Vallettas sentrum. Menyen består av maltesisk og middelhavsinspirerte lekre retter som presenteres på et kunstferdig måte.
Adresse: No 132, Arch Bishop Street C/W 1 & 2 Fredrick Str, Valletta
Telefon: +356 2722 1475
Malta

Fuego

Fuego er innredet på stemningsfulle plasser der dyktige DJs styrer musikken mens animasjoner hjelper til med å løfte publikum, og dette er bare begynnelsen! Gratis salsaleksjoner til ren eller tradisjonell latinsk musikk.
Adresse: Triq Santu Wistin, St. George's Bay, Saint Julian's
Telefon: +356 21386746
Malta

Trabuxu

Trabuxu var Maltas første ekte vinbar og ligger i en 350 år gammel kjeller som skaper en fantastisk atmosfære. Trabuxu er veldig populært i Valletta.
Adresse: 1 Strait Street, Valletta
Telefon: +356 2122 3036
Malta

Gianpula

Gianpula er en gammel bondegård som er blitt forvandlet til en fantastisk nattklubb. Gianpula har vært Maltas fremste utendørsnattklubb om sommermånedene i mer enn 20 år.
Adresse: Limits of Rabat , Rabat
Telefon: +356 9947 2133
Malta

Flyplass

Malta International Airport ligger mellom byene Luqa og Gudja, en mil fra Valletta. Flyplassen er bare 40 minutter fra de populære turiststedene som Sliema og Bugibba. Selv om buss er det mest praktiske transportmidlet på øyen, er det lettere å ta taxi fra flyplassen. Det står taxier og venter ved inngangen på flyplassen.
Malta

Kollektivtrafikk

Avstandene på øyen er små og det er enkelt og billig å komme seg rundt med lokalbuss. Det er et bra transportnettverk, og de fleste severdighetene kan du nå med lokalbuss. Fra og med 2011, drives Maltas busstrafikk av Arriva, priser og informasjon finnes på deres webside:
Malta

Drosje

Det finnes mange taxier, spesielt på de populære turiststedene. White Taxis Licenced Amalgamamted Taxikontoret:
Adresse: 67, Tarxien Road, Luqa
Telefon: +356 21 823 017
Malta

Post

Hovedpostkontoret ligger på 305, Qormi Road og har døgnåpent. I de fleste byene finnes det mindre postkontor. Frimerker kan du kjøpe på hotellene og i suvenirbutikker.
Malta

Apotek

Det finnes flere apotek på øyen, men det eneste som har døgnåpent ligger på flyplassen.
Malta

Telefon

Landskode: +356
Malta

Elektrisitet

220 V, 50 Hz. Kontakt med tre flate stifter.