Se hva du kan gjøre og oppleve i Norsewood

Norsewood - befolket av nordmenn på 1870-tallet

Norsewood, eller Norskeskogen, er et lite stykke Norge tett ned mot sydpolens grenser. Gjennom 1870-tallet ble nordmenn rekruttert til rydde skog og legge til rette for infrastruktur, noe rundt 1000 stykker valgte å gjøre. 

Langt de fleste som valgte å reise, enten enslige unge menn eller yngre familiefedre med sine koner og barn, endte opp i et område som heter «Seventy mile bush». 

Ønsker man å gå i disse nybyggernes fotspor, finner en små drypp av norske og skandinaviske røtter på New Zealand, er veien fra Napier til Palmerston North på nordøya et godt valg. Med Maorienes tydelige fotavtrykk og de skandinaviske og europeiske røtter godt plantet inn i disse er dette området et unikt område å oppleve. 

Norsewood

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden

Opplev Norsewood

Norsevood har et lite hotell. Bygget et det siste gjenstående fra de tidligere tider, resten har gått bort i flere branner. Men byen er gjenoppbygd etter den norske lesten, og gatenavn som Odin street, Eriksen street med flere, samt kirkegården med sine mange gravstøtter viser røtter fra en stor norsk koloni som levde her.  

Kafeen i Norsewood er viden kjent, ikke bare for sine uimotståelige kaker og paier, men også for sine kjøttkaker, får-i-kål, bløtkaker og eplekaker. Her treffer man på lokalbefolkningen som mer enn gjerne slår av en prat, tar deg med på en liten omvisning og forteller villig vekk om norske og skandinaviske røtter. Å få besøk fra Norge er en stor glede, og blir sjelden vist annet enn stor ære. 

De tre siste årene har Norsewood hatt sin egen vikingfestival. Eva Renbjør, ei heilnorsk dame fra Trondheim, og Jamie Hughes, med norske besteforeldre og mor, har gjort en formidabel jobb og drifter festivalen på stort pågangsmot.