Se hva du kan gjøre og oppleve i Faro

Mange mener at Faro – hovedstaden i Algarve-regionen – ligger på Europas vakreste kyststrekning. Her strekker lange, vakre sandstrender seg til begge sider, innrammet av massive klipper. Faro er en sjarmerende gammel by med brosteinsgater og løvrike parker. Beliggenheten midt i Algarve gjør dessuten Faro til et perfekt utgangspunkt for rundreiser.
Faro

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Faro

Museu Municipal

Kalles også Museu Arqueológico, ettersom det i første rekke inneholder arkeologiske funn. Ligger i det forhenværende klosteret Nossa Senhora da Assunção, innenfor rungmuren. Klosterhagen fra 1540, med vakre kollonader i to etasjer, utgjør hjertet av museet. Til det mest severdige hører en romersk gulvmosaikk fra 300-tallet med guden Neptuns hode i utsøkte detaljer.
Adresse: Praça Dom Afonso III
Faro

Faro Cathedral

Utvendig er katedralen i Faro lav og undersetsig, en blanding av renessanse og barokk som følge av langvarige om- og tilbygninger etter krigsherjinger og naturkatastrofer. Interiøret er minst like blandet, men har interessante innslag, blant annet et stort orgel fra 1700-tallet med kineseri-dekor.
Adresse: Largo da Sé
Faro

Igreja do Carmo

Denne barokkirken er den mest besøkte av kirkene i Faro, ikke så mye på grunn av det fantastisk detaljerte interiøret, tungt av bladgull, som takket være Capela dos Ossos, et tilstøtende ”benkapell” oppført i 1816, fullstendig dekorert med skjelettdeler fra munker.
Adresse: Largo do Carmo
Faro

Parque Natural da Ria Formosa

Våtmarksområdet Ria Formosa ble erklært beskyttet naturområde i 1987, ettersom dets enestående forutsetninger som hekkeplass for våtmarksfugler ble ansett som truet av turistutbyggingen. Hele kyststrekningen fra Faro til Cacela Velha unngikk dermed videre utbygging. En båttur til noen av Faros øyer er en måte å besøke Ria Formosa på.
Faro

Palasset Og Hagen I Estoi / Romerske Levninger I Milreu

I landsbyen Estoi like nord for Faro ligger Palácio de Estoi, et privat palass oppført i rokokkostil i siste halvdel av 1800-tallet, som er enestående for Algarve. Denne miniatyrutgaven av kongepalasset i Queluz utenfor Lisboa er omgitt av en meget vakker hage som er åpen for allmenheten. I Milreu, umiddelbart utenfor Estoi, finner man Algarves fremste romerske levninger.
Adresse: Rua do Jardim, Estoi
Faro

Dois Irmãos

Fint miljø og lang historie på en av Faros beste og mest populære fiskerestauranter. Som alltid er det også andre alternativer på menyen.
Adresse: Praça Ferreira de Almeida 13-14
Telefon: +351 289 823 337
Faro

Taska

Stor andel lokale gjester og enkelt vertshusmiljø. Maten er tradisjonelt portugisisk, med vekt på havets frukter. Forsøk klassikeren carne de porco com ameijoas, svinekjøtt med hjerteskjell, eller noe mer uvanlig av ål eller småsild.
Adresse: Rua do Alportel 38
Telefon: +351 289 824 739
Faro

Columbus

Avslappet bar ved siden av parken, med bord i kolonnaden som vender mot parken og havnen.
Adresse: Praca Dom Francisco Gomes, 13
Telefon: +351 91 776 222
Faro

Flyplass

Faros internasjonale flyplass ligger seks kilometer vest for byen, helt nede ved havet. Buss nr. 14 og 16 går regelmessig inntil Faro sentrum. En billett koster €1,65, og reisen tar circa 20 minutter. Drosje tar knapt femten minutter, og koster omkring €12 (mer om nettene og i helgene, og dersom man har mye bagasje).
Faro

Kollektivtrafikk

Faros jernbanestasjon forbinder byen med resten av Algarve og det øvrige Portugal. Det finnes også et godt utbygd bussnett for reiser i regionen. Dette er vanligvis mer effektivt. Innenfor Faro greier man seg godt til fots.
Faro

Drosje

For lengre reiser anbefales man å forhandle seg frem til en pris på forhånd, ettersom sjåføren har rett til ulike tillegg for tom retur dersom han bruker taxameteret. Tips er ikke obligatorisk, men blir satt blir på, også om det er småbeløp. Radio Taxis
Telefon: +351 289 895 790
Faro

Post

Hovedpostkontoret i Faro ligger ved Largo do Carmo, og holder åpent mandag-fredag.
Faro

Apotek

Hver bydel har alltid et døgnåpent apotek (farmácia, med et grønt kors), i henhold til et skjema som henger i vinduet på stengte apoteker. Åpningstiden er eller 09.00-13.00 og 15.00-19.00.
Faro

Telefon

Landsnummer: +351 Retningsnummer: 289
Faro

Elektrisitet

220 Volt / 50Hz