Alt du trenger å vite før du planlegger en tur til Gran Canaria

Publisert: 06.07.2023 04:06 av DN

Alt du trenger å vite før du planlegger en tur til Gran Canaria

Velkommen til Gran Canaria, en fengslende øyparadis med uberørte strender, spennende utendørsaktiviteter, pulserende natteliv og rike kulturelle opplevelser. I denne bloggen vil vi gi deg essensiell informasjon som hjelper deg med å planlegge en uforglemmelig tur til Gran Canaria.

Plassering og klima: Gran Canaria er en av Kanariøyene, en spansk øygruppe som ligger utenfor nordvestkysten av Afrika. Beliggende nærmere Afrika enn fastlandet Spania, nyter øya et mildt subtropisk klima hele året. Med gjennomsnittstemperaturer som varierer fra 20°C om vinteren til 26°C om sommeren, tilbyr Gran Canaria behagelig vær for besøkende som søker en varm ferie.

Beste måneder å besøke: Gran Canaria er et reisemål som kan besøkes hele året. Imidlertid regnes månedene mellom mai og september som den beste tiden å besøke Gran Canaria, da de tilbyr høyest temperaturer og minst sjanse for nedbør. Tro det eller ei, det regner vanligvis aldri på Gran Canaria om sommeren. I løpet av denne perioden kan du nyte øyas strender, vannsportaktiviteter og utendørsaktiviteter til fulle. Hvis du foretrekker mildere temperaturer, er månedene fra oktober til april også populære og mindre overfylt.

Er det tidsforskjell mellom Norge og Gran Canaria, kan du spørre? Hvis du reiser fra Norge til Gran Canaria, vil du oppleve en tidsforskjell. Gran Canaria følger Vest-europeisk tid (WET) under standardtid, som er en time bak Norge. Imidlertid følger Gran Canaria Vest-europeisk sommertid (WEST) under sommertiden (fra slutten av mars til slutten av oktober), og justerer seg til samme tidssone som Norge.

Maspalomas-sanddynene

Hva du kan gjøre på Gran Canaria:

Utforsk strendene:

Gran Canaria har en variert kystlinje med vakre sandstrender. Fra den populære Playa del Inglés og Maspalomas-stranden med sine ikoniske sanddyner til den avsidesliggende Anfi del Mar. Da disse strendene er veldig populære, finner du mange feriesteder her, og de er ganske turistifiserte. Så hvis du har høye forventninger, kan disse strendene ikke være like fantastiske som du forestiller deg.

gran canaria strendene

Andre stranddestinasjoner du bør vurdere er Playa de las Canteras og den pittoreske Puerto de Mogán, som også er kjent som "Lille-Venezia". Når du besøker Puerto de Mogán, må du ikke gå glipp av det livlige markedet som holdes hver fredag. Her kan du utforske et bredt utvalg av boder som tilbyr lokalt produserte varer, håndverk og unike suvenirer.

Fotturer og natur:

Oppdag øyas fantastiske natur ved å legge ut på en fottur. Utforsk de robuste fjellene i innlandet, som Roque Nublo og Pico de las Nieves, eller vandre gjennom de naturskjønne landskapene i Tamadaba naturpark. Du kan finne vakre landsbyer spredt rundt på øya der landskapene er sublime og vanligvis ganske rolige og mindre turistifiserte. For oss er den vakreste landsbyen her Tejeda. Noen vakre fotturer inkluderer Tunte, Cruz de Tejeda, Teror osv., og rundt disse områdene kan du finne ganske fine overnattingssteder. Det er også andre alternativer som er mer utenfor allfarvei, og hvis du bestemmer deg for å bo i små landsbyer, vil vi absolutt anbefale at du leier en bil.

Besøk historiske distrikter:

Fordyp deg i Gran Canarias rike historie og kultur ved å utforske sjarmerende byer som Vegueta i Las Palmas de Gran Canaria. Besøk historiske steder, inkludert Casa de Colón (Columbus-huset) og den vakre Santa Ana-katedralen.
Vannsport: Dra nytte av øyas klare turkise vann og delta i ulike vannsportaktiviteter. Fra surfing og windsurfing til dykking og dypvannsfiske, finnes det et eventyr for alle.

Utforsk Maspalomas-sanddynene:

Opplev et unikt ørkenlignende landskap i Maspalomas-sanddynene. Gå tur langs sanddynene og nyt den fantastiske utsikten over Atlanterhavet. Vær imidlertid oppmerksom på at det vanligvis er veldig folksomt der, da det er en av de mest ikoniske attraksjonene på øya.

Smak på lokal mat:

Ikke gå glipp av muligheten til å prøve Gran Canarias gastronomi. Prøv tradisjonelle retter som papas arrugadas (rynkepoteter), fersk sjømat og lokale oster, akkompagnert av et glass kanarisk vin.

Festivaler:

  • Vår favorittfestival er mandelblomsterfestivalen i Tejeda, som finner sted hvert år i februar. En av høydepunktene på mandelblomsterfestivalen er den livlige paraden kjent som "Cabalgata", der lokalbefolkningen iført tradisjonelle kostymer går gjennom gatene, akkompagnert av livlig musikk og dans. Prosessen er en ekte fest for sansene og viser øyas rike kulturarv. Gjennom festivalen blir landsbyen Tejeda et senter for kunstutstillinger, håndverksmarkeder og kulinariske delikatesser. Besøkende kan fordype seg i lokale tradisjoner og smake på et bredt utvalg av mandelbaserte produkter, som marsipan, mandellikør og tradisjonelle søtsaker. Duften av mandler fyller luften og skaper en herlig sanseopplevelse. Les mer om festivalen her.
  • En annen kjent festival å vurdere er karnevalet i Las Palmas. Feiringen i Las Palmas finner vanligvis sted i februar og varer i flere uker, med en stor finale kjent som "Gala Drag Queen". Dette etterlengtede arrangementet viser ekstravagante og kreative opptredener av drag queens, som konkurrerer om den prestisjetunge tittelen. Gala Drag Queen er et høydepunkt under karnevalet og inkluderer blendende kostymer, fengslende koreografi og en ekte visning av talent og kunstnerisk utfoldelse.

Tejeda Gran Canaria

Hvor skal du bo på Gran Canaria? Øya er ganske stor, alle de kjente charter-reisemålene på øya er gode steder å bo, sjekk alle charter-tilbud her. Dersom du ønsker å booke fly og hotell hver for seg, er Las Palmas et godt utgangspunkt. Du kan sjekke hotellalternativer med anmeldelser her.

Gran Canaria er sannsynligvis et av de billigste solrike reisemålene i Europa, og du kan enkelt få flyvninger fra nesten hvor som helst i Norge. Du kan sjekke flyalternativene her på reiser.no, sammenligne og velge den beste muligheten som kan spare deg mye penger.
 

Book din neste reise