En Matelsker Guide til Unik Spising og Must-See i Cannes

Publisert: 20.08.2023 06:26 av DN

En Matelsker Guide til Unik Spising og Must-See i Cannes

Når man tenker på Cannes, det maleriske franske rivieraen og den glamorøse filmfestivalen, kommer umiddelbart til tankene. Imidlertid har denne kystperlen mer å by på enn røde løpere og Hollywood-stjerner – Cannes skilter også med en uovertruffen kulinarisk scene som inspirerer smaksløkene til både lokalbefolkning og besøkende. I denne guiden tar vi deg med på en reise gjennom Cannes' kulinariske herligheter, fra Michelin-stjerners restauranter til sjarmerende lokale spisesteder.

1.    Marché Forville: En Matelskers Marked Det livlige markedet Marché Forville er åpent hver dag, bortsett fra mandager, og tilbyr et utvalg av ferske produkter, håndlagde oster, spekemat og et imponerende utvalg av oliven og middelhavsspesialiteter. Hvis du ønsker en dypdykkende matopplevelse, bør du ta turen hit! Det vi liker spesielt godt med Marché Forville er de vennlige lokale leverandørene og selvfølgelig den fantastiske maten de tilbyr. Ta del i matprøver, og skap din egen piknik ved sjøen med de ferskeste ingrediensene tilgjengelig. Streetfood-elskere vil elske markedet med sitt mangfoldige utvalg av retter, ikke bare fra Frankrike, men også fra hele verden. Alt fra smakfulle crêpes og velsmakende paella til deilige bakverk, slik at du kan tilfredsstille sulten mens du utforsker byens severdigheter. Vårt favorittsted på markedet? Nybakte socca, en smakfull kikertpannekake populær i regionen.

Marche Forville

2.    Sjømatfristelser Takket være Cannes' kystnære beliggenhet kan du nyte et rikt utvalg av fersk og velsmakende sjømat. Enten du kjøper fangsten for dagen på lokale markeder eller nyter utsøkte retter på førsteklasses restauranter, er Cannes' sjømat-scene en hyllest til havets rikdom. La deg friste av saftig grillet fisk, smakfulle bouillabaisse og fat med friske østers som fanger Middelhavets essens. Uansett om du rusler langs La Croisette eller spiser i en sjarmerende bistro i Le Suquet, lover Cannes' sjømat en smak av havet som får deg til å ønske deg mer av den maritime magien. Våre favorittsteder? Poissonnerie Forville for en sjømat-tallerken og Fred l’Ecailler for deres spesialitet, Chapon-fisk.

Chapon fisk

3.    La Croisette: Den Ikoniske Smakens Boulevard Hjertet av Cannes' kulinariske sjarm ligger langs den berømte promenaden, La Croisette. Her finner du et vell av restauranter, kafeer og bistroer som tilbyr spektakulær utsikt over Middelhavet. Enten du lengter etter tradisjonell fransk mat eller internasjonale smaker, har La Croisette noe som tilfredsstiller enhver gane. Ikke gå glipp av muligheten til å nyte ferske sjømat-delikatesser som bouillabaisse eller fat med østers, perfekt kombinert med et glass frisk rosévin.

4.    Le Suquet: Sjarmen til Gamlebyen og Smakfulle Gleder Utforsk den historiske bydelen Le Suquet, og du vil oppdage en skattkiste av kulinariske gleder. Denne sjarmerende delen med brosteinsgater har et variert utvalg av restauranter som bevarer autentiske smaker fra Provence. Nyt et avslappende måltid på en bistro som serverer klassiske franske retter som ratatouille eller coq au vin, samtidig som du nyter den pittoreske utsikten over byen fra toppen av åsen.

Le Suquet Cannes

5.    Michelin-stjerners Indulgenser Cannes har flere Michelin-stjerners restauranter som lover en uforglemmelig matopplevelse. Noen Michelin-stjerners etablissementer som bør stå på listen din inkluderer:

  • La Palme D'Or
  • Table 22 par Noël Mantel
  • Da Bouttau - Aberge Provençale
  • La Table du Chef
  • L'Affable
  • Le Park 45

Selvfølgelig bør du sørge for å bestille bord i god tid!

6.    Søte Fristelser, Pâtisseries og Iskrem! En matelsker-guide ville ikke være komplett uten å nevne den herlige verdenen av franske bakverk og søtsaker. Unn deg selv en symfoni av smaker i lokale pâtisseries, hvor du finner et utvalg av utsøkte macarons, éclairs og tarteletter. Ikke glem å prøve den berømte Tarte Tropezienne, en saftig kremfylt bakst som har sitt opphav i nærheten av Saint-Tropez. Vårt favoritt iskremsjappe? Det må være Niva.

Niva Cannes Reiserno

7.    Vinsmaking: En Skål for Cannes Cannes' nærhet til de anerkjente vinmarkene i Provence sikrer et variert utvalg av utmerkede viner. Ta en pause fra sightseeing og legg ut på en vinsmakingseventyr i en av byens vinbarer eller vinkjellere. Nyt et forfriskende glass Côtes de Provence rosé eller nyt robuste røde viner fra nærliggende vinranker.

Cannes er virkelig et kulinarisk paradis som venter på å bli utforsket av matentusiaster. Fra gourmetmat til ydmyk gatekjøkkenmat, tilbyr denne kystperlen en herlig blanding av smaker som fanger essensen av fransk og middelhavsk gastronomi. Så enten du deltar på den prestisjefylte filmfestivalen eller bare nyter solen ved Middelhavet, bør du sørge for å nyte hvert øyeblikk av Cannes' kulinariske gleder. Bon appétit!

Hvis du planlegger en tur til Cannes, kan du sjekke ut flyreiser og hoteller her.

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden