Hva kan man gjøre i Kyoto, Japan? En reiseguide i Kyoto.

Publisert: 24.06.2023 10:02 av DN

Hva kan man gjøre i Kyoto, Japan? En reiseguide til templer, geishaer og tradisjonell kunst i Kyoto.

I dag, bli med meg på en fengslende reise gjennom de kulturelle underverkene i Kyoto, Japan. Alt fra hvor du skal besøke, hva du skal gjøre, osv. Mens vi fordypes i den livlige sammensetningen av denne historiske byen, dykker vi ned i dens majestetiske templer, fortryllende geishatradisjoner og tiltalende tradisjonell kunst.

Fushimi inari-taisha-schrein, Kyoto, Japan

Da jeg satte foten i Kyoto, fant jeg meg selv transportert til en svunnen tid, der gamle templer stod som testamente på byens rike historie. Fra den strålende gullkledde Kinkaku-ji-tempelet til det imponerende Kiyomizu-dera med sin panoramautsikt, utstrålte hvert tempel en mystisk aura. Den duftende røkelsen svevet i luften og førte meg inn i en tilstand av ro og åndelighet. Utforskingen av disse hellige områdene vekket en følelse av ærefrykt i meg, mens jeg beundret den intrikate arkitekturen og de fredfulle hagene som virkelig fanget Kyoto's kulturelle arv.

Hvis du ønsker å få et glimt av en geisha, eller som de er kjent som i Kyoto, geiko eller maiko, bør du besøke Gion-distriktet i Kyoto. Disse tradisjonelle underholderne var fortryllende med sin nåde og eleganse, deres fargerike kimonos og delikate sminke økte deres tiltrekningskraft. Hvis du er heldig, kan du få oppleve en forestilling av en geisha, der hennes dyktige bevegelser og fortryllende dans fletter en magi over publikum. Det var et sjeldent glimt inn i en verden der tiden syntes å stå stille, og ærverdige tradisjoner fortsatte å blomstre i det moderne Kyoto.

geisha kyoto japan (reiser.no)Kyoto, Fest, Japan

Kyotos kunstneriske arv foldet seg ut for mine øyne da jeg deltok i tradisjonelle teseremonier og utforsket verdenen til ikebana, blomsterkunstens kunst. Deltakelse i disse aktivitetene tillot reisende å knytte seg til Kyotos kulturelle arv på et dypt nivå, og etterlot et uutslettelig inntrykk på min reise. De fleste tradisjonelle teseremoniene foregår med mestere som kun snakker japansk, så det beste er å ha en turguide som kan oversette alt for deg. Det er én opplevelse på engelsk hos ToTouSha, du kan se videoen her.

te seremoni kyoto japan

Utover de kjente kulturelle attraksjonene slutter aldri Kyoto's nabolag å overraske med sin unike sjarm. Higashiyamas smale gater er som en portal til fortiden, med tradisjonelle machiya-hus og sjarmerende butikker som tilbyr håndlagde håndverksprodukter  og lokale delikatesser. Mens du går gjennom den fredelige Arashiyama bambuslunden, blir du omsluttet av ro, akkompagnert av den milde raslingen fra de høye bambusstokkene. Nijo-markedet pirret smaksløkene med sitt levende utvalg av gatekjøkkenmat, som viser frem smakene fra Kyoto. Det var i disse mindre kjente hjørnene at jeg oppdaget byens sanne essens, der tradisjon og modernitet eksisterer harmonisk side om side.

Hvis du leter etter noe å ta med hjem, her er listen over de beste suvenirene fra Kyoto. Kyoto, med sine historiske templer, fengslende geishatradisjoner, tradisjonelle kunst og sjarmerende nabolag, tilbyr en reise med kulturell utforskning som ingen andre. Fordyp deg i denne bemerkelsesverdige byens rike arv og la dens tradisjoner og kunstneriske skatter etterlate et uutslettelig inntrykk på din sjel.

Les mer om unike reiseopplevelser i Kyoto her og finn den beste flyreisen til Kyoto her.

 

Book din neste reise