En komplett guide for å tilbringe 48 timer i Barcelona

Publisert: 27.06.2023 02:26 av DN

En komplett guide for å tilbringe 48 timer i Barcelona: Fra hvor du skal besøke til hva du skal spise

Planlegger du en ferie i Spania? Planlegger du en kort tur til Barcelona og ønsker å få mest mulig ut av de 48 timene i denne pulserende byen? Ikke lete lenger! I denne omfattende reiseguiden for Barcelona vil vi dekke alle de must-visit attraksjonene, skjulte perlene og de uimotståelige kulinariske godbitene for å sikre en uforglemmelig opplevelse.

Sagrada familia Barcelona

Dag 1: Utforsk Barcelona's kulturelle skatter

Før du starter sightseeing, ta en rask frokost på A27 Bakehouse; det er et veldig lite bakeri, men kvaliteten er topp, og det er også et favorittsted for lokalbefolkningen. Eller finn de beste kaféene i byen her. Deretter kan du dra til den ikoniske Sagrada Família, det praktfulle mesterverket av den legendariske arkitekten Antoni Gaudí. Beundre de intrikate detaljene i denne basilikaen, et ekte symbol på Barcelona.

Deretter kan du vandre gjennom de fortryllende gatene i det gotiske kvarteret (Barri Gòtic). La deg selv gå seg vill i de labyrintlignende smugene fylt med middelaldersk arkitektur, sjarmerende torg og koselige kafeer. Ikke gå glipp av den fantastiske Barcelona-katedralen, en ekte perle innen gotisk arkitektur. Vi var der i februar og var veldig heldige som fikk oppleve "Fiestas de Santa Eulàlia", det var veldig morsomt og en flott mulighet til å lære om de lokale tradisjonene.

Svært nær Barcelona-katedralen finner du Santa Maria del Mar, som etter min mening er den vakreste katedralen i Barcelona.

Santa Maria del Mar Barcelona

For en panoramautsikt over byen, kan du dra til Park Güell. Denne eventyrlige parken viser frem Gaudís unike stil med fargerike mosaikker, buede stier og fascinerende strukturer. Tilbring litt tid med å spasere gjennom parkens hager og nyt de spektakulære utsiktene over Barcelona. Tips: Pass på å kjøpe billetten på forhånd og kom tidlig til stedet, da det tar rundt 30 minutter med buss fra sentrum til parken, og parken er STOR!

På ettermiddagen kan du besøke det anerkjente Picasso-museet, som huser en omfattende samling av den legendariske kunstnerens verk. Beundre Picassos tidlige skisser og malerier og få en dypere forståelse av hans kunstneriske reise. Museet er åpent til 20:00 og trenger kanskje bare 1-2 timer å besøke (avhengig av ens interesser). Hvis du ikke er så glad i museer, kan du tilbringe en fredelig ettermiddag på Port Olímpic, som er et utmerket sted å se solnedgangen.

Port Olímpic BarcelonaBarcelona Port

Dag 2: Kystskjønnhet og gastronomiske gleder

Visste du at du kan ha en strandferie i en storby som Barcelona? Ja, det kan du! Ta en avslappende spasertur langs de sandstrendene på Barceloneta-stranden, nyt solen fra Middelhavet og nyt den forfriskende havbrisen. Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du prøve noen vannsportaktiviteter eller bare slappe av på en av de strandnære chiringuitos (strandbarer). Sjekk andre strender i Barcelona her.

Hva skal du spise til lunsj? Sørg for å smake på noen tradisjonelle tapas på lokale barer og restauranter. Fra patatas bravas til jamón ibérico, byr byen på et bredt utvalg av lekre alternativer. Vår favoritt tapasbar er El Casal Café Bar - Tapas, Vinos y Ostras. Ikke glem å prøve den forfriskende sangriaen eller et glass lokal cava for å fullføre den gastronomiske opplevelsen.

Deretter kan du besøke den ikoniske Park de la Ciutadella. Ta en fredelig spasertur blant de frodige grøntområdene, nyt en båttur på innsjøen og beundre den imponerende Cascada Monumental-fontenen. Denne parken er et perfekt sted å slappe av og komme seg bort fra den travle byen. Hvis du tenker "så mange parker på denne turen", så er vår anbefaling La Boqueria-markedet; markedet er et av de livligste markedene vi har besøkt i Europa. Markedet ligger også sentralt, rett ved den berømte La Rambla.

Händlerlogo Mercat de la Boqueria Barcelona

Avslutt turen med et besøk til den livlige bydelen Gràcia. Kjent for sin bohemske atmosfære og sjarmerende torg, tilbyr Gràcia en unik blanding av lokale butikker, trendy boutiquer og livlige kafeer. Nyt den livlige stemningen og ta en drink på en av de koselige terrassene. Vi besøkte noen søte verksteder og butikker som selger håndlaget hjemmedekorasjon rundt dette området.

Barcelona er enormt og det er uendelig med ting å gjøre her. Hvis du har mer enn to dager her, kan du sjekke en komplett guide her og legge til flere steder på listen din slik at du kan få en fullstendig reiseopplevelse i Barcelona.

For å fly til Barcelona, sjekk de beste flytilbudene her. Sammenlign priser og bestill flyturen i god tid for å sikre de beste alternativene og prisene. Barcelona venter på deg med sin pulserende energi, rike historie og uimotståelige sjarm. Bon viatge!

Book din neste reise