Toppfestivaler du ikke vil gå glipp av når du reiser til Hellas!

Publisert: 20.07.2023 10:56 av DN

Toppfestivaler du ikke vil gå glipp av når du reiser til Hellas!

Hellas har mange livlige festivaler og tradisjonelle feiringer gjennom hele året, fra religiøse begivenheter til kulturelle samlinger. Festivalene gir reisende en unik mulighet til å fordype seg i greske tradisjoner, musikk, dans, og selvfølgelig gastronomi. Hvis du planlegger en tur til Hellas, anbefaler vi at du sjekker denne reiseguiden og utforsker noen av de mest fengslende festivalene i Hellas som tilbyr besøkende sjansen til å oppleve landets livlige ånd og arv.

Påske (Pascha):

Når er den? Høytiden følger den Gresk Ortodokse kalender og faller vanligvis i slutten av april eller begynnelsen av mai.

Hvorfor er den spesiell? Påske er en av de viktigste religiøse feiringene i Hellas, og den markeres med stor iver og glede over hele landet. Fra langfredag til første påskedag deltar grekerne i ulike skikker og tradisjoner, som å delta i høytidelige prosesjoner, tenne lys og delta i midnattsmesser i kirken. Høydepunktet i feiringen er midnattsmessen for oppstandelsen, der folk samles for å være vitne til det symbolske øyeblikket når oppstandelsen kunngjøres. Typiske festmåltider inkluderer lam, tradisjonelt påskebrød (tsoureki) og rødfargede egg.

Athens Epidaurus Festival:

Når er den? Athens Epidaurus Festival er en kjent kulturhendelse som finner sted fra mai til august hvert år.

Hvorfor er den spesiell? Festivalen viser en rekke kunstneriske forestillinger, inkludert teater, musikk, dans og opera. Festivalen er en flott anledning for både lokale og internasjonale artister, med forestillinger som finner sted på ikoniske steder som det gamle teateret i Epidaurus og Odeon of Herodes Atticus i Athen. Hvis du er interessert i gresk kunst og kultur i fantastiske historiske omgivelser, er denne festivalen perfekt for deg!

Hellas Athens

Panigiri:

Når er den? Panigiri-festivaler feires i forskjellige landsbyer over hele Hellas om sommeren, spesielt den 15. august.
Hvorfor er den spesiell? Panigiri har en lang historie og har blitt feiret i århundrer til ære for skytshelgenen til landsbyens kirke. Disse festivalene er livlige samlinger med tradisjonell musikk, dans og deilige lokale retter. Besøkende kan bli med lokalbefolkningen i tradisjonelle danser som syrtos og kalamatianos, smake på regionale delikatesser og oppleve den varme gjestfriheten til det greske folket. Noen bemerkelsesverdige Panigiri-festivaler inkluderer Jomfru Maria-festivalen på Tinos, Agios Nikolaos-feiringen på Sifnos og Panagia-feiringen på øya Paros.

Ohi-dagen:

Når er den? 28. oktober feirer Hellas Ohi-dagen, en nasjonal helligdag som markerer landets avslag på å overgi seg til italienske styrker under andre verdenskrig.

Hvorfor er den spesiell? Dagen markeres med parader, militære prosesjoner og ulike arrangementer over hele landet. De største feiringene finner sted i Athen og Thessaloniki, der tusenvis samles for å ære det greske folkets mot og utholdenhet. Det er en tid da grekerne stolt viser sin nasjonale stolthet og hedrer landets historie.
De fleste av arrangementene finner sted om sommeren, så planlegg reisen til Hellas deretter, og nyt den glade atmosfæren mens du opplever den rike kulturarven til Hellas' livlige festivaler.

 Hellas Thessaloniki

Sjekk flyreiser til Hellas her, vi tilbyr de beste alternativene der du kan sammenligne prisene fra forskjellige flyselskaper, og du kan også sjekke hotellopphold her! Og visste du at du også kan bestille et feriehus hos oss her?
 
 
 

Book din neste reise