Se hva du kan gjøre og oppleve i Mallorca

Mallorca er omskiftelig – fra charterøy til nytelsesøy. Skatter fra utallige århundrer har fått ny og moderne design. Nå nyter vi kulturarven fra fønikere, steinkastere, nomadefolk, pirater, grekere, romere, maurere, venetianere, franskmenn, spanjoler og alle andre som har elsket denne grønne øya. Her kan du bo i antikke slott, i palasser og på bondegårder som er rustet opp. Dagens Mallorca er et sted hvor så vel luksushungrige som kulturelskere og livskunstnere stortrives.
Mallorca

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Mallorca

Palma

Fiskegarn som ligger til tørk ved kaikanten lyser sterkt middelhavsblått. Bak garnene skimter du børshuset La Lonja fra 1388. Der hvor vi i dag drikker kaffe, drev Middelhavsområdet sin største handel i middelalderen. Allerede i år 123 før Kristus døpte romerne byen, og kalte den Palmeria. Maurernes navn på Palma ga navn til hele øya – Medina Mayurka.
Adresse: Palma
Mallorca

La Seu – Katedralen

Gå ikke glipp av katedralen La Seu, som ble påbegynt i år 1231. Verdens eneste katedral som vender mot Mekka og som dessuten har en fantastisk Gaudí-baldakin. Kong Jaume l. brukte en av den gamle mauriske moskeens minareter som klokketårn i bygget sitt.
Adresse: Plaça de la Seu, Palma
Mallorca

Casco Antiguo – Gamlebyen

I smugene i Gamlebyen finner du fremdeles et ekko fra alle århundrene. Spaser i et av Europas største områder med gammel bebyggelse. Se de staselige palassene, besøk designhotellene og barene.
Adresse: Strøket rundt Plaza de la Lonja
Mallorca

Formentor

Svimlende korketrekkerveier og dramatiske klippestup. Her nordvest på Mallorca er det både vilt og vakkert. På utsiktsplassene langs veien trenger folk, med gåsehud på armene, seg sammen for å fotografere.
Mallorca

Monastery at Valldemossa

Høye fjell og dype daler ser vi i Valldemossa, byen hvor øyas to første “kjendisturister” – komponisten Frédéric Chopin og forfatterinnen George Sand – bodde i 1838. Alle munkecellene ligger på rekke, med egen utgang til de blomstrende magnoliaene i den terrasserte hagen og en fantastisk utsikt over dalen.
Adresse: Valldemossa
Mallorca

Binissalem Wine Village

Gå på vinsmaking på José Louis Ferrer og de øvrige gårdene. Mallorcas viner vinner stadig flere priser. Under vinfesten i september er Binissalem et eneste langbord med vin og mat.
Adresse: Binissalem Wine Village
Mallorca

Sineu

Midt på Mallorca ligger den eldste byen av alle – Sineu – hvor kongen en gang bodde. Midt på øya hadde man nemlig en sjanse til å unnslippe dersom øya ble erobret av pirater. I mer enn 1000 år har bøndene hver onsdag kommet hit med sine kyr, okser, hester, sauer, hunder, esler, muldyr, ender, høner og svaner.
Adresse: Sineu
Mallorca

Soller

Bortgjemt i en dal bak et massivt fjellkompleks levde Sollerboerne i flere århundrer. Det var så vanskelig å bestige fjellkjeden at folket heller dro i båt til Palma. Og når de først var ute i båt, hvorfor ikke dra til Frankrike? Soller ble trespråklig – mallorkansk, spansk og fransk. I 1911 ble det bygd tunnel gjennom fjellet, og endelig kunne Sollerboerne få kontakt med sin egen øy. Det praktfulle lille toget eksisterer fremdeles i dag.
Adresse: Soller
Mallorca

Ca’n Eduardo

Godt mallorkansk kjøkken. Alle som elsker fersk fisk uten noe krimskrams bør avlegge Ca’n Eduardo et besøk.
Adresse: 3 Travesia Contramuelle (Es Mollet), 07012 Palma
Telefon: +34 971 721 182
Mallorca

Béns d’Avall Restaurant

Kreativt spansk kjøkken med prisbelønte kokker og svimlende utsikt.
Adresse: Urb. Costa Deià. Ctra. Sóller-Deià, 07100 Sóller Mallorca
Telefon: +34 971 632 381
Mallorca

La Boveda

Alltid fullt – og alltid herlige tapas. Forsøk Setas al Roquefort – sopp i roquefortsaus og Datiles con beicon – dadler svøpt i bacon.
Adresse: Paseo Sagrera, 3, Palma
Telefon: +34 971 714 863
Mallorca

Bar Bosch

Midt i shoppingstrøket ligger dette hyggelige stedet – en skikkelig menneskespeiderkafe – som serverer gode, varme smørbrød, diverse drikker, kaffe og tapas.
Adresse: Plaza del Rey Juan Carlos I 6, 07012 Palma, Mallorca
Telefon: +34 971 72 11 31
Mallorca

Abaco

I gamle dager var dette et 1600-talls palass – nå er det cocktailbar med frukt og blomsterdekorasjoner. Et “must” for nyforlovede eller folk som elsker luksus.
Adresse: Calle de San Juan, 1, 07012, Palma, Mallorca
Telefon: +34 971 71 49 39
Mallorca

Tito’s

Ved siden av Pacha ved Paseo Maritimo, ligger Tito’s med sin merkelige heis. En gang i tiden – på 1950- og 60-tallet danset Ray Charles og Marlene Dietrich her. I dag er dette stedet for den yngre garde. Som regel åpent fra kl. 22.00.
Adresse: Paseo Maritimo, 07014 Palma de Mallorca
Telefon: +34 971 73 00 17
Mallorca

Flyplass

Buss nummer 1 går til og fra flyplassen i Palma, koster € 2 og tar rundt 30 minutter. En drosje til Palma koster drøyt € 15 og tar 15 minutter. Et påslag på vel 3 euro er vanlig for turer til flyplassen. For car rental: Enterprises rent-a-car www.enterprise.es
Mallorca

Kollektivtrafikk

Bussene på Mallorca er veldig bra. Innenfor Palma reiser du på et kort som du får kjøpt for € 8 i tobakksforretninger. Kortet gjelder for 10 reiser. Buss nummer 3 går helt fra et industriområde i den indre bydelen av Palma og til stranden Illetas. Kollektivbussene til Valldemossa og andre populære byer går fra bussterminalen bak Plaza España. Toget til Sóller fra 1911 går like ved siden av bussene, i likhet med toget til Inca og Manacor.
Mallorca

Drosje

Drosje er et bra og billig alternativ i Palma. Du kan komme deg til og fra andre steder på øya for en rimelig penge. En 35 – 40 minutters tur mellom Palma og Puerto de Sóller koster € 35. Prisen inkluderer også tunnelavgiften på € 4.
Telefon: +34 971 702 424
Mallorca

Postkontorer

Postkontorene er åpne fra kl. 09.00 – 21.00 bortsett fra på lørdager, da åpningstiden er fra kl. 09.00 – 14.00. Frimerker får du også kjøpt i tobakksforretninger.
Mallorca

Apotek

Du finner apotek over hele øya. Åpningstidene er vanligvis fra kl. 09.00 – 14.00 og 17.00 – 20.00. Sentralapoteket i Palma heter Plano og ligger i C/ De la Volta de la Mercè, 4.
Mallorca

Telefon

Landkode +34 Retningsnummer 971
Mallorca

Elektrisitet

220 og noen ganger 225 volt vekselstrøm, 50 Hz