Se hva du kan gjøre og oppleve i Varberg

Varberg – Sveriges kursted. Det gamle kurstedslivet i Varberg har gjennomgått en utvikling, og er nå en slags livsstil for så vel fastboende som besøkende. Her finnes forutsetninger for livskvalitet og for selv å finne kurene som får deg til å føle velvære. En kur kan bestå av massasje eller tangbad, for noen er det 20 sekundmeter og et surfebrett, en tur langs strandpromenaden rundt festningen, et besøk i Kallbadhuset eller en skogsutflukt til bøkeskogene i Åkulla. Velkommen til Varberg for å finne akkurat din kur!
Varberg

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Varberg

Naturum Getterön

Informasjonssenteret Naturum ligger i tilknytning til et av Nord-Europas flotteste fuglereservater, Getterön. Våtmarkene er et eldorado for fugler og fuglekikkere, og her hekker eller hviler ca. 170 arter regelmessig. Naturum har en utstilling som beskriver området, historien og alle fugleartene som finnes her. Her er også en kafé med fantastisk utsikt over reservatet, butikk og konferanserom.
Adresse: Lassavägen 1
Telefon: +46 340 10189
Varberg

Spa og Fitness

Kurstedstradisjonen i Varberg har eksistert siden 1800-tallet. Et stort tilbud og umiddelbar nærhet til det salte og friske havet har gjort byen til den kommunen i landet med størst “spa tetthet”. I årenes løp er det blitt bygget og utviklet badehus som tilbyr det aller nyeste innen vann og helse. Stormene på vestkysten har i alle år utfordret badehusene.
Adresse: Varbergs stad
Telefon: +46 (0)340 86800
Varberg

Kunsthallen/havnemagasinet

Midt i Varbergs sommerhjerte, området rundt havnen, Societén, og festningen ligger havnemagasinet, et varsomt renovert kulturhus fra 1874, da den hallandske havreeksporten til England skjøt fart. I dag er magasinet kunstsenter, med utstillinger året rundt i kunsthallen. Her finner du også utsalg og åpne verksteder som sølvsmie, glasshytte og keramikkverksted.
Adresse: Sjöallén 6, Hamnplan
Telefon: +46 (0)340 88183
Varberg

Kallbadhuset

Kallbadhuset fra 1903, renovert i morisk stil, benyttes av badende sommer som vinter. Gjennom de store vinduene i badstuen glitrer havet på en helt spesiell måte. Kallbadhuset har en herre- og en dameside med to badstuer hver.
Adresse: Hamnplan
Telefon: +46 (0)340 17396
Varberg

Verdensarven Grimeton

Radiostasjonen i Grimeton er en unik teknisk arv som ble innviet i 1925 med tanke på trådløse radioforbindelser. I 2004 kom den med på UNESCOs liste over verdensarver, og i dag er anlegget med sine tilhørende seks antennetårn det eneste som er igjen av det som en gang var et verdensomspennende nett av langbølgestasjoner. På radiostasjonen kan du få guidet omvisning, og her finner du også et besøks- og informasjonssenter med kafé og butikk.
Adresse: Radiostasjonen Grimeton 72, Rolfstorp
Telefon: +46 (0)340 674190
Varberg

Bøkeskogene I Åkulla

Området er utnevnt til ”turistområde” av det svenske veivesenet, og regnes som særlig interessant for turister. Bøkeskogene ligger ca. 25 km øst for Varberg, og har en usedvanlig vakker natur med flotte utsiktssteder, en rekke innsjøer, vandringsruter og unike severdigheter.
Adresse: Åkulla, Rolfstorp
Telefon: +46 (0)340 86800
Varberg

Surfing

Varberg har alltid vært kjent som et surfested, og surfekulturen opplever en stadig vekst. Med sitt moderne surfesenter befester Varberg sin posisjon som Nordens surfeby nummer én. Her finner du butikker og flere firmaer som tilbyr kurs og utleie. I Apelviken ligger blant annet et senter som er blitt et naturlig samlingssted for profesjonelle surfere, nybegynnere og ellers alle som ønsker å ta del i surfemiljøet. Surfers:
Adresse: Södergatan 22
Telefon: +46 (0)340 677055
Varberg

Grappa Restaurant

Denne restauranten finner du i Brunnsparken i Lundquistska huset. Lundquistska huset sto klart i 1769 og er det nest eldste steinhuset i Varberg. Her har det vært lager, stall, trykkeri og maleverksted. På Grappa kan du spise god mat inspirert av Sør-Europas fineste kjøkken. I det trendy og stilrene miljøet kan du nyte måltidet i fred og ro. Grappa har også en fin bar, og som navnet antyder har de et rikholdig utvalg av grappa.
Adresse: Brunnsparken
Telefon: +46 (0)340 17920
Varberg

Restaurant Zorba

Restauranten ligger i sentrum av Varberg, i retning Engelska parken. Zorba serverer både svenske og greske spesialiteter.
Adresse: Västra Vallgatan 37
Telefon: +46 (0)340 13220
Varberg

Restaurant Salt & Vatten

På Comwell Varbergs Kurort, 3 km sør for Varberg sentrum, finner du denne restauranten. Utenfor hotellet ligger langstrakte strender, buktende turstier, storslagen solnedgang og friske, salte vinder. På kjøkkenet jobbes det med å anrette maten med den største kjærlighet og omsorg. Omtanken for Moder Jord skinner tydelig gjennom i valget av råvarer, og vannet filtreres og smaksettes på stedet for å slippe unødig transport. Kveldens valg av drikke blir en suksess med bistand fra restaurantens prisbelønte vinkelner.
Adresse: Nils Kreugers väg 5
Telefon: +46 (0)340 629806
Varberg

Flyplass

Landvetter lufthavn ligger 90 km nord for Varberg. Det er Vest-Sveriges internasjonale lufthavn, med rundt 100 direkteruter til et tyvetalls land. Fra Landvetter er det enkelt å ta flybuss til Göteborg. Derfra er det ca. 40 minutter med tog til Varberg.
Telefon: +46 31 94 11 00
Varberg

Politi (saker Som Ikke Haster)

Adresse: Östra Långgatan 5
Telefon: 114 14
Varberg

Tannlege

Tannlegevakten i Varberg
Telefon: +46(0)706 232 670
Varberg

Elektrisitet

220-240 V/50 Hz