Se hva du kan gjøre og oppleve i Bangkok

Dynamisk, eksotisk og kosmopolitisk, Bangkok er en av Sørøstasias mest levende og elskede reisemål. Som en by av kontraster lokker dette kulturelle episenteret og shoppingparadiset millioner av reisende hvert år til de mange markeder, luksushotell, fantastiske natur og fristende matretter. Her smelter det gamle og moderne sammen, og Bangkoks gyllne templer og skyskrapere i verdensklasse venter. Prøv å slappe av i det frenetiske tempoet mens du nyter severdigheter, shopper og kjører tuk-tuk rundt i byen for å få med deg Bangkoks ville og fartsfylte natteliv.
Bangkok

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Bangkok

Grand Palace

Hjemmet til den kjente Smaragdbuddhaen den mest aktede Buddha figuren i Thailand, er Grand Palace, et åndelig midtpunkt og en arkitektonisk bragd. Dra dit tidlig for å slippe trengselen og husk å vise respekt ved å ha på langbukser, shorts er ikke tillatt. Ta en taxi eller tuk-tuk direkte til slottet. Alternativt kan du ta Skytrain til Sapan Thaksin og hoppe på en elvebåt til Phra Arthit-piren.
Adresse: Na Phra Lan Road, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, Bangkok
Telefon: +66 2224 3273
Åpningstider: 08:30-15:30
Bangkok

Wat Phra Kaew (Tempelet til Smaragdbuddhaen)

Wat Phra Kaew ligger i direkte tilknytning til Grand Palace og er kjent som «tempelet til Smaragdbuddhaen». Det er det helligste buddhistiske tempelet i landet og her finnes den utrolige statuen av Smaragdbuddhaen, hugget ut av ett eneste stykke jade.
Adresse: Na Phra Lan Road, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, Bangkok
Telefon: +66 2 623 5500
Åpningstider: 8:30-15:30
Bangkok

Wat Phra Chettuphon (Wat Pho)

Templet Wat Pho ligger i direkte tilknytning til Grand Palace og er kjent som «Tempelet med den liggende Buddhaen». Landets største avbildede Buddha er imponerende 46 meter lang og 15 meter høy og pyntet med perlemor og gullplater. Templet Wat Pho er ikke begrenset til en attraksjon, men huser over 1,000 bilder av Buddha, høye statuer, bygninger og buddhistiske graver. Det er også her den berømte thailandske massasjeskolen for munker finnes, og besøkende kan få nyte denne eksepsjonelle servicen.
Adresse: 2 Sanamchai Road, Grand Palace Subdistrict, Pranakorn District, Bangkok
Telefon: +66 2 225 9595
Åpningstider: 8:00-18:30
Bangkok

Wat Arun (Morgengrytempelet)

Oppkalt etter den indiske guden Aruna. Opplev de majestetiske, hvite porselenspirene på det berømte «Morgengrytempelet» fra 1800-tallet. Bruk tid i de mystiske hager, klatre i de bratte, hvite trappene og nyt den romantiske utsikten i solnedgangen. Ta en taxi eller elvebåt ved Tha Tien piren på Thai Wang Road over ChaoPraya elven til Thonburiområdet.
Adresse: 158 Wang Doem Road, Khwaeng Wat Arun, Khet Bangkok Yai, Krung Thep Maha Nakhon, Bangkok
Telefon: +66 2 891 2185
Åpningstider: 08:30 -17:30
Bangkok

Wat Saket And Phu Khao Thong (den Gylne Montere)

Thailands aktede kong Rama IV bygde dette store gyllene tempelet ovenpå ruinene av tidligere tempelbygninger. Stupa gravene har flere lag av hundreårgamle bladgull. Besøkende kan komme opp via den svingete trappen som går langs fjellet til utsiktsplassen på toppen. For en mindre avgift får du tilgang til terrassen og tempelområdet der du har 360-graders utsikt over Bangkok.
Adresse: 344 Chakkraphat Diphong Road, Bang Bat, Pom Prap Sattru Phai, Bangkok
Telefon: +66 2 621 2280
Åpningstider: 08:00-17:00
Bangkok

Siam Ocean World

I Siam Paragon kjøpesenteret i Siams shoppingområde finner du Siam Ocean World. Dette er Bangkoks moderne og flotte akvarium og det største vannsenteret i Sørøst-Asia. Barn og voksne kan nyte Ocean Worlds 30 000 vannlevende skapninger fra 400 ulike arter. La deg forundre av denne merkelige undervannsverden og dykk med haiene om du tørr!
Adresse: B1-B2 Floor, Siam Paragon, 991 Rama 1 Road, Pathumwan, Bangkok
Telefon: +66 2 687 2000
Åpningstider: 10:00-21:00
Bangkok

Lumphini Park

Den vidstrakte, grønnkledde Lumphini Park er Bangkoks grønne lunge, en utrolig park med hager, dammer og gressplener i hjertet av byens mylder. Oppkalt etter Buddhas nepalske fødeplass er denne parken fylt med karaokesangere, tai chi-utøvere, joggere og drakeflygere. Delta i vrimmelen og ta en pause fra Bangkok uten å forlate byen.
Adresse: Rama IV Road, Bangkok
Åpningstider: 05:00-19:00
Transport: MRT (underground transit train): Lumphini Station or Silom StationBTS (elevated Skytrain): Sala Daeng Station
Bangkok

Sala Chalermkrung Theatre: Khon Maskerade Dans

Nyt Thailands klassiske maskeradedans på Sala Chalermkrung Theatre. Denne kunstformen betraktes som en av verdens mest raffinerte scenekunststiler. Tidligere var den bare tilgjengelig for de kongelige, men nå er det maskeradedans hver torsdag og fredag og er en spesiell opplevelse for den kulturinteresserte.
Adresse: 66 Chalermkrung Road, Sala Chalermkrung, Bangkok
Telefon: +66 2623 8148 9
Bangkok

Damnoen Saduak Flytende Marked

Dette flytende markedet er virkelig et imponerende syn med selgere i lange båter fullastede med frukt eller fargeglade smykker. Båtene navigerer på «Klong»(kanalen) for å selge sine varer til turister og lokalbefolkningen som står langs elvebredden. Markedet ble verdensberømt i en James Bond film. Det ligger 80km utenfor Bangkok og er definitivt verd reisen. Ta en organisert tur, eller en vanlig buss fra bussterminalen i sør, og nyt opplevelsen.
Adresse: Damnoen Saduak, Damnoen Saduak District, Ratchaburi, Bangkok
Åpningstider: 06:00-12:00
Bangkok

Yaowarat Road

Kjent som Bangkoks Chinatown -myldrende og neonfylt. Her er imponerende spor av kinesiske og orientalske matsteder og restauranter. Nyt noen av de beste Dim Sum lunsjene i hele sørøst Asia.
Adresse: Yaowarat Road
Bangkok

Phahurat Road

Ikke langt fra Yaowarat. Pirr smaksløkene med regionenes karakteristiske indiske retter, for ikke å glemme et spicy utvalg av delikatesser fra Pakistan og Punjab.
Adresse: Phahurat Road
Bangkok

Siam Square

For en moderne og kosmopolitisk følelse, besøk Siam shoppingdistriktet og nyt lekre valgmuligheter av thailandsk, kinesisk, japansk og europeisk mat. Velg blant restauranter, avslappende bufféer eller foodcourts.
Adresse: Siam Square
Bangkok

Sukhumvit Road

«Variasjon er livets krydder», et mantra som Sukhumvit Road har tatt til seg. De tilbyr et enormt utvalg av lokale og internasjonale valgmuligheter. Nyt thailandsk mat av høy kvalitet, ved siden av europeisk, amerikansk, meksikansk, indisk, fra Midtøsten, eller japanske retter. Menyen langs Sukhumvit er uendelig.
Adresse: Sukhumvit Road
Bangkok

Silom Road

Kjernen i Bangkoks butikkområde besitter en kulinarisk overflod. Ta en lang lunsj på Soi Lalais lunsjmarked, spis ferske skalldyr ved Saladaeng- krysset, indonesisk nær Convent Road, japansk ved Soi Thaniya eller tradisjonell thailandsk mat rundt Soi Pipat.
Bangkok

Eat Me Restaurant

Elegant og kul, reservert og beskjeden. La deg berøre av de kunstnerlige vibrasjoner på restaurant Eat me. Smak de dekadente, moderne, internasjonale og regionale tallerkener med fresende kjøtt og fugl, enestående skalldyrsretter og gode vegetariske alternativ.
Adresse: Convent Road, Silom, Soi Pipat 2, Bangkok
Telefon: +66 2 238 0931
Åpningstider: 15:00-01:00
Bangkok

Suda Restaurant

Suda restaurant er en av de eldste, tradisjonelle restaurantene på Sukhumvit Road og er eid av en thailandsk-kinesisk familie. De har et spesielt øye for ferske ingredienser, noe som er en av årsakene til at restauranten er så populær hos lokalbefolkningen. Prisene er ikke mye høyere enn hos gateselgerne. Det er best å komme tidlig for å sikre seg en sitteplass. Er dere en større gruppe bør dere ringe på forhånd og reservere plass.
Adresse: 6-6/1 Sukhumvit Soi14, Khlong Toei, Bangkok
Telefon: +66 2 229 4664
Bangkok

Baan Khanitha

Baan Khanitha har vegger kledd med nydelig kunst og en hjemmekoselig thailandsk atmosfære. De har ti ganger på rad mottatt utmerkelsen for «beste Thailandske restaurant». Prøv lekre spesialiteter som krydret elverekesuppe med glassnudler, eller reker med tamarindsaus, ristet and, mango og dampet ris.
Adresse: 36/1 Soi 23, Sukhumvit Road, Bangkok
Telefon: +66 2 258 4181
Bangkok

La Dalat Indochine

En sjarmerende vietnamesisk restaurant på livlige Soi 23, er kort spasertur fra Sukhumvit Road og Soi Cowboy. Restauranten er i en ombygd 1950-talls villa med frodige planter, moderne kunst og fransk-vietnamesiske minneverdige gjenstander. Nyt La Dalats sprø bagetter og bouillabaisse samt lekre skalldyr.
Adresse: 57 Soi Prasanrnmitr Sukhumvit 23, Bangkok
Telefon: +66 2 259 95 93
Åpningstider: 11:30-14:30, 17:30-22:30.
Bangkok

Roti Mataba

Kjent for sin ukompliserte hurtigmat og sitt herlige, livlige miljø. Roti Mataba leverer indisk mat av høy kvalitet som ikke kommer til å etterlate noe stort hull i lommeboken. Her kan du fråtse i massaman curry, sprø hvitløksroti og farlig god kylling Korma, skyll ned med en iskald Tigerøl.
Adresse: 136 Phra Athit Road, Phra Nakorn, Bangkok
Telefon: +66 2 282 2119
Bangkok

Took Lae Dee

Took Lae Dee betyr bokstavelig «billig og bra». Her kan du finne utmerkede thailandske retter til rimelige priser. Rettene er hjertelig porsjonerte og de smilende kokkene står fullt synlig ved en lang disk. Du får en følelse av å være med i alt som foregår.
Adresse: LG, Ei8ht Thonglor Building. 88/36 Sukhumvit 55 (Thonglor) Klongton Nua, Bangkok
Telefon: +66 2 530 02 20
Bangkok

Khaosan Road Area

Bangkoks møteplass for backpackers har en utmerket samling av avslappende barer som besøkes av både internasjonale turister og lokalbefolkningen. Nyt iskalde drinker på steder som Gullivers og Mulligans, nyt den fine utsikten over gaten fra Silk Bar og dans hele natten til tonene fra Reggae Bar. Fyll på energi på de lokale favorittene The Club og Lava med en tallerken fersk Pad Tah og pannekaker midt på natten.
Adresse: Khaosan Road, Bangkok
Bangkok

RCA - Royal City Avenue

RCA har et stort utvalg av barer, klubber, og utesteder som er populære blant den thailandske lokalbefolkningen. Møteplasser som Route 66, Slim og Astra pulserer hele natten, og har liveband, techno og DJs som har spesialisert seg på hip-hop, house og rock.
Adresse: Royal City Avenue, Bangkok
Bangkok

The Bamboo Bar

Med sensasjonell livejazz, bra service, sofistikert innredning og gode cocktails er legendariske Bamboo bar unik i sitt slag i Bangkok. Et herlig sted å tilbringe tropenatten.
Adresse: 48 Oriental Avenue, Bangkok
Telefon: +66 2 659 9000
Bangkok

Vertigo and Moon Bar

Vertigo ligger storslått til ovenfor byen i 61.etage i påkostede Banyan Tree Hotel med en enestående utendørslounge og et stort utvalg av fine drinker og likører. Gjester kan nyte cocktail og aperitiff mens de beundrer den fantastiske utsikten over livlige Bangkok nedenfor.
Adresse: 21/100 South Sathon Road Sathon, Bangkok
Telefon: +66 2 679 1200
Åpningstider: 17:00-01:00
Bangkok

Sirrocco

På Bangkoks høyest beliggende utendørsbar og restaurant kan du ta plass blant VIP-mennesker på elegante Sirrocco. Jazzmusikk, gode drinker og lekker innredning med en panoramautsikt som kommer til å ta pusten fra deg.
Adresse: 1055/111 Silom Road, Bangkok
Telefon: +61 2 624 9555
Åpningstider: 18:00 - 01:00
Bangkok

Phra Nakorn Bar

Phra Nakorn Bar er populær blant universitetsstudentene og backpackers. Det er et perfekt sted for å slappe av og nyte noen flasker Chang i sommervarmen. Ligger bare en kort gåtur fra livlige Khaosan Road.
Adresse: 58/2 Soi Damnoen Klang Tai, Ratcadamnoen klang Road, Bangkok
Telefon: +66 2 222 0282
Åpningstider: 18:00-01:00
Bangkok

Step One Tailor

En skredder med en avslappende atmosfære. Du kan velge mellom bukser, bluser, kjoler, kåper og mye mer.
Adresse: 1086/18 Charoen Krung Road, Bangkok
Telefon: +66 2234 7949
Bangkok

Antiques

Antikvitetssalget i Bangkok er stort men det er ikke alltid antikviteter som selges. Ordet antikk kan bety at varen ble laget dagen før men ser gammelt ut... Med dette sagt thailandske antikviteter, gamle som nye, viser avansert håndverk, og er flott til både gaver og innredning. Det finnes antikvitetsbutikker rundt om i byen, særlig i turistområdene Siam, Silom, Sukhumvit og Khaosan Road.
Bangkok

Mahboonkrong (MBK) Center

MBK er Bangkoks største kjøpesenter og gir en markedsfølelse, men med luftkondisjonert komfort. Etasje på etasje med butikker selger alt mulig, og her finnes til og med en kino. En hel etasje er avsatt til mobiltelefoner og digitalkamera. Klær, vesker og møbelbutikker er spred over resten av etasjene. Turister kan be om et spesielt Tourist Discount Card (MBK) i informasjonsdisken som gir rett til 5-30% rabatt på utvalgte varer og i noen restauranter.
Adresse: Phayathai Road, Bangkok
Telefon: +66 2620 9000
Åpningstider: 10:00-22:00
Bangkok

Siam Paragon

I hjertet av Siams shoppingområde ligger Paragon som er moderne, elegant og romslig og kan skryte av navn som Armani, Chanel og Maserati. Monumentale kinoer, et lekkert utvalg av restauranter og Asias største akvarium beskytter mot varmen.
Adresse: 991 Rama 1 Road, Puthumwan, Bangkok
Telefon: +66 2 690 1000
Åpningstider: 10:00-22:00
Bangkok

The Emporium

The Emporium er høyklassesentrum på Sukhumvit Road ved Phromphong Skytrain-stationen. Med en mengde butikker er dette et populært sentrum for skjønnhet og mote.
Adresse: 622 Sukhumvit, Khlong Toei, Bangkok
Telefon: +66 2 269 1000
Åpningstider: 10:00-22:00
Bangkok

Siam Centre & Siam Discovery

Side om side og sammenkoblet gjennom en «skywalk» i fjerde etasje ligger disse to fantastiske kjøpesentrene i Siams shoppingdistrikt. Siam Centre retter seg mot tenåringer med sangopptredener, moteoppvisninger og et radiostudio med livesendinger hvor popstjerner spiller sine låter. Discovery er mer eksklusivt med mange flotte møbelbutikker og finere klesbutikker.
Adresse: 989 Rama I Rd, Khwaeng Lumphini, Khet Pathum Wan, Krung Thep Maha Nakhon, Bangkok
Telefon: +66 2 658 1000
Åpningstider: 10:00-22:00
Bangkok

Panthip Plaza Bangkok

I hjertet av Siams shoppingområde ligger Panthip Plaza, et Mekka når det kommer til IT. Fra spill til data, programvare og filmer, her finnes alt du behøver innen teknikk.
Adresse: 604/3 Petchaburi Road, Bangkok
Telefon: +66 2 254 9797
Åpningstider: 10:00-21:00
Bangkok

Peninsula Tailors

Høyt ansette Peninsula Tailors tilbyr kvalitetsarbeid og siste mote fra hele verden. Det hyggelige personalet har mye erfaring og tilbyr et bredt utvalg av tøy i en avslappende atmosfære. Rimelige priser i kombinasjon med høy kvalitet gjør Peninsula Tailors til en av de beste skredderne i byen.
Adresse: 153 Rajdamri Road, Golden place plaza 2nd floor, Room 222-3, Lumpini, Pathumwan Bangkok
Telefon: +66 2652 2033
Bangkok

Flyplasser

Suvarnabhumi International Airport Bangkok En enorm internasjonal port til Asia, Suvarnabhumi Airport er den nyeste av Bangkoks knutepunkt for flytrafikken. Den ligger i Samut Prakan bare 30 km øst for Bangkok. Suvarnabhumi uttales «soo-wahn-ah-poom» og det betyr «det gylne landet» på thailandsk. Denne nye flyplassen tar daglig imot tusenvis med besøkende som ser fram mot å besøke landets gylne severdigheter. Å komme seg til Bangkok er lett med vanlig buss og flyplassens taxiservise. Den nyåpnede Suvarnabhumi Airport Link tilbyr direkte togtrafikk til sentralstasjonen morgen og kveld. (denne tjenesten kommer til å være tilgjengelig hele dagen innen kort tid). Airport Express har også fire direkte bussforbindelse til ulike hotell i sentrum. En døgnet-rundt buss går fra bussterminalen ved Transport Centre. Taxi finnes på nivå 1 i terminalen. Alternativt kan du ta buss (Express route) fra Transport centre. Telefon: +66 2 132 1888 Web: www.airportthai.co.th/en * * * * * Don Muang International Airport Bangkoks første flyplass håndterer nå først og fremst kortdistanseflygninger for lavprisselskapene. Den ligger 25 km nord for Bangkok sentrum. Det er en 500m lang gangvei som forbinder den internasjonale med de andre terminalene. Det finnes også en gratis Thai Airways pendelbuss tilgjengelig. Telefon: Airport Directory +66 2 535 1111 Web: www.airportthai.co.th/en
Adresse: Suvarnabhumi International Airport, Bangkok
Telefon: +66 2 132 1888
Bangkok

Kollektivtrafikk

Skytrain (BTS) er et omfattende, moderne og luftkondisjonert ensporet jernbane. Den består av to linjer som når populære destinasjoner i Bangkok. En linje strekker seg øst til Sukhumvit Soi 77 fra On Nut endestasjonen hele veien nordover til Jatujak Park og Northern Bus terminal I Mo Chit endestasjonen. Den andre linjen går fra National Stadium på MBK kjøpesenteret sørover til den venstre siden av Chao Praya-elven ved Wongwan Yai. Du kan kjøpe enkeltbilletter eller klippekort. Web: www.bts.co.th/en * * * * * Tuk Tuk Bangkoks ikoniske transportmiddel, minitaxien med tre hjul, er ikke like vanlig på dagtid. Det er blitt forbudt av regjeringen å lage nye Tuk-tuks pga forurensing. Men disse trehjuls «gressklipperne» er et eventyr å kjøre med. La håret blafre i vinden mens du absorberer alle synsinntrykk, lyd og det frenetiske kaoset av Bangkoks livlige gater. Prisen avhenger av avstand, tid på dagen (dyrest om ettermiddagen) og hvilket humør sjåføren er i. * * * * * Buss Buss er et vanlig transportmiddel for lokalbefolkningen for å komme seg til jobb og rundt i byen. For besøkende fra utlandet er det ikke så bra ettersom linjene følger de store trafikkårene som ofte er tett av trafikk. Bussrutene er ikke laget på engelsk, så finn en lokal person som kan hjelpe deg med oversettelsen. Bangkoks Mass Transit Authority har en webside på engelsk for busslinjer som går til populære turistattraksjoner. Web: www.bmta.co.th * * * * * Bangkok Airport Train Kommersielt selskap som tilbyr transport fra Suvarnabhumi Airport til området Makkasan i sentrale Bangkok. Express-servicen er en 15 minutter lang reise mellom by-terminalen og flyplassen til 150Bath per reise. Alternativt er det et pendeltog som stanser på åtte ulike stasjoner og kobles til t-banen og Skytrain. Web: www.bangkokairporttrain.com * * * * * MRT T-banen MRT går fra nord til sør og dekker den østre delen av byen som Skytrain ikke når. Den nordre endestasjonen er Bang Sue station i nordre bussterminal/jatujak park-området. Endestasjonen i sør tar passasjerene til utkanten av chinatown (yaowarat) ved Hua Lamphong stasjonen. Web: www.bangkokmetro.co.th Billetter: kostnaden varierer avhengig av destinasjon, vanligvis mellom 20-50 Bath
Bangkok

Drosje

Taxibiler finnes tilgjengelig over hele byen. Forsikre deg om at sjåføren har et fungerende taksameter før turen. En taxireise fra flyplassen til sentrum skal koste fra 200-400THB. Unngå sjåfører som tilbyr reisen til en fast pris, det er ulovlig og risikofylt.
Bangkok

Post

Generelt er postkontorene åpne fra 08.30-16.30, selv om noen ikke sender internasjonale pakker etter 15.30. Mange kjøpesenter og butikker kan sende pakker i kontortiden. * * * * * Central post office Åpent 24 timer I døgnet. Internasjonale telefonsamtaler kan også kjøpes her.
Adresse: Charoen Krung Road, Bangkok
Åpningstider: 24 hours
Bangkok

Apotek

De fleste apotekerne prater utmerket engelsk. På turiststeder holder mange apotek åpent til midnatt eller 01.00. Bangkoks apotek selger vanligvis de fleste medisiner over disk uten resept. Apoteket rett ovenfor Nana Complex er åpent døgnet rundt.
Bangkok

Telefon

Landskode: +66 Retningsnummer: 02 (sentrale Bangkok)
Bangkok

Elektrisitet

220 Volts

Populære reiseblogg

Thailands fantastiske strender og øyer: Et tropisk paradis
Thailands fantastiske strender og øyer: Et tropisk paradis
7.24.2023}
Thailands fantastiske strender og øyer: Et tropisk paradis