Se hva du kan gjøre og oppleve i Antalya

Antalya er perlen i den tyrkiske riviera. En spennende storby og på samme tid et paradis for svømmere. Kysten har talløse strender som passer for alle. Langs kysten finner du masser av hoteller og restauranter i høy klasse. De som vil ta en pause å komme seg litt vekk fra strandlivet kan gå på spennende turer til antikke ruiner å oppleve spennende landskaper.
Antalya

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Antalya

Antalya Museum

Her er masse å se mens du går mellom godt bevarte romerske statuer, enorme sarkofager og restene av teateret i Perge. I en liten utstilling finner du kjevebeinet som har tilhørt julenissen som var født i Patara og gravlagt i Demre. Museet inneholder også en samling folkedrakter og vakre tepper. Barneavdelingen er veldig lærerik.
Adresse: Konyaalti Cad, Antalya
Telefon: +90 242 238 5688
Antalya

Perge

Perge, 18km øst for Antalya, var hjemmet til hettiterne rundt 1500 e.kr, før grekerne koloniserte regionen etter den trojanske krigen. På et stort område av ruiner er det et romersk teater og flere gater med søyler datert tilbake til da apostelen Paulus stoppet her på en av sine misjonsreiser. Ta en lokal buss eller dolmus for å komme deg dit.
Adresse: Perge
Antalya

Belek

Belek er et feriested som ligger på veien til Alanya. Her finner du en berømt golfbane for den som ønsker å slå noen slag. I tillegg tilbyr Belek mange fine hoteller og restauranter. Bussen til Alanya stopper i Belek.
Adresse: Belek
Telefon: +90 242 725 4051
Antalya

Side

Mellom Antalya og Alanya ligger Side og er en av mange steder hvor Cleopatra og Mark Antonius hadde møter. På omtrent hvert gatehjørne snubler du over ruiner. Teateret som har en kapasitet på 25 000 mennesker er lokalisert på et flatt område og blir støttet av kraftige murer. Det romerske badet ved siden av teateret er et vakkert arkeologisk museum. Ta den lokale bussen.
Adresse: Side
Antalya

Manavgat

Fossefallene utenfor Manavgat, rett øst for Side, er ikke særlig høy men brede. I Manavgat er det mange koselige restauranter og butikker.
Adresse: Manavgat
Antalya

Beskonak

Nasjonalparken, litt inn i landet mellom Antalya og Alanya, har vakker natur, flere interessante ruiner og ørretoppdrett. Her er det alltid svalere en ved kysten. Rafting kan anbefales.
Adresse: Besonak
Antalya

Kemer

Kemer har to strender, Moonlight Beach på den ene siden av marinaen og Public Beach på den andre. De beste strendene finner du nord for Kemer i Gøynuk, Beldibi og Kiziltepe eller mot sør i Camyuva og Tekirova. Fra marinaen vil båter ta deg med til de ulike strendene, men du kan også ta en dolmus.
Adresse: Kemer
Antalya

Mermerli

Mermerli Beach is a very small sandy beach close to the harbour, if you get hungry you can pop in to the Mermerli Restaurant. An area close by is the Adalar Swimming Area next to the cliffs of Karaalioglu Park. There is an entrance fee to both these places.
Adresse: Mermerli Beach
Antalya

Lara

Lara Plaji ca. 1 mil øst for Antalya er en langgrunn sandstrand. Steinstranden Konyaalti er litt nærmere vest for byen. Fra havnen går båtturer til Duden fossefallene og Lara Beach.
Adresse: Lara
Antalya

Side

Du finner kilometerlange sandstrender på begge sider av Side, og midt i byen ligger smallbeach. Mot øst finner du feriestedene Sorgun, Kizilagac og Titreyen Gøl. en strand med blått Eu-flagg så vel som hoteller og barer. Mot vest finner du Kumkøy og Colakli med deres barer og kafeer.
Adresse: Side
Antalya

Seraser Fine Dining

Seraser Fine Dining Restaurant ligger i en 300 år gammel herregård og de benytter seg av de fantastiske omgivelsene for å friste alle dine sanser. «Etter å ha blitt vevd med sølv og gull, dekker Seraser dine skuldre som en svalende vind om natten.»
Adresse: Tuzcular mah. Karanlik sok. No:18 Kaleici, Antalya
Telefon: +90 242 247 6015
Antalya

Vanilla Lounge

Vanilla Lounge ligger i den gamlebyen Kaleici og lokker med spennende og elegant ottomansk arkitektur i et moderne miljø. Deres moderne meny består av italiensk mat.
Adresse: Hesapci Sokak, No:33 Kaleiçi, Antalya
Telefon: +90 242 247 6013
Antalya

The Big Man Cafe & Bistro

The Big Man Cafe & Bistro har en trivelig atmosfære og en fantastisk utsikt over den vakre byen. Menyen inneholder italienske spesialiteter, samt god kaffe og tyrkisk te.
Adresse: Konyaaltı Caddesi, Atatürk Parkı İçi, Antalya
Telefon: +90 242 244 46 36
Antalya

Drosje

Taxibilene er gule med taxiskilt på taket. Det er to forskjellige priser de opererer med, fra 24.00 – 06.00 kan det koste opptil 50 prosent mer en på dagtid.
Antalya

Post

Det tyrkiske postkontoret er lett gjenkjennelig med PTT symbol. Hovedpostkontoret kalles Merkez Postanesi på tyrkisk. Det er et postkontor i bydistriktet av Selekler.
Telefon: +90 242 330 38 00
Antalya

Apotek

Adan Adali har sitt apotek ved Lara beach og snakker engelsk og tysk.
Telefon: +90 242 316 4470
Antalya

Telefon

Landkode: +90 Retningsnummer: 0242
Antalya

Elektrisitet

220V