Se hva du kan gjøre og oppleve i Bodrum

Bodrum blir ofte kalt Tyrkias St.Tropez, og byen gjør seg virkelig fortjent til navnet. Dette er jet-setternes favoritt med et internasjonaltpreg og restauranter, hoteller og fornøyelsesliv i toppklasse. Det fine med Bodrum er at alle kan få sine behov mettet, også de som bare søker et rolig og avslappende sted hvor sjelen kan få ro.
Bodrum

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Bodrum

Maussollos Mausoleum

Et av verdens syv underverker. Få vet hvordan mausoleet egentlig så ut, men man tror at den berømte skulptøren Skopas sto for deler av utsmykkingen. Overdådig var det uansett. I dag kan besøkende bare se murrester fra bygningen. I nærheten ligger restene av det antikke teateret.
Adresse: Marina
Bodrum

Didyma

Man trenger ikke være interessert i ruiner for å ta en utflukt til et arkeologisk sted. Underveis opplever man masse natur og turen går gjennom små byer og steder som man ellers ikke vill få se. Noen kilometer fra feriebyen Altinkum, i Yenihisar ligger Didyma, et stort Apollotempel. Didyma var en religiøs plass og orakelet var like berømt som det i Delfi. Tempelet ble ødelagt av perserne på 400-tallet f. kr. og dagens ruiner er fra romertiden. Restene av de 120 kolonnene antyder anleggets størrelse.
Transport: T-bane: Dolmus. Evt. Lokal buss.
Bodrum

Milas

Milas, ca. 50 km nordøst for Bodrum, er et viktig teppesentrum, Milasteppene blir her knytt i milde tobakksfarger. En trivelig plass for å rusle rundt og bra shopping i basaren. Prisene er lavere enn i Bodrum.
Bodrum

Museum for undervannsarkeologi St. Petersborgen

Et levende og prisbelønt museum med flere avdelinger som definitivt er verd å spandere noen timer på. Her kan man blant mye annet se et gammelt skipsvrak fra 1400 f.kr., noe som er unikt i verden. Gå heller ikke glipp av den fine samlingen av amforaer.
Adresse: Harbour
Telefon: +90 252-316 2516
Bodrum

Gümuslük

På venstre side i havnen ligger kroen med samme navn som byen. Her er fisken garantert fersk. Det er mange sjømenn som vanker i byen, og her finnes mange fisketavernaer å velge mellom.
Adresse: Gümuslük
Bodrum

Restaurant La Pasion

La Pasión er en utmerket spansk restaurant i Bodrum, som serverer alle spanske signaturretter som tapas og paella. Restauranten ligger i en historisk innergård med fargeglade bord og frodige fikentrær.
Adresse: Atatürk cad. Uslu sok. 8
Telefon: +90 252 313 4594
Bodrum

Demeter Bar & Restaurant

Demeter Bar & Restaurant serverer tradisjonell tyrkisk mat som tilberedes med ferske ingredienser. Hagen der restauranten ligger er fylt med duften av friske mandarintrær.
Adresse: Omurca Mah. Dere Sok. 45
Telefon: +90 252 313 1977
Bodrum

Cafi Penguen

Ligger ved havet med utsikt over nattklubben Halikarnas i sentrum av utelivsdistriktet.
Adresse: Cumhuriyet Cad. 174
Telefon: +90 252 316 6409
Bodrum

Cafe Cafen

Denne kafeen har fått de beste anmeldelser, og mange hevder de serverer byens beste kaffe. Det virker som de har alt, vennlig og effektiv service, god kaffe og god mat i et rolig miljø.
Adresse: Neyzen Tevfik Caddesi 178
Telefon: +90 252 316 3930
Bodrum

Flyplass

Flyplassen heter Milas. Den trafikkeres av både ordinærflytrafikk og charterflyging. Taxi til Bodrum er ganske dyrt, så er råd er å prøve å kjøre sammen med noen andre. Flybusser, som har samkjøring med innenriksflyginger, går til busstasjonen og bruker ca. 30 minutter.
Telefon: +90 252 536 6595
Bodrum

Kollektivtrafikk

Å bruke dolmus er den enkleste og billigste måten å komme seg rundt i Bodrum. Dolmus er minibusser, eller store taxier, som går når de er fulle og stanser der man ønsker. Fra busstasjonen Otogar går det busser til andre deler av Tyrkia. Det er lurt å reservere plass på forhånd, og det finnes mange selskap som trafikkerer samme strekning. Du må beregne en billettpris på ca 4 euro per 1100km. Det koster ca. 40 euro fra Bodrum til Istanbul.
Bodrum

Drosje

Taxibilene er gule og har taxiskilt på taket. De har taksameter med to ulike takster, mellom kl 24-06 koster det opptil 50 % mer enn på dagtid.
Bodrum

Post

De tyrkiske postkontorene kjenner man igjen på PTT-symbolet. Hovedpostkontoret heter på tyrkisk Merkez Postanesi. Det har åpent døgnet rundt alle dager i uken.
Bodrum

Apotek

Heter Eczanesi på tyrkisk. I vinduet på apoteket finnes adresse og telefonnr. Til det apoteket som har døgnvakt.
Bodrum

Telefon

Landsnummer: +90 Retningsnummer: 0252
Bodrum

Elektrisitet

220 volt