Se hva du kan gjøre og oppleve i Istanbul

Det er lett å bli fortapt i Istanbuls historie, men dagens Istanbul er en metropol verd en egen reise. Shoppingen er i verdensklasse og rundt Taksimtorget pulserer nattelivet. Selv om Istanbul ikke lenger er hovedstad, så forblir den landets handel og kultursentrum.
Istanbul

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Istanbul

Tyrkiske Bad

Det sies at den som aldri har vært i et tyrkisk bad heller aldri har vært skikkelig ren. Besøkende går gjennom flere hete avdelinger og ender tilslutt opp på massasjebenken hvor man får seg en real runde massasje. Menn og kvinner bader separat. Unntak gjøres til noen tider for turister. Her er et anbefalt sted: Çemberlitas Hamam. Ligger nær Basaren og er det eldste hamamet i byen. Mesterarkitekten Sinan Lär har bygget dette stedet.
Adresse: Vezirhan Cad. 8, Sultanahmet
Telefon: +90 212 5227974
Istanbul

Topkapipalatset

Sultanenes palass med sine mange gårder, kiosker og porter minner mer om en forsteinet teltleir enn et palass. Det finnes flere spesialmuseer inne på området. Skattekammeret, der den berømte dolken og Skedmakardiamanten utgjør samlingens virkelige rariteter, og haremet, kvinneavdelingen der sultanens fruer og barn bodde, er ikke inkludert i billetten til palasset.
Adresse: Babihümayun Cad.,Sultanahmet
Telefon: +90 212 5120480
Istanbul

Aya Sofya

Aya Sofya er en merkelig blanding av kristendommen og islam, en kirke med minareter og en moske med mariabilder. Bygningen er et av verdensarkitekturens under som først ble overskredet etter tusen år, av St.Peterskirken på 1500-tallet.
Adresse: Ayasofya Meydani, Sultanahmet
Telefon: +90 212 5221750
Istanbul

Sultanahmet eller den Blå Moskén

Ble bygget på begynnelsen av 1600-tallet og er den eneste moskeen i Istanbul med seks minareter. De 20 000 blå Iznikflisene har gitt bygningen sitt navn.
Adresse: Hippodromen, Sultanahmet
Telefon: +90 212 5181319
Istanbul

Store Basaren

Den store basaren lokker mange mennesker, alt for mange om man kommer i rushtiden. Et bra tips er å komme tidlig om morgenen og ta en kopp te mens basaren våkner til liv. Her finnes tusenvis av boder som selger det aller meste: gulvtepper, gull, stoff, krydder osv. Basaren er en egen verden, og det er lett, men spennende og rote seg bort i dette myldrende kaoset.
Adresse: Carsikapi Cad. Beyasit, Sultanahmet
Istanbul

Båtutflukter

Fra Eminönü går det båter langs Bosporens strender. De beveger seg sakte under broene som forbinder Asia og Europa. En time unna ligger Anadolukavagi, en liten asiatisk fiskeby med mange koselige restauranter. Til den største av Prinsøyene kan man dra med Seabuss, som går fra Kabatas nedenfor Dolmabahçepalasset. Vil man besøke flere av øyene må man ta den vanlige båten fra Eminønü.
Adresse: Eminönü
Istanbul

Süleymaniye

Süleymaniye er den største moskeen fra 1557 og inneholder til og med mausoleet til sultan Süleyman og hans kone Roxelane. Mesterarkitekten Sinan bygde mange av Istanbuls moskeer på 1500-tallet og ligger begravd tett inntil moskeen.
Adresse: Prof Siddik Sami Onar Cad. Sultanahmet
Telefon: +90 212 5140139
Istanbul

Pandeli

Lunsjrestaurant en trapp opp i Krydderbasaren, dekortert med blå iznikfliser. Serverer tradisjonell tyrkisk mat med greske innslag. I krydderbasaren finnes flere små, billige lokantor.
Adresse: Misir Carsisi 1, Eminönü
Telefon: +90 212 5273909
Istanbul

Yakub 2

Ligger i en tverrgate til Istiklâl Cad. Eieren Yakub Arslan serverer tradisjonell meze til bohemske stamgjester og kulturpersonligheter.
Adresse: Asmali Mescit Cad. 35-37, Beyoglu
Telefon: +90 212 2492925
Istanbul

Kumkapi

Et kvartal, nær Sultanahmet, men mange fiskerestauranter. Eks. Evren eller Denizkizi.
Adresse: Kumkapi. Sultanahmet
Telefon: +90 212 5168659 / +90 212 5188659
Istanbul

Galatasaray fiskemarked og Çicek Pasaji

Halvveis gjennom markedet går Nevizade, det er som en perlekjede med fantastiske Meyhanes, tradisjonelle tavernaer. Blomsterpassasjen ved markedet er også en overbygget restaurantgate, men her er prisene litt høyere.
Adresse: Istiklâl Caddesi
Istanbul

Four Seasons

Luksushotellet Four Seasons er et ombygget fengsel fra 1800-tallet, i nærheten av Topkapipalasset. Restauranten ligger i en rund paviljong midt i fengselsgården. Her er det virkelig bra mat.
Adresse: Tevfikhane Sokak 1, Sultanahme
Telefon: +90 212 402 31 50
Istanbul

Patisseri Pera

Her har tiden stått stille siden 1892 og man forventer nesten at Meta Hari skal sitte ved nabobordet og nyte noen av de lekre bakervarene.
Adresse: Mesrutiyet Cad. 98, Tebebasi, Beyoglu
Telefon: +90 212 377 40 00
Istanbul

Pierre Loti Kahves

Kafeen er med rett omtalt for sin fantastiske utsikt utover Gyllen Hornet. Populært sted både for tyrkiske familier og turister.
Adresse: Piyerloti Cd. No: 1 Sultanahmet, 34400 Cemberlitas, Istanbul
Telefon: +90 212 518 57 00
Istanbul

Mangerie

Det perfekte stedet for frokost eller brunsj. Koselig stemning med imponerende utsikt over vannet og gaten nedenfor.
Adresse: Bebek Mh., Cevdet Paşa Caddesi 69
Telefon: +90 212 263 5199
Istanbul

Orient Express Bar

Et nostalgisk must som en rekke konger, spioner, forfattere og filmstjerner har besøkt. Pass på å se Agatha Cristies rom 411 som er museum.
Adresse: 34 Hüdavendigar Caddesi, Hocapaşa
Telefon: +90 212 520 71 61
Istanbul

Roxy

Ytterligere en pålitelig adresse som har hatt mange ulike arrangement opp igjennom årene med både nasjonale og internasjonale artister.
Adresse: Siraselviler Cad. Aslanyatagi Sok. No:1-3 Taksim
Telefon: +90 212 2456539
Istanbul

Kollektivtrafikk

Det finnes både et kommunalt (IETT) og et privat (Halk Otobus) bussnett. T-banen Tünel går fra Karakøy til Istiklâl Cad. i Beyoglu og tar et par minutter. Videre går en Museitrikk opp mot Taksimtorget. En annen trikk, Tramway, går fra Kabatas via Galatabroen, Krydderbasaren og Sultanhamet til de sydvestre forstedene. Metroen går fra Taksim nordover til Levent og fra Aksaray til Otogar i Esenler, der busser går videre til andre deler av Tyrkia og Europa, samt til flyplassen. Dolmus er minibusser eller store taxier som går når de er fulle og stopper i prinsippet der du vil, dette er det billigste transportmiddelet. Ferger mellom Europa og Asia går fra Eminönü, Karaköy og Besiktas til Üsküdar, Kadiköy og Harem. Akbil er et slags betalingskort som kan fylles på med ulike summer og kan brukes som betaling på buss, båt og trikk.
Istanbul

Drosje

Taxibilene er gule i sentrum og lilla i forstedene. Det finnes veldig mange ulike selskap. De ulike hotellene samarbeider med forskjellige selskap og kan forhåndsbestille transport til flyplassen. Enklest er å ta en taxi på gaten, eller på en holdeplass og be om et visittkort. Er du fornøyd med selskapet bør du fortsette å bruke det.
Istanbul

Post

Hovedpostkontoret ligger på Yeni Posthane Cad., nær jernbanestasjonen Sirkeçi. Andre postkontor finnes på Taksimtorgetog Istiklâl Cad. Åpent 09.99-17.00. Stengt søndager.
Istanbul

Apotek

Eczane. I vinduet hos apotekene finnes adresse og telefon til det apoteket som har vakt.
Istanbul

Elektrisitet

220 volt
Istanbul

Telefon

Landsnummer: +90 Retningsnummer: 212