Se hva du kan gjøre og oppleve i Los Angeles

Disneyland og filmstjerner, Beverly Hills og Hollywood, Los Angeles har lenge lokket mennesker til sin glitrende fantasiverden. Med solskinn, palmer, shoppinggalleri og vakre mennesker er denne byen ikke som noe du noe tidligere har vært borti. Los Angeles er et fantastisk levende, spennende multikulturell midtpunkt med en rekke av ting å se og gjøre.

Los Angeles

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Los Angeles

Griffith Park

Griffith Park er på flere hektar og dermed den største byparken i USA. Den er blitt brukt som bakgrunn i flere filmer, deriblant «Batman» og «Jurassic Park». Her er Griffith Park Observatory (www.griffithobs.org) og Los Angeles zoo (www.lazoo.org). Inni parken ligger også Autry Museum of Western Heritage (www.autry-museum.org) og Travel Town Transportation Museum (www.traveltown.org). Milevis med idylliske stier samt mulighet for svømming, sykling og riding gjør at her finnes noe for alle.
Adresse: Griffith Park, 4730 Crystal Springs Drive, Los Feliz Blvd, Los Angeles
Telefon: +1 323 913 4688
Los Angeles

Universal Studios & Universal City Walk

Universal Studios Theme Park er en av LAs fremste turistdestinasjoner takket være sine attraksjoner med Hollywoodtema. Også lokalbefolkningen kommer her for å se på det siste nye. Se en av de mange sceneoppvisningene eller ta turen «bak kulissene» i verdensberømte studio. Kvelden egner seg godt for å besøke butikker og restauranter under neonlysene langs promenaden Universal City Walk.
Adresse: 100 Universal City Plaza, Los Angeles
Telefon: +1 818-622 4455
Los Angeles

Los Angeles County Museum Of Art

Dette kulturelle Mekka rommer en fantastisk permanent samling med verk fra hele verden og har et levende program med arrangement, utstillinger, kunstfilmer og jazzkonserter.
Adresse: 5905 Wilshire Boulevard, Los Angeles
Telefon: +1 323 857 6000
Los Angeles

Disneyland

Disneyland var verdens første temapark og materialiserer hver fargesterk fantasi som finnes. Helt enkelt en hyllest til fantasien.
Los Angeles

Museum Of Contemporary Art (moca)

Los Angeles Museum of Contemporary Art (MOCA) har en av de flotteste permanente utstillingene av samtidskunst, samt ulike skiftende utstillinger. Det finnes to ulike senter, hovedsenteret er på Grand Avenue og har en stor gavebutikk og en kafe. The Geffen Contemporary, som ligger i Little Tokyo, har større verk og gratis inngang for alle på torsdager 11.00-20.00.
Adresse: 250 South Grand Avenue, Los Angeles
Telefon: +1 213 626 6222
Los Angeles

Getty Center

En fantastisk kunstsamling i vakre omgivelser med en fantastisk utsikt over Los Angeles. Hva mer kan man ønske?
Los Angeles

La Brea Tar Pits

La Brea har tusenvis har dyreskjelett og planterester, noen av fossilene er blitt datert 40 000 år tilbake i tid. Mange av disse kan du se i dette fascinerende museet, blant annet restene av en 9000 år gammel kvinne. På sensommeren kan utendørsutgravningene besøkes, med eksperter som viser deg hvordan funnene tas hånd om.
Adresse: 5801 Wilshire Blvd Curson Avenue, Los Angeles
Telefon: +1 323 857 6300
Los Angeles

Walt Disney Concert Hall

Denne bygningen er virkelig et arkitektonisk mesterverk du ikke må gå glipp av.
Los Angeles

Rose Bowl Loop

Rose Bowl Stadium i Pasadena ble bygget i år 1922 og er mest kjent for sine fotballkamper, ikke mindre enn fem NFL Super Bowl kamper er spilt her. Arenaen er åpen for allmenheter og er en populær plass for mosjon, spaserturer eller løping. Dag som natt, få din kondisjonstrening på denne vakre plassen.
Los Angeles

Norton Simon Museum

Med et interiør utformet av Frank Gehry og en unik samling av mesterverk fra Degas, Picasso, Rembrandt, Goya og Rodin er Norton Simon den best bevarte hemmeligheten i Los Angeles. Huset ligger i en vakker hage og viser en av de mest fantastiske private samlingene av amerikansk, europeisk og asiatisk kunst. En innspilt guide er tilgjengelig om du ønsker det.
Adresse: 411 W. Colorado Blvd, Los Angeles
Telefon: +1 626 449 6840
Los Angeles

Original Pantry Café

The Original Pantry Café har ikke stengt dørene siden de åpnet for 75 år siden.
Adresse: 877 S Figueroa St, Los Angeles
Telefon: +1 213 972 9279
Los Angeles

Rainbow Bar And Grill

Denne berømte restaurant og baren ble grunnlagt i 1972 og ligger på Sunset Strip. Her tilbys en bred meny hvor du kan velge mellom pizza, kylling, fersk fisk, vegetarmat og kjøtt. På veggene henger det bilder av kjendiser og rockestjerner.
Adresse: 9015 Sunset Boulevard, West Hollywood
Telefon: +1 310 278 4232
Los Angeles

Musso And Frank Grill

Dette er Hollywoods eldste restaurant. Solid gammeldags mat serveres i svakt opplyste private båser. Menyen er à la carte med et stort utvalg av tilbehør.
Adresse: 6667 Hollywood Blvd
Telefon: +1 323 4677788
Los Angeles

Chinois On Main

Chinois er en klassiker i Los Angeles og er en av den berømte kokken Wolfgang Pucks første restauranter. Her serveres en blanding av fransk og kinesisk mat. I en fargesterk og eksotisk innredning kan du smake på asiatiske retter servert med Californias ferske produkter i kombinasjon med franske kulinariske delikatesser.
Adresse: 2709 Main Street, Santa Monica, Los Angeles
Telefon: +1 310 392 9025
Los Angeles

Rose Café And Market

Bohemisk møteplass som har servert kaffe og brunsj til menneskene i Venice i nesten 20 år. Solrik uteplass er et pluss. Brunsj serveres lørdager og søndager fra 08.00-15.00.
Adresse: 220 Rose Ave, Venice, Los Angeles
Telefon: +1 310 399 0711
Los Angeles

Alcove Café and Bakery

Al Cove er en kafe og baker innredet i en historisk bungalow. Her serverer de frokost, lunsj og middag tillaget av ferske råvarer. De tilbyr også kaker og andre bakervarer.
Adresse: 1929 Hillhurst Ave, Los Angeles
Telefon: +1 323 644 0100
Los Angeles

The Hollywood Improv

Comedy Club er stedet der mange av Hollywoods største stjerner startet sin karriere. Stjernekomikere er i blant innom for å opptre og scenen gir også en mulighet for noen av de mindre kjente å få vist fram sine talent.
Adresse: 8162 Melrose Ave, Los Angeles
Telefon: +1 323 651 2583
Los Angeles

Viper Room

Dette er en ultra hipp Art Deco klubb. Den var engang eid av Johnny Depp og er kjent for sin gode musikk. Drinkene er litt dyre, men verd hver eneste krone.
Adresse: 8852 W Sunset Blvd, Los Angeles
Telefon: +1 310 358 1881
Los Angeles

Elevate Lounge

Elevate Lounge er en sofistikert LA nattklubb med en strikt kleskode. Nyt byens utsikt fra 21.etasje med en cocktail. Elevate tilbyr et par barer, elegante VIP/private sitteplasser og et dansegulv.
Adresse: 811 Wilshire Blvd, Los Angeles
Telefon: +1 213 623 7100
Los Angeles

Pasadena

Rose Bowl loppemarked (1001 Rose Bowl Drive, Pasadena) er åpent den andre søndagen hver måned fra klokken 09.00-15.00. Her kan du finne absolutt alt.
Adresse: 1001 Rose Bowl Dr, Pasadena
Los Angeles

Westside And Beverly Hills

Berømte Rodeo Drive ligger i midten av «den gylne triangelen», Santa Monica Boulevard i nord, Wilshire Boulevard i sør og CanonDrive i øst. Det er her de glamorøse menneskene kjøper store navn for store penger. Dette er en velkjent kulisse for en rekke filmer, og er virkelig verd en titt selv om du ikke har råd til å kjøpe noe. En del av gatene utenfor Rodeo Drive er litt mer overkommelige i pris. West Third Street (mellon Fairfax og Robertson Boulevards) er en rolig shoppinggate, en av de mest populære i byen, med bra butikker, vakre antikvitetsbutikker og trendy kafeer. Ved East End er den sammenbundet av Farmer`s Market og The Grove, et nytt handlesentrum som er som Disneyland for voksne. Her er det komplett med en egen vogn til å transportere shoppere fra den ene enden til den andre. Her finnes noen gode spisesteder og en takparkering med fantastisk utsikt over byen. La Brea Avenue (mellom Wilshire Blvd. og Hollywood Blvd.) er et av Los Angeles mer kunstnerlige shoppingområder med et bra utvalg av vintageklesbutikker, antikviteter og kunsthåndverk.
Adresse: Rodeo Drive, Los Angeles
Los Angeles

Santa Monica and The Beaches

Om holdningene i LAs trendy shoppingområder begynner å stresse deg, kan du ta en tur i de mer avslappende gatene rundt strendene. Main Street (mellom Pacific Street og Rose Avenue, Santa Monica og Venice Boulevards), som forbinder Santa Monica og Venice, kombinerer trendy med "Beach Bum chic" og har alle standardkjøpesentre, samt noen spesialbutikker. Gaten er fylt av avslappende kafeer og restauranter. Abbot Kinney Boulevard i Venice er et annet bra sted for en spasertur med sine vintageklær, galleri og antikke møbler. Montana Avenue i Santa Monica (mellom 17e og 7e) er full av spesialbutikker med interiør, mote og gourmetmat.
Adresse: Main Street, Los Angeles
Los Angeles

Silver Lake and Los Feliz

Ligger øst for Hollywood og er befolket med kunstnere og musikere. Silver Lake og Los Feliz er blitt sentrum for «bohemsk eleganse». Dette er et bra område for å utforske musikkbutikker, vintageklær og møbler. Flere designere har også etablert seg her, med små og individuelle butikker.
Adresse: Los Feliz, Los Angeles
Los Angeles

L.a. Farmer’s Market

Dette markedet har vært en institusjon i Los Angeles i over 60 år med ferske lokale råvarer, etniske mat stands og underholdning for både lokalbefolkningen og besøkende.
Adresse: 6333 West Third Street, Los Angeles
Telefon: +1 323 933 9211
Los Angeles

Down Town

Downtown LA er en variert blanding av markeder, etniske områder og «prute» butikker. Et bra sted å begynne er Santee Alley, mellom Santee og Maple Gator og Olympic Boulevard og 12th Street, her finnes det designklær til billige priser. Olvera Street er en livlig gågate nær Union Station (www.olvera-street.com) der stands med meksikanske varer og mat av alle slag kanter forthaugene. Musikere vandrer opp og ned og spiller behagelige toner. Et annet sted verd å få med seg er Grand Central Market (317 South Broadway, mellom 3 og 4 Streets) som har vært åpent siden 1917. For røverpris kan du få med deg alle typer ingredienser både vanlige og uvanlige.
Adresse: Santee Alley, Los Angeles
Los Angeles

Hollywood

Hollywood Boulevard er en av Los Angeles mest berømte gater og er blitt et lite turist-Mekka med suvenirer og t-skjorter. Melrose Avenue, mellom Fairfax og La Brea, er en av Las mest spennende shoppinggater og et ypperlig sted for å titte på mennesker. Den siste mote innen alt kan finnes på denne gaten, samt et bra utvalg av trendy restauranter. Også butikkvinduene er som kunstverk.
Adresse: Hollywood, Los Angeles
Los Angeles

Flyplasser

Los Angeles International Airport, eller LAX som den kalles lokalt, er den tredje mest trafikkerte flyplassen i verden. Den ligger 30 km sørvest for sentrale LA. Kollektivtrafikken er langsom, men billig. «C» shuttle går fra LAX Shuttle på nedre/ankomstetasjen, utenfor hver terminal og tar passasjerene til Metro Bus senter, der du kan ta bybusser innen Los Angeles området. *** Informasjon om bybussene finnes per telefon på Information Display ved bagasjeutleveringen på hver terminal. Dessuten kan passasjerene få lokal transitinformasjon gjennom å ringe 800 266 6883. LAs lett navigerte hjemmesider har også ruter og tabeller for kollektivtrafikker til og fra byen. Internett: www.mta.net *** Private flybusser setter av passasjerene ved hotellet, billigere enn taxi og raskere enn buss. Disse finner du på nedre ankomstetasjen fremfor hver terminal under det røde skiltet "Hotel & Parking Lot Shuttles". Taxi er lett tilgjengelig, men dyrt. De legger til en serviceavgift fra flyplassen. Du finner de på nedre ankomstetasjen fremfor hver terminal. Passasjerer får et kort som angir prisene til store destinasjoner. Det finnes også mange bilutleiefirma på flyplassen med konkurransedyktige priser. Internet: www.lawa.org/lax *** Mindre flyplasser i Los Angeles området kan unngå trafikkaoset Down Town og tilbyr reiser til nesten hvor som helst i USA. Kontroller den aktuelle websiden for mer info om fly og transport. Se www.mta.net for kollektivruter og tidstabeller. Burbank-Glendale-Pasadena Airport ligger 25km (15 miles) nordvest for Downtown. Internett: www.burbankairport.com *** Long Beach Airport ligger 40 km (25 miles) sør forDowntown. Internet: www.longbeach.gov / airport
Los Angeles

Kollektivtrafikk

Los Angeles er en by tilpasset biler. Å komme seg rundt uten er generelt langsomt og komplisert. De fleste besøkende leier en bil under sitt besøk, men om du ikke vil eller kan, finnes det alternativ. Buss, tog og t-bane drives av Los Angeles County MetropolitanTransit Authority. Her kan du kjøpe dagsbilletter. T-banen går både over og under jorden og er noen ganger praktisk for å komme seg fra sentrum. Transit Authoritys hjemmeside er lett å navigere og inneholder all nødvendig informasjon om ruter, tidstabeller og priser. The Downtown Area Short Hop (DASH) transfersystem kjører busser i hele Downtown, Hollywood og den vest siden av LA. Kjører cirka hvert 5. til 20. minutt. Kontakt Department of Transportation for ruter og tidstabeller.
Los Angeles

Drosjer

Taxier stanser sjeldent om man forsøker å stoppe en på gaten. Det finnes taxiholdeplasser på alle store hotell og stasjoner. Kontroller at din taxi har det offisielle City of Los Angeles Taxicab Seal, som betyr at den er forsikret, kontrollert og kjøres av en utdannet sjåfør. Om ikke, er den ulovlig. Internettsiden under gir all nødvendig informasjon. For å bestille en taxi, ring Yellow Cab +1 213 8081000 eller United Taxi +1 213 4837660.
Los Angeles

Post

Postkontor finnes over hele byen. Ring +1 800 2758777 for å finne det som er nærmest deg.
Los Angeles

Apotek

Den vanligste apotekkjeden i La er Walgreens (www.walgreens.com), Rite Aid (www.riteaid.com) og Horton and Converse (www.hortonandconverse.com).
Los Angeles

Elektrisitet

110v 60Hz. Adapter er nødvendig.
Los Angeles

Telefon

Landskod: +1 Riktnummer: L.A har sju riktnummer. Downtown använder den ursprungliga 213. Resten av staden är uppdelad i 310 (väster om La Cienega Boulevard), 818 (San Fernando Valley), 626 (öst), 562 (vissa områden i södra och östra) och 323. För nummerupplysning ring 411.