Se hva du kan gjøre og oppleve i København

København har noe for alle, og noen av de mest besøkte attraksjoner er:

  • Tivoli i København er en magisk fornøyelsespark
  • Den Lille Havfrue er en av de mest besøkte attraksjoner
  • Nyhavn, den liberale bydelen er også verdt et besøk
  • Christiansborg slott - et vakkert palass som huser det danske parlamentet, høyesterett og statsministeriet.
  • Ny Carlsberg Glyptotek - et kunstmuseum med en vinterhage.
  • Det Runde Tårn - et ikonisk tårn fra det 17. århundre.
  • Observatorium Experimentarium - Danmarks ledende vitenskapssenter som fanger fantasien både til voksne og barn. 

I København finner du en heftig blanding av gastronomi i verdensklasse, vakker arkitektur, prisbelønnede designere, rene havnebad, det unike Christiania og verdens eldste monarki. København er en relativt kompakt storby, men likevel en by i verdensklasse som elskes og rangeres høyt av ledende reisemagasin og livsstilsblader. Byen er flere ganger kåret til et av verdens beste sted å leve, og det var den første byen i verden som ble gitt navnet «sykkelbyen» av den internasjonale cycling Union- en tittel flere hundre sykkelfelt vitner om. Omgitt av historiske bygninger, smale svingete gater, pulserende shopping og et aktivt natteliv er det lett å føle seg hjemme i den danske hovedstaden.

København

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
København

Louisiana Museum For Moderne Kunst

Et av Danmarks absolutt mest besøkt museer ligger i Humlebæk, en halvtime fra København med tog. Det er et av verdens beste museer og ligger i et vakkert miljø med utsikt over Øresund. Foruten kunst i verdensklasse finnes her en fantastisk skulpturpark. Her finnes også et spesielt område for barn med masse kreative aktiviteter.
Adresse: Gl. Strandvej 13 Humlebæk
Telefon: +45 4919 0719
København

Arkitektur

Moderne arkitektoniske konstruksjoner blandes vakkert med historiske bygninger og palass i København. Bysilhuetten domineres av 4-6 etasjes bygninger, annerledes enn de høye bygningene i andre hovedsteder. Ørestad er et nytt distrikt verd å undersøke om du er interessert i å se resultatene av moderne byplanlegging.
København

Danskt Arkitektur Center

Dansk Arkitektur Center (DAC) er Danmarks ledende utstillingshall for ny arkitektur og byutvikling og ligger i et gammelt lagerlokale ved vannet. DAC tilbyr varierende utstillinger, foredrag, debatter og kulturarrangement. Nyt en lunsj i kafeen og besøk bokhandleren med det beste utvalget av bøker om arkitektur og design.
Adresse: Strandgade 27B
Telefon: +45 32571930
Åpningstider: Åpent alle dager 10-17 (ons til 21)
København

Statens Museum for Kunst (Nasjonalgalleriet)

Statens Museum for kunst, det danske nasjonalgalleriet, er den eneste plassen i Danmark som har 700 år av Västerlandsk kunst og kulturhistorie under ett tak. Et besøk på museet innebærer et møte mellom klassisk, moderne og samtidskunst, akkurat som museumsbygningen i seg selv er en blanding av gammelt og nytt. Foruten om den permanente utstillingen er museet også flinke på å levere tilfeldige utstillinger av internasjonal kvalitet.
Adresse: Sølvgade 48-50
Telefon: +45 3374 8494
Åpningstider: Tirsdag - søndag 10 - 17. Onsdager 10 - 20. Stengt mandager.
København

Barnas København

København er en meget barnevennlig by. Busser og tog har reserverte plasser for barnevogner, på restauranter finnes barnemeny og naturligvis tilbys det rabaterte priser på aller museer og galleri. Københavns kronjuvel, Tivoli, er et eventyrland for barn uansett om man velger å være midt i fornøyelsesparken eller slappe av i den fredelige parken.
København

Nationalmuseet – hvem er danskene?

Hvor kan du lære om danskenes historie fra de første istidsjegerne til det siste hasjblåset i «den frie byen» Christiania? Og hvor kan du se en av verdens største samlinger av gjenstander fra kulturer over hele planeten? På nasjonalmuseet, Danmarks største museum, der alle utstillinger har fri entré.
Adresse: Ny Vestergade 10
Telefon: +45 33 13 44 11
Åpningstider: Tirsdag - søndag 10 - 17
København

Ripleys attraktioner - Guinness Verdensrekordmuseum

Besøk Ripleys attraksjoner i hjertet av København- Guinness verdensrekordmuseum. 1000 kvadratmeter fylt med spennende tema som idrett, kunst, natur, vitenskap, mote og musikk. Se verdens lengste mann på 272 cm, eller den tyngste. Nyt synet når 1382101 dominobrikker faller i en lang rad. I en verden av musikk møter du kongen av pop, Michael Jackson, og i en verden av mote, Hollywoods dronning hva kjoler angår, Marilyn Monroe. Her er mange attraksjoner for hele familien.
Adresse: Østergade 16
Telefon: +45 3332 3131
Åpningstider: Hver dag fra 10.00
København

Danske mestermalere i Hirschsprung-kolleksjonen

Hirschsprung-kolleksjonen viser et unikt utvalg av dansk kunst fra 1800-tallet. Samlingen viser en overveldende majoritet av periodens bildekunst, som er en av de mest spennende og dynamiske i dansk kunst. Her finnes verk av mestre som Hammershøi, Eckersberg, Købke, Ancher og Krøyer. Museet ligger i en av de vakreste parkene i hjertet av København.
Adresse: Stockholmsgade 20
Telefon: +45 3542 0336
Åpningstider: Åpent alle dager unntatt tirsdag, 11 - 16
København

Davids Samling

Opplev dette museet med sitt elegante 1800-talls interiør, fine samling av møbler, porselen, sølv og verk av velrennomerte danske malere. Her finner du alt fra Jens Juel og Christen Købke til internasjonalt hyllede Vilhelm Hammershøi. Opplev videre en helt annen kulturell atmosfære i en av verdens største samlinger av islamsk kunst. Museet ligger i sentrum av København.
Adresse: Kronprinsessegade 30
Telefon: +45 3373 4949
København

Peder Oxe

Restaurant Peder Oxe er en av Københavns eldste restauranter, de åpnet i 1978 på det historiske Gråbrødretorv. I restauranten står de smilende vertinnene klar for å vise gjestene til bords i det vakre lokalet. Peder Oxe fokuserer på å servere mat av friske råvarer og følger årstidenes variasjoner. Til frokost anbefaler vi å teste den danske spesialiteten smørrebrød.
Adresse: Gråbrødretorv 11
Telefon: +45 33 11 99 77
København

Flyplass

København har den korteste avstanden i Europa når det kommer til avstanden mellom sentrum og flyplass. Det tar bare 12 minutter med tog fra flyplassen til sentralstasjonen i sentrum like ved Tivoli. Toget går hvert tiende minutt.
København

Kollektivtrafikk

Københavns metro, som er regnet som den beste i verden flere år på rad, går mellom flyplassen og sentrum, til nytte for både lokalbefolkningen og turister. Det tar bare 15 minutter å komme seg fra flyplassen til Kongens Nytorv i hjertet av København, men du kan også gå av ved Christianshavn eller Nørreport eller fortsette til slutten ved Vanløse. Internett: www.m.dk S-tog For å komme seg til mange spennende attraksjoner og arrangement i området rundt København kan du ta regionaltog, også kalt S-tog. Internett: www.dsb.dk Bussene er effektive og har samme priser som s-togene. www.rejseplanen.dk - kan kombineres med Google Maps. Internett: www.ht.dk
København

Drosje

Tariff: 4 x35
Telefon: +45 35 35 35 35
København

Post

Postkontor finner du på sentralstasjonen.
København

Apotek

Steno apotek
Adresse: 6C, Vesterbrogade
Åpningstider: Apoteket er døgnåpent
København

Telefon

Landskode +45