Venezia - en av Europas mest besøkte byer

Venezia en perle ved middelhavet, finn billigste flybilletter til Venezia og  de beste prisene på hotell. Noen av de mest kjente stedene i Venezia er Markus-plassen og Rialtbroen -og fiskemarkedet. Det er ingen by som kan måle seg med Venezia med sine 180 kanaler, 450 broer og storslåtte palasser. Les mer vår reiseguide nedover på siden. 

Venezia

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Venezia

St Mark’s Square

Hvis du virkelig ønsker å forstå det tidligere venetianske rikets makt, er dette stedet å besøke. Rundt torget finner du St. Mark’s basilika, utsmykket med en utrolig mengde plyndrede skatter, Doge’s Palace med sine grandiose rom og majestetiske klokketårn, kampanile, hvor du får glimrende utsikt over Venezia.
Venezia

Rialto Fiskemarked

Besøk markedet! Fiskehandlerne, den livlige stemningen, de gamle fasadene og kanalen gir en opplevelse for alle sanser. Byens beste slakterforretninger ligger også like ved.
Adresse: Rialto, Venice
Venezia

Ca’ Rezzonico

Longhena’s palazzo er noe av det vakreste byen har å by på. Det ble fullført i 1756, mer enn 100 år etter at det ble påbegynt.
Adresse: Dorsoduro 3136, Venice
Telefon: +39 041 241 0100
Venezia

Ca’ Pesaro

Ca’ Pesaro er byens moderne kunstmuseum som ligger i et gammelt palass. Du finner den mest spennende kunsten i avdelingen for orientalsk kunst.
Adresse: Santa Croce 2076, Venice
Telefon: +39 041 721 127
Venezia

Osteria Vini da Pinto

Bacarias er enkle steder å spise cicchetti, en veneziansk tapas. Da Pinto ligger ved Rialto fiskemarked. De aller modigste blant dere kan jo prøve seg på masanette, bittesmå grønne krabber som spises hele, med skallet.
Adresse: Rialto Pescheria, San Polo
Telefon: +39 041 522 4599
Venezia

Da Fiore

Dette var tidligere en bar i utkantstrøk som serverte una ombra (en skygge), veneziansk slang for et glass med vin. I dag er det muligens byens beste restaurant med nøktern innredning og retter som misto crudo (marinert rå fisk) og pennete med hummerhale og brokkoli.
Adresse: San Polo 2002, Venice
Telefon: +39 041 721 308
Venezia

Locanda Cipriani

Dette er en del av det verdensberømte luksushotellet Cipriani, men det fremgår egentlig ikke så tydelig. Dekoren er enkel, atmosfæren avslappet og menyen har tradisjonelle retter som pappardelle med kalvelever.
Adresse: Piazza Santa Fosca 29
Telefon: +39 041 730 150
Venezia

Caffé Florian

Denne historiske kafe/baren åpnet i 1720 og er lokalisert på den berømte St.Marks square. Denne kafeen er en av de eldste i Europa, og en av de mest kjente i verden, det har til og med blitt en attraksjon.
Adresse: St. Marks Square
Venezia

Rosa Salva

Ett av byens beste konditorier. Godt til frokost, eller kaffe og noen av de lokale spesialitetene som zaleti, laget av maismel, eller sprø baicoli. Det står bord ute på torget.
Adresse: Ponte Ferai 951, San Marco
Telefon: +39 041 521 054
Venezia

Harry’s Bar

Dette er den originale baren som alle andre "Harry’s" over hele verden er formet etter. The Bellini. Det var her champagne og ferskendrikken ble oppfunnet.
Adresse: Calle Vallaresso, San Marco
Telefon: +39 041 528 57 77
Åpningstider: Baren stenger kl. 23.
Venezia

Piccolo Mondo

En bar med nattklubb-følelse. Eller kanskje det er motsatt - en nattklubb med barvibrasjoner. Det synes også som om deler av studentpopulasjonen finner veien hit.
Adresse: Calle Contarini-Corfù, Dorsoduro
Telefon: +39 041 520 0371
Venezia

Drogheria Mascari

A speziale er en tradisjonell krydderhandel. I gamle dager var det mengder av disse langs Ruga dei Speziali, men i dag er det bare Drogheria Mascari som er igjen.
Adresse: Ruga dei Speziali, San Polo
Telefon: +39 041 522 97 62
Venezia

Flyplass

Venice Marco Polo Airport ligger 10 km nord for byen. Busser, drosjer og båter er tilgjengelige for reisen inn til Venezia. En énveisbillett på bussen er 5 euro og drosjene tar 40 euro. Båtdrosjen Alilaguna (stopper på samme steder som båtbussene) tar ca. 10 euro. Aeroporto Treviso, som det hender blir omtalt som Venezias pakketurflyplass, ligger 25 kilometer nord for Venezia. Busser kjører fra Mestre togstasjon og er bindeledd mellom tog og øya. Busser koster 6 euro én vei.
Adresse: Venice Marco Polo Airport
Telefon: +39 041 2609 260
Venezia

Kollektivtrafikk

ACTV opererer bussbåtene, vaporettoer. Billetter kan kjøpes på stasjoner og fra aviskiosker. Det koster ca. 6 euro per tur. Det finnes flere reisekort, fra 14 euro.
Venezia

Drosje

Det er kostbart å reise med gondol. Prisen er fra 80 euro for 40 minutter. Båtdrosjene er noe rimeligere. Disse er de fremste båtdrosjeoperatørene i Venezia: Veneziana Motoscafi: +39 041 716 549 Consorzio motoscafi: +39 041 522 2303
Venezia

Post

Frimerker kan kjøpes fra tobakkshandlere som har enten det blå og hvite skiltet "Tabacchi" eller som er merket bare med "T".
Venezia

Apotek

Apoteker veksler seg imellom med åpningstid i helger og på kveldstid. Adresser til nattåpne apotek står oppført på alle apoteker.
Venezia

Telefon

Landskode: +39 Retningsnummer: (0)41
Venezia

Elektrisitet

240 V, 50 Hz