Se hva du kan gjøre og oppleve i Poznan

Have you ever had occasion to fall in love with a city? If not, Poznan will take your heart with its unique treasures, which stand dreamily watching their own reflections in the fast flowing Warta River. Here, history and tradition interweave with modernity offering you everything from bustling tourist attractions to idyllic hideaways. The city is perfect for romantic getaways. Even if you walk the cobbled streets alone, you will be swept away by the magic that has given Poznan a reputation for being Poland’s most popular small-big city.
Poznan

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Poznan

Rådhus

Arkitekturperle fra renessansen (16. århundre). Den store salen i rådhuset har en original, rikelig dekorert himling. Hver dag kl. 12 ser man på tårnet to bukker laget av blikk som bukker hverandre tolv ganger. I dag huser rådhuset Poznań Bymuseet.
Adresse: Stary Rynek, Poznan
Poznan

Veggmaleri 3D – Śródka

Veggmaleri malt på bygningen i 3Dteknikk forteller historien om bydelen Śródka. Vi vil finne prinsen, signalhornspiller, katt eller slakterbutikk. Kåret til en av 7 nye underverker i Polen (2016) organisert av National Geographic Traveler.
Adresse: ul. Śródka
Poznan

St. Stanislaus Kirke

En av de mest monumentale barokkirker i Polen. I kirken befinner seg bl. a.: velkjente pipeorgel – et verk til Friedrich Ladegast, en orgelmester fra 1800-tallet. Orgelet har over 2 600 piper. Under hele kirken finnes det en kjeller, hvor man på grunn av god mikroklima lagret vin på 1900-tallet.
Adresse: Klasztorna 11, Poznan (inngang fra Gołębia)
Poznan

Porta Posnania

Et moderne museum om Ostrów Tumskis historie og særlig om den store rollen som denne plassen hadde i Polsens historie.
Adresse: Gdańska 2
Telefon: +48 616477634
Poznan

Frihets plassen

Den har blitt avgrenset med gaten Aleje Marcinkowskiego ved slutten av det XVIII århundre. Den er er omringet av representasjonsbyggninger, bl. a.: Nasjonalmuseet, tidligere Hotel Bazar og Raczyński-biblioteket. På  plassen arrangeres det også mange events og konserter, det er også et sted for hvile og avslapning.
Adresse: Plac Wolności, Poznań
Poznan

Domkirken

Den første polske domkirken fra det 10. århundre. I domkirken finnes det gravsteiner fra 1400 – 1500-tallet og et gullkapell fra 1800-tallet med en sarkofag og et monument av Mieszko I og Boleslaw Chrobry. I kjelleren kan man se rester av den første domkirken, graver til de første fyrstene og et baptisterium. Ved siden av domkirken befinner seg Porta Posnania Museet.
Adresse: ul. Ostrów Tumski 17, Poznan
Telefon: +48 618 529 642
Poznan

Nasjonalmuseet i Poznań

Museet har blant annet en unik samling av kiste portretter, en rik samling av polsk (Det unge Polen) og europeisk maleri. Det finnes den mest verdifulle samlingen av spansk maleri i Polen, samt det eneste Monets maleri i Polen « Stranden i Pourville».
Adresse: Al. Marcinkowskiego 9, Poznan
Telefon: +48 618 568 000
Poznan

Poznań Bymuseet

Museets samlinger omfatter rundt 12 000 objekter og dokumenterer byens historie fra middelalderen til moderne tid. De mest verdifulle objekter er bl.a.: en forgylt og emaljert bispestav fra det 13. århundre, en bordklokke med Poznań sitt våpen laget av den lokale urmakeren Jan Stall i oppdrag fra daværende bymyndigheter og et glass til skomakerlauget fra 1651.
Adresse: Stary Rynek 1, Poznań
Telefon: +48 61 856 81 93
Poznan

Utkikkstårn – Zamek Przemysła

Tårnet av slottet ligger på Wzgórze Przemysła og dominerer i Gamlebyen. På toppen er et utkikkspunkt, som kan nås via heis eller trapper. Den vakre utsikten strekker seg.
Adresse: Góra Przemysła 1, Poznań
Telefon: +48 61 85 68 075
Poznan

Croissantmuseet

Her får du vite alt om St. Martins croissant, om dens form, oppskrift og smak. Du kan til og med delta i baking sammen med en bakmester.
Adresse: Stary Rynek 41/2 (entrance from Klasztorna)
Telefon: +48690077800
Poznan

Arkeologisk Museum

Utstillingene forteller om Storpolens eldste historie. Museet har også en rik samling av egyptisk og nubisk kunst. En fin gård med obelisk av Ramses. Veldig stort utvalg av arrangementer og verksteder (også for barn).
Adresse: ul. Wodna 27, Poznan
Telefon: +48 618 528 251
Poznan

Kaiser Slotten

Den siste og yngste kongelige residens i Europa. Slottet ble bygget for kaiseren Wilhelm II. Etter første verdenskrig var slottet setet for Fakultet for Matematikk på Universitet i Poznań, som utdannet polske matematikere, som på 1930-tallet knekket Enigma-maskinen. Nå er slottet et kultursenter (utstillinger, kino, teater, konserter)
Adresse: ul. Sw. Marcin 80/82, Poznan
Telefon: +48 616 465 276
Poznan

Modeller av byen

I kjelleren til fransiskaner kirken finnes det tre modeller av byen. Den første viser gammel Poznań laget ifølge Braun-Hogenberg skissen fra 1618 (i 1:150 målestokk). Den andre viser byen på det 10. århundre og den tredje viser det gamle markedet i målestokk 1:100 og er laget for blinde og beskrevet i blindeskrift.
Adresse: ul. Franciszkańska 2, Poznań
Telefon: +48 61 855 14 35
Poznan

Termy Maltanskie

Et rekreasjonssenter ved den nordlige delen av Maltasjøen. Et perfekt sted for å slappe av. Her finner du 18 idrettog rekreasjonsbassenger, bassenger med termalvann, en strand, 11 rutsjebaner, 2 «vilde elver» og et piratskip, 14 relaksområder, flere saunaer og wellness-salonger.
Adresse: Termalna 1
Telefon: 48612226161
Poznan

Toget Maltanka

Ved den nordlige delen av Maltasjøen går det lille toget «Maltanka». Toget drar til Den nye zoologiske hagen. Ruten har ca. 3,8 km. Toget er i rute hver dag fra slutten av april til slutten av september. Vognene trekkes bl. a. av damplokomotivet Borsig fra 1925.
Adresse: Jana Pawła II 1
Poznan

Maltasjøen

Maltasjøen befinner seg bare 2 km fra det gamle markedet. Innsjøen er et arena for mange idrettsarrangementer som verdens- og Europamesteskap i vannsporter. Rundt sjøen kan man gå ellersykle. Det finnes også en mini-golfbane og plass til å spille boulle, en helårs skibane og en berg-og-dal-bane «Adrenaline».
Adresse: ul. Wiankowa 3, Poznan
Poznan

Malta Ski

Den første skibanen i Polen som er åpent året rundt. Her kan du også finne utleie av sportsutstyr (sykler, rulleskøyter), en sommerakebane eller en berg-og-dal- -bane «Adrenaline».
Adresse: ul. Wiankowa 2, Poznan
Telefon: +48 618 782 222
Poznan

Den nye dyrehagen

Her bor dyrene som blir holdt under forhold som ligner de naturlige. For å se nær 2000 dyr, kan besøkende velge mellom 3 merkede stier. I 2009 ble elefanthuset åpnet, og fra 2013 har brunbjørner bodd i dyrehagen. Innenfor dyrehagen kjører tog som gjør det enkelt å utforske. Innenfor dyrehagen er det også XIX- århundre fort åpent for publikum.
Adresse: ul. Zwierzyniecka 19, Poznan / ul. Krańcowa 81, Poznan
Telefon: +48 618 472 397
Billetter: www.bilety24.pl/public/zoo/
Poznan

Botanisk hage

Den Botaniske hagen ble etablert i årene 1922-1925. På 22 ha har man samlet 7000 plantearter fra nesten alle klimasoner i verden.
Adresse: ul. Dąbrowskiego 165, Poznan
Telefon: +48 618 292 013
Poznan

Palmehus

I Wilson-parken finner du et palmehus som er over hundre år gammel, og et av de største i Europa. På et areal på 4 600 m2 finnes det over 17 000 planter av 700 arter fra land med varm og tropisk klima samt en stor samling av eksotiske fisk (170 arter), blant annet pirayaer. Det som er viktigst er at her får du en unik mulighet til å reise mellom alle klimaer i løpet av en ettermiddag.
Adresse: ul. Matejki 18, Poznan
Telefon: +48 618 658 907
Poznan

Poznań Stadion

Poznań Stadium, stedet der sine kamper spiller fotballklubb Lech Poznań, tilbyr guidede turer. Under turen kan man se: Kjendiser Gang, Garderober Gjester eller reservebenker  på banens nivå. Poznań Stadium er også en arena for konserter og konferanser.
Adresse: Bulgarska 17, Poznan
Telefon: +48 618 863 000
Poznan

Cytadela-parken

Byens største park (ca. 100 ha). Til det 19. århundre var dette en ås med bygda Winiary. Senere ble den ombygget til et stort fort, som var en del av Poznań festning. Et av yndlingsturområder for innbyggere i Poznań med to museer (Våpenmuseet og Poznań-styrker Museet). I parken finner man også Magdalena Abakanowicz’s største installasjon „De ukjente”.
Adresse: al. Armii Poznań/ul. Szelągowska
Poznan

Våpenmuseet

Plassert i den fine, store parken «Cytadela» i det gamle fortet Winiary. Et utmerket sted for alle som er glad i våpen, både polske, tyske og russiske.
Adresse: al. Armii Poznań 1 (Park Cytadela)
Telefon: +48 61 820 45 03
Poznan

Klatreparken Pyrland

Klatreparken befinner seg i skogen ved Maltasjøen og er et perfekt sted for både store og små. Parken har tre løyper: høy (mest utfordrende), middelshøy og lav (ideelt for nybegynnere). Parken har også et miniløype for barn (fra treårsalderen) med ubegrenset antall forsøk.
Adresse: ul. Baraniaka/Chartowo, Poznan
Telefon: +48 660 048 901
Poznan

Maltafestival Poznań

En av de viktigste teaterfestivaler i Eurupa som omfatter teater/performance, musik k , dans, film/billedkunst, og framføres utenfor teater- og instutusjonsbygg.
Åpningstider: juni
Poznan

Ethno Port Festival

En fest for alle som elsker verdensmusikk. Festivalen regnes som en av de 25 beste verdensmusikkfestivalen i verden.
Åpningstider: juni
Poznan

Poznań til halv pris

Eneste helg i året med 50% rabatt på hoteller, restauranter, museer og andre steder. Arrangementet har rundt 180 partnere og et rikt program.
Åpningstider: april/mai
Poznan

Poznań Festinings Dager

To dagers fest for alle som elsker gamle festninger. Her kan du bli kjent med festning i Poznań helt fra de eldste delene av Mieszko I gården til en festning fra 1800-tallet og en bunker fra den kalde krigen.
Åpningstider: august
Poznan

Sankt Martin Gates Fest

Et fargerikt tog og fest i byens sentrum. Å spise en St. Martin’s croissant er en viktig del av feiringen.
Åpningstider: 11 november
Poznan

International Isskulpturfestival

De beste kunstnere tryller fram virkelige mesterverker. På samme tiden finner julemarkedet sted.
Adresse: Stary Rynek
Åpningstider: december
Poznan

Operaen

Repertoaret for operaelskere med et stort utvalg av klassiske forestillinger. En av de beste operascener i landet. Eksperimenterer ved å fremføre forestillinger også utenfor bygningen.
Adresse: ul. Fredry 9, Poznan
Telefon: +48 61 65 90 280
Poznan

Poznań Filharmoni

En av de beste musikkscener i Polen. Inviterer ofte fremragende artister og ensembler fra hele verden.
Adresse: ul. Wieniawskiego 1, Aula UAM, Poznan
Poznan

Matii Sushi

I menyen finner du ikke bare sushi, men også varme retter, orientalske desserter og barneretter.
Adresse: Plac Andersa 5 (Poznań Financial Centre), Poznan
Telefon: +48 61 850 50 20
Poznan

Modra

Regionale matretter som har høy annerkjennelse blant gjester takket være sin autentisitet, enkelhet, smak og rimelige priser.
Adresse: Mickiewicza 18
Telefon: +48 730 223 387
Poznan

Pyra Bar

Spisestedet innredet med inspirasjon i den kommunistiske stilen. 99% av menyen inneholder poteter, en lokal spesialitet, som du kan finne i mange variasjoner.
Adresse: ul. Strzelecka 13 / ul. Szamarzewskiego 13
Telefon: +48 618 516 762
Poznan

Dark Restaurant

Et sted for mennesker som er modige og åpne for nye opplevelser. Her spiser du alt i mørket som garanterer at både klassiske og uvanlige matretter smaker annerledes.
Adresse: ul. Garbary 48, Poznan
Telefon: +48 618 522 057
Poznan

Blue Note

Et ideelt sted for alle som vil ha et levende kontakt med kunst – konserter til de største jazzstjerner og andre musikkarter.
Adresse: ul. Kościuszki 76/78, Poznan
Telefon: +48 618 510 408
Poznan

Musikklub Dragon

Dragon klubben er byens alternative hjerte. I programmet finner du konserter, forestillinger, happeninger, verksted og andre artistiske arrangementer.
Adresse: ul. Zamkowa 3, Poznan
Telefon: +48 618 530 819
Poznan

Stary Browar

Over 200 butikker, 15 restauranger, 13 kafeer, teater, konsertsal, flere utstillingsrom, 8 kinosaler, Blow Up Hall 50 50, 3 musikklubber og et historisk park - alt dette midt i sentrum i bygninger til et gammelt bryggeri. Kjøpesenteret Stary Browar ble kåret til ett av 20 perler av polsk moderne arkitektur.
Adresse: ul. Pólwiejska 32, Poznan
Telefon: +48 61 859 60 50
Poznan

Salon Posnania

Her kan du kjøpe unike suvenirer fra Poznań som ble laget av unge, polske designere.
Adresse: Ratajczaka 44
Telefon: +48 61 854 07 54
Poznan

Grønne Torg

Friske frukt og grønnsaker og lokale produkter kan du finne på våre torg som befinner seg på Plac Bernardyński, Plac Wielkopolski og Rynek Jeżycki. Litt lenger unna turiststier kan du finne Rynek Wildecki og Rynek Łazarski.
Adresse: Plac Bernardyński
Poznan

Loppemarked Stara Rzeźnia

Hver helg med unntak av hver andre lørdag i måned arrangeres det et loppemarked her. Hver andre lørdag finnes det et antikvitetmarked.
Adresse: ul. Garbary 101/111
Telefon: +4861 852 11 26
Poznan

SPA_larnia DAY SPA

Alle behandlinger og massasjer som du finner i vårt tilbud garanterer avslapping og en følelse av luksus fra det første øyeblikket. Her vil du finne komfort og ro og en usedvanlig standard av alle tjenester.
Adresse: ul. Czarnieckiego 56, Puszczykowo
Telefon: +48 61 813 37 38
Poznan

Harmonia SPA – IBB Andersia Hotel

Harmonia SPA er et sted hvor vi tar kroppspleien på alvor. Stedet tilbyr en ubegrenset inngang til Wellness & Pool avdelingen, varme jacuzzier, saunaer eller enkel avslapping på komfortable lenestoler. Diverse massasjer og skjønnhetsmidler av høyeste kvalitet.
Adresse: IBB Andersia Hotel, Plac Andersa 3, Poznań
Telefon: +48 61 667 83 00
Poznan

SPA 1306 - Termy Maltańskie

Langt fra byens støy og bråk vil SPA 1306 sikre deg en rolig stund for din sjel og kropp. Sytten profesjonelle rom er forberedt til å ta i mot også de mest krevende kunder. Ritualer, masassjer og bad med bruk av beste skjønnhetsmidler og moderne teknologier vil sikre deg en avslappet ettermiddag og ta være på din naturlige skjønnhet.
Adresse: Termy Maltańskie, ul. Termalna 1, Poznań
Telefon: +48 61 222 61 47
Poznan

SPA_larnia

Alle behandlinger og massasjer som du finner i vårt tilbud garanterer avslapping og en følelse av luksus fra det første øyeblikket. Her vil du finne komfort og ro og en usedvanlig standard av alle tjenester.
Adresse: ul. Morenowa 33, Puszczykowo
Telefon: +48 61 898 37 80
Poznan

Turistkontontorer

Services: - comprehensive information about the city and region - ticket sales and reservations - tourist service (hotel room reservation, tour guide services) - sales of city maps, publications and book-guides about Poznań - sales of Poznań souvenirs - distribution of promotional materials 1. Touristinformasjon Stary Rynek 59 tlf. (0048) 61 852 61 56 e-mail: [email protected] Åpningstider: 1.10.-30.04.: mandag – fredag 10–18 lørdag – søndag 10–17 1.05.-30.09.: mandag – lørdag 10–20 søndag og helligdager 10–18 2. Poznań Ławica Lufthavn ul. Bukowska 285 tlf. (0048) 61 849 21 40 e-mail: [email protected] Åpningstider: mandag – fredag 8–21 lørdag – søndag 10–17 3. Poznań Główny − Jernbanestasjon ul. Dworcowa 2 tlf. (0048) 61 633 10 16 e-mail: [email protected] Åpningstider: mandag – fredag 8–21 lørdag – søndag 10–17
Adresse: Stary Rynek 59/60
Telefon: +48 61 852 61 56