Italia reisemål: Firenze – En reiseguide for kunst- og håndverksentusiaster!

Publisert: 27.06.2023 12:49 av DN

Italia reisemål: Firenze – En reiseguide for kunst- og håndverksentusiaster!

Firenze er et av Italias mest populære reisemål. Firenze er kjent som byen for håndverkere. Så hvis du er interessert i kunst og håndverk, her er reiseguiden for deg!

Vi startet dagen med en kopp latte på Café Ditta Artigianale Sprone. Kaféen er veldig koselig og tilbyr et omfattende utvalg av kaffe, kaker og frokostalternativer. Området rundt kaféen er også hyggelig med butikker, restauranter og butikker. Så definitivt et godt sted å starte dagen.

Første stopp: Madova Gloves

Hvis du leter etter noe laget i Florence som kan brukes "for alltid", kan dette være adressen for deg. De har produsert og solgt hansker (bare hansker) siden 1919 - god kvalitet og rett og slett vakre. Du kan lese historien om stedet på nettsiden som er lenket ovenfor. De er også de som lager hansker for high-end-merker som Burberry, Worth og Worth New York, osv.

Madova Gloves

Andre stopp: Giulio Giannini & Figlio

Håndverksverkstedet Giulio Giannini & Figlio ble grunnlagt i 1856, kjent for sine håndlagde skinninnbindinger og marmorpapir (dekorert papir) trykt med tradisjonelle folkekunstdesign fra Florence. Den nåværende eieren av verkstedet - Maria (hun er den sjette generasjonen) fortalte meg at noen dekorative mønstre vi så i butikkene rundt i Florence opprinnelig kom derfra. Ingen produkter i butikken er like, da de er håndlagde og trykt manuelt. Vi hadde vanskelig for å finne verkstedet, da adressen ikke var som oppført på Google Maps lenger. Eieren av en liten butikk i området var så snill og viste meg stedet, som nå ligger i en liten smug. Vi ble møtt av en eldre person (den femte generasjonen). Han gjør alle innbindingene i verkstedet, mens Maria er ansvarlig for design og produksjon av marmorpapir.

Selv om de måtte flytte verkstedet til et mindre sted i smuget, finner de måter å opprettholde familiebedriften og tradisjonen på, og det er fantastisk å berøre, holde og sette pris på verkene deres i hendene våre. Så hvis du en dag kommer til Florence, bør du dra hit! La oss støtte lokale bedrifter!

Giulio Giannini & Figlio

Giulio Giannini & Figlio

Tredje stopp: Calzature Francesco da Firenze

Denne butikken er spesiell. Hvis du vil komme inn, må du ringe på døren, noe jeg synes er veldig interessant. Det viser hvor fokusert håndverkerne er på å skape verkene sine. Du kan se alt fra vinduene, og det er nydelig. Skoene og sandalene er enkle, men enkelhet er det beste, er det ikke? 

Gaten der dette verkstedet ligger, er full av gode butikker, og det er roligere sammenlignet med andre handlegater i Florence - jeg skulle ønske jeg hadde oppdaget den tidligere.

Calzature Francesco da Firenze

Fjerde stopp: CASINI FLORENCE

Palazzo Pitti Dette verkstedet var det mest kommersielle av de nevnte, men det har også en lang tradisjon med håndlagde skinnprodukter. Du kan lese historien på nettsiden deres. Det nåværende varemerket er Jennifer Tattanelli - så jeg måtte spørre om butikken var CASINI. 

Femte stopp: Consani & Giannini

Consani og Giannini er spesialisert på produkter laget av skinn. Vi kom litt sent, så det var stengt, men vi kunne fortsatt se litt fra utsiden ettersom håndverkerne fortsatt jobbet der inne. Det vi elsker med Florence er at det er så kunstnerisk overalt, og folk "tar seg av sitt eget", de jobber med glede og lidenskap, og å se dem jobbe er allerede en glede. Det er også mye materialer og stoffer her - et flott sted å bli inspirert!

Siste stopp for dagen: Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella

Dette er ikke bare en butikk, men også et MUSEUM! Vi hadde en stor overraskelse her. Vi var glade for at vi gjorde det til siste stopp på dagen, for etter å ha beveget oss rundt hele dagen, var det virkelig avslappende å gå inn og kjenne på den eksotiske duften her.
 

Og hvis du elsker Firenze like mye som jeg gjør, klikk her for mer inspirasjon!

Destinasjoner

ItaliaFirenze

Book din neste reise