Gran Canaria Reiseguide: Topp 5 ting å gjøre på Gran Canaria

Publisert: 17.09.2023 04:26 av DN

Gran Canaria Reiseguide: Topp 5 ting å gjøre på Gran Canaria

Beliggende midt i hjertet av Kanariøyene, tilbyr Gran Canaria en mangfoldig og fengslende opplevelse som går langt utover sine fantastiske strender. Fra sjarmerende fjellandsbyer til deilige ostetilstelninger og livlige karnevalfeiringer, har dette spanske paradiset noe for alle. I denne bloggen vil vi utforske de fem beste tingene å gjøre på Gran Canaria og invitere deg til å begi deg ut på en uforglemmelig reise gjennom denne vakre øya.

1. Besøk Artenara, Gran Canarias høyeste landsby

Som den høyest beliggende landsbyen på øya, skryter Artenara av panoramautsikt som tar pusten fra deg. Beliggende midt i robuste fjellandskap, er landsbyen kjent for sine tradisjonelle hulehus, en unik funksjon som skiller den fra andre destinasjoner på Kanariøyene. Utforsk de sjarmerende gatene og interager med vennlige lokalbefolkningen, eller ta en tur gjennom de omkringliggende åsene for en virkelig fordypende opplevelse. Ikke glem kameraet; solnedgangsutsikten her er bare spesiell!

Artenera reiserno
2. Besøk Quesería Cortijo de Caideras

For ostekjennere og kulinariske entusiaster er et besøk til Quesería Cortijo de Caideras et absolutt must. Beliggende i det pittoreske landskapet, tilbyr dette håndverksostemeieriet muligheten til å lære om osteproduksjonsprosessen, fra melking av geitene til å smake det endelige produktet. Smak på et utvalg av deilige oster, hver med sin egen unike smaksprofil, og få innsikt i øyas rike melketradisjon. Dette er definitivt en lærerik og deilig opplevelse!

Quesería Cortijo de Caideras Reiserno
3. Utforsk det sceniske vingården til Bodegas Bentayga

Vinkjennere vil glede seg over den skjulte perlen som er Bodegas Bentayga. Beliggende midt i det fantastiske landskapet på Gran Canaria, produserer dette vingården noen av de beste vinene på øya. Ta en guidet tur gjennom vingården, lær om vinproduksjonsprosessen og historien om vinproduksjonen på øya. Deretter kan du nyte en smaksprøvesesjon der du smaker på ulike viner som viser frem Gran Canarias unike terroir. Den pittoreske omgivelsene gjør denne opplevelsen enda mer uforglemmelig.


4. Bli med på Volcano Heart Tour og nyt smaking av lokal mat

Gran Canaria har en unik vulkansk natur, og Volcano Heart Tour tilbyr et spennende eventyr gjennom dette naturunderet. Mens du utforsker det måneliknende terrenget, vil en kunnskapsrik guide overraske deg med fortellinger om øyas geologiske historie. Men høydepunktet på denne turen er utvilsomt smakingen av lokal mat. Smak på tradisjonelle kanariske retter laget med ferske, lokale råvarer og nyt de autentiske smakene av øya.

Volcano Heart Tour reiserno
5. Ikke gå glipp av karnevalsesongen på Gran Canaria

Hvis du tilfeldigvis besøker Gran Canaria under karnevalsesongen, kan du anse deg selv som heldig. Karnevalsesongen finner vanligvis sted mellom februar og mars. Øyas karneval er en av de mest ekstravagante og fargerike i verden. Bli med på festlighetene, som vanligvis inkluderer fargerike parader, livlig musikk og overdådige kostymer som kan måle seg med dem i Rio de Janeiro. Fordyp deg i den gledelige atmosfæren og dans natten bort med de vennlige lokalbefolkningen. Dette er en opplevelse som vil gi deg varige minner og en dypere forståelse for øyas kultur.

Trenger du mer informasjon for å planlegge turen til Gran Canaria? Her er "Alt du trenger å vite før du planlegger en tur til Gran Canaria."

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden