Scenic Drives: Utforsking av pittoreske veiturer i Sverige

Publisert: 07.08.2023 01:05 av DN

Scenic Drives: Utforsking av pittoreske veiturer i Sverige

Sverige er kjent ikke bare for sine pulserende byer, men også for landets vakre veiturer. I denne bloggen presenterer vi noen av Sveriges mest nydelige veiturer.

Stockholm-skjærgården:

Start veituren fra Stockholm, hovedstaden, og nyt den vakre Stockholm-skjærgården. Et paradis av over 30 000 øyer, denne pittoreske veituren gir glimt av stille vann, sjarmerende fiskelandsbyer og frodige skoger. Den vakre ruten viser frem Sveriges særegne kystskjønnhet, og det gjør det til en perfekt begynnelse på ditt eventyr. Du kan kjøre til større øyer som Vaxholm og Muskö, men for de mindre bebodde øyene, kan du ta en ferge direkte fra Stockholm.

Stockholm Reiserno

Kongevegen til Dalarna:

Kjør nordvest fra Stockholm og begi deg ut på den historiske Kongevegen. Denne eldgamle ruten ble en gang brukt av konger, kjøpmenn og pilegrimer. I dag gir den reisende en mulighet til å fordype seg i Sveriges folklore og tradisjonelle arkitektur. På veien gjennom den sjarmerende provinsen Dalarna vil du støte på røde trehytter, livlig folkekunst og de ikoniske Dalahestene. Du kan starte turen fra Stockholm, til Örebro, Sunne og deretter til Dalarna, der du kan tilbringe en hel dag med å utforske innsjøen Siljan og området rundt.

Örebro Sverige Reiserno

Høgkystveien:

Høgkystveien, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, gir en unik mulighet til å utforske Sveriges østkyst. Veien følger den robuste kystlinjen, som er den høyeste kystlinjen i verden, med ca. 286 meter over havets overflate, og tilbyr fantastisk utsikt over majestetiske klipper og Østersjøen. Når du krysser Höga Kusten-broen, vil du beundre ingeniørkunsten som forbinder fastlandet med øyene, og som smelter harmonisk sammen med den fantastiske naturen. Reisende kan besøke århundregamle fiskelandsbyer og berømte helleristninger på Nämforsen. Det er også mange vakre byer å stoppe i når du trenger en pause, noen populære navn inkluderer Kramfors, Härnösand, Örnsköldsvik og Sollefteå. Høgkysten er også kjent for sine autentiske smaker og ferske, sesongbaserte produkter, samt to førsteklasses brennevinsprodusenter, Hernö Gin og High Coast Whisky.

Høgkystveien Sverige Reiserno

Hjertet av Sverige:

Sølvringen ligger i hjertet av Sverige og tilbyr en naturskjønn rundtur som inkluderer de historiske gruvebyene Sala, Västerås og Fagersta. Västerås er et av høydepunktene på ruten; det ligger sentralt i Västmanland-provinsen (kjent som "Sveriges essens") og denne vakre byen med 147 000 innbyggere har en tusen år lang historie. Under turen kan du oppdage regionens rike industrihistorie, reflektert i godt bevarte kulturminner og sjarmerende gruvebyer, samtidig som du beundrer vakre landskap med tette skoger og glitrende innsjøer.

Villmarksruten til Jämtland:

Jämtland ligger i den uberørte villmarken nordvest i Sverige. Gjør deg klar for en ekspedisjon gjennom Jämtlands uberørte villmark. Denne veituren gir en unik opplevelse av naturen, med muligheter for fotturer, fiske og observasjon av dyreliv underveis. Nyt stillheten og roen i de nordlige skogene og vidstrakte platåene mens du drar på oppdagelsesreise gjennom en av Europas siste store villmarksområder. Den sjarmerende byen Östersund er "hovedstaden" i regionen. I 2010 ble byen utnevnt til en "UNESCO Creative City of Gastronomy", takket være dens evne til å dyrke langvarige kulinariske tradisjoner basert på lokale, bærekraftige råvarer. For matentusiaster er det mange småskala mat- og drikkeprodusenter i Jämtland Härjedalen. Fra Norge kan du enkelt komme til Jämtland med bil. Området tilbyr ulike aktiviteter for reisende året rundt, med august som den travleste måneden om sommeren og vintersportentusiaster, spesielt langrenn, ettersom Jämtland har mange bakker og skiløyper.

Jämtland Sverige Reiserno

Sveriges naturskjønne veiturer er en drøm for reisende, og lover en dyp reise gjennom noen av verdens mest fortryllende landskap. Fra den vakre Stockholm-skjærgården til Jämtlands mystiske villmark, avslører hver veitur en distinkt del av Sveriges sjarm. Mens du utforsker de maleriske rutene, vil du forelske deg i landets naturlige skatter, kulturarv og varmhjertede mennesker. God reise!
 
 
 

Destinasjoner

Sverige

Temaer

Eventyr

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden