Se hva du kan gjøre og oppleve i Gøteborg

Med en trivelig og avslappet atmosfære, gangavstand til det meste, en cafe på hvert gatehjørne og med sine ulike bydeler er Gøteborg en “sjarmerende liten storby”. Byen har et livlig fornøyelses og kulturliv året rundt, med alt fra Liseberg, Gøteborgs operaen, filmfestival, bokmesse og ulike sportsarrangement til alle sommerens utendørsfestivaler.
Gøteborg

Book din neste reise

Søk etter hotell i hele verlden
Gøteborg

Liseberg

Sveriges fornøyelsespark nummer en, vrimler av musikk, forelskede par, leende barn og underholdning av høy klasse. Prøv den forfriskende attraksjonen Uppsvinget og jobb deg senere gjennom sukkerspinn, hotdog, Flum ride, Virvelvinden, artistopptredener, markeder, restauranter, radiobiler, for ikke å glemme Lisebergskaninen. Gå heller ikke glipp av Balder, berg-og-dalbanen som flere ganger er blir kåret som verdens beste i tre. Vi anbefaler også et besøk på Lisebergs julemarked i november og desember.
Adresse: Örgrytevägen 5, 402 22 Göteborg
Gøteborg

Slottsskogen

Gøteborg har fantastiske parker. Slottskogen syder av aktivitet, spesielt i sommerhalvåret. Her er det perfekt for hele familien å ta seg en joggetur, en piknik, spille frisbee eller besøke dyrene i Slottskogens egen dyrepark. Naturen i Slottskogen er kupert og tilbyr flere små vann, Rhododendrondalen, Azaleadalen og den store utsikten ved vanntårnet. Parken ligger nært både naturhistorisk museum og observatoriet.
Adresse: Slottskogen
Telefon: +46 31 365 00 00
Gøteborg

Gøteborgs botaniske hage

Gøteborgs botaniske hage er en av Europas største. På friland og i drivhus dyrkes ca. 16 000 plantesorter og hybrider. Her vises vakre planter i flotte anlegg som Perennhagen, Örtagården, og Klippehagen. I drivhusene finnes blant annet Sveriges største samling av orkideer og kjøttetende planter. I mai blomstrer det spektakulære lommetørkletreet i japandalen. På hjemmesiden finnes informasjon om Botanisk hages program og en audioguide til gratis nedlasting.
Adresse: Carl Skottsbergs Gata 22 A
Telefon: +46 31 741 11 00
Gøteborg

Avenyn

Som en magnet drar den besøkende til seg – Sveriges mest kjente gate. Her ligger byteateret, konserthuset, kunstmuseet og biblioteket. Prøv en cafe, en restaurant eller hvorfor ikke en av de mange barene. Glem ikke å ta en pause på en benk i Beltespenneparken eller se eksotiske planter i hageforeningen, før du fortsetter med shoppingen, alt i en og samme gate.
Adresse: Kungsportsavenyn
Gøteborg

Kronhusbodarna

Et trivelig område året rundt, men kanskje mest av alt rundt juletider når det holdes julemarked. Solid håndverk av mange slag i gammeldagsstil. Glassblåsing, julesnop, epler, marsipanfigurer, gløgg med mer.
Adresse: Postgatan 6-8, 411 13 Göteborg
Gøteborg

Paddan

Den beste måten å bli kjent med Gøteborg er ved hjelp av vannet. Den guidede turen gjennom byen går under mange og lave broer, blant annet den beryktede “ostehøvelen”, som leder oss ut i havnen. Båten starter ved Kungsportplatsen midt i sentrum og turen tar ca. 50 minutter. Hopp om bord og la Padden vise deg Gøteborg.
Adresse: Kungsportsplatsen
Telefon: +46 (0)31 60 96 70
Gøteborg

Røde sten

Ved Älvsborgsbroen ligger Røde Sten. I 1940 ble bygningen oppført for å fungere som varmesentral for industrien i området. På 80-tallet ble bygningen forlatt, og ble overtatt av byens ungdommer som samlet seg for ravefester og for å male graffiti. Noen år senere ble kulturprosjektet Røda sten dannet for å bevare og finne nye bruksområder for lokalene. I dag rommer de enorme lokalene ulike kunstutstillinger. Byggets fasade er en frisone for Gøteborgs graffitimalere. For mer info om utstillinger og arrangement, se:
Adresse: Röda Sten 1, 414 51 Göteborg
Telefon: +46 31 120816
Gøteborg

Haga

Haga er Gøteborgs eldste forstad, og er en egen liten småby i byen. Langs Haga Nygata ligger second hand butikker, antikvitetsbutikker, mote og interiørbutikker tett inntil restauranter og cafeer som har uteservering hele sommeren. Når man går på brosteinen mellom de små trehusene kjennes det ut som om tiden har stått stille.
Adresse: Haga Nygata
Gøteborg

Åbybadet

Åbybadet er Gøteborgregionens beste badeland med vannaktiviteter for hele familien. Åbybadet har et 50m basseng for den som ønsker mosjonssvømming. Bassenget har en egen avdelt seksjon for stuping og for flyteleker i mange størrelser. For yngre barn er jungellagunen populær. Den har et barnebasseng som ikke er så dypt. Det inneholder minirutsjebaner, vannfall, leker og vannsprutene dyr. I Åbybadet er det flere ulike vannrutsjebaner med lengde opp til 78 meter. For den som vil slappe av en stund er det badstu, varmtvannsbasseng og boblebad.
Adresse: Idrottsvägen 9, 431 62 Mölndal
Telefon: +46 (0)31 86 89 70
Gøteborg

Strömma Skjærdgårdsbåter

La oss vise dere Gøteborgs unike skjærgård. Den vakre skjærgården passerer utenfor mens du nyter noe godt å spise og drikke. Vi tilbyr matcruise eks. Hisingen rundt, reke og lakse cruise og skjærdgårdskveld med St. Erik. Alle turer går fra Lilla Bommen.
Adresse: Lilla Bommen
Telefon: +46 (0)31-60 96 70
Gøteborg

Hemma Hos

Adresse: Haga Nygata 12
Telefon: +46 31 13 40 90
Gøteborg

Sjöbaren

En koselig og moderne fisk – og skalldyr restaurant med både à la cartemeny og utvalgte ferdig komponerte menyer. Om sommeren er det uteservering i bakgården.
Adresse: Haga Nygata 25, 413 01 Göteborg
Telefon: +46 31 711 97 80
Gøteborg

The Göteborg Opera Restaurant

Adresse: Christina Nilssons Gata
Telefon: +46 31 13 00 00
Gøteborg

Thörnströms Kök

Fra utsiden kan dette se ut som en lokal restaurant, men innenfor kan du vente deg en helt annen opplevelse. Forbered deg på en inspirerende aften full av nytelse, for eksempel flyndre og grillet havkreps. De smakfulle rettene er en annen vei til himmelen.
Adresse: Teknologgatan 3. 411 32 Göteborg
Telefon: +46 31 16 20 66
Gøteborg

Cyrano

Denne lille provenialscke restauranten har en koselig og intim atmosfære med utendørs servering om sommeren. Menyen er klassisk fransk, men det er pizzahorn (med chevrè, parmaskinke eller pesto) man kommer hit for. Stedet er lite og det blir raskt fult ettersom det ikke er tillat med bordbestilling.
Adresse: Prinsgatan 7
Telefon: +46 31 14 31 10
Gøteborg

Bar Centro

En trendy kafe med sitteplasser utenfor om det skulle være fult inne. En konstant strøm av mennesker og en familiær atmosfære.
Adresse: Kyrkogatan 31, 411 08 Göteborg
Telefon: +46 31 711 00 27
Gøteborg

Bönor & Bagels

Haga er et Mekka for kafeelskere og også i Linnègatan finner du herlige uteserveringer med utsikt over Gøteborgs hovedgate. En skikkelig bagel med Philadelfiaost og laks gir nye krefter når shoppingen begynner å kjennes på kroppen.
Adresse: Linnégatan 48, 413 08 Göteborg
Telefon: +46 31 14 35 55
Gøteborg

Nöller Espressobar

Adresse: Haga nygata 28
Telefon: +46 31 13 53 51
Gøteborg

Locatelli

Fra onsdag til søndag spiller Djen fengende rytmer. Italiensk mat, luksuriøse drinker og sprøtt snacks.
Adresse: Kungsportsavenyn 36-38, 400 15 Göteborg
Telefon: +46 31 727 10 89
Gøteborg

Trädgår´n Gøteborg

Gøteborgs største og mest spektakulære fornøyelsespalass, med natt klubb, konserter og show. Om sommeren har de Gøteborgs største uteservering med restaurant, grill og bar i Trägårdsföreningens vakre park.
Adresse: Nya Allén 11
Telefon: +46 31 10 20 80
Gøteborg

Push

En internasjonal nattklubb med høy klasse og et overdådig design som gir en luksusfølelse. Push er Gøteborgs stiligste klubb, med bra blandet musikk og events i helgene. Takterrasse om sommeren. Prisene er høyere enn andre nattklubber på Avenyn. Aldersgrense 25 år.
Adresse: Kungsportsavenyn 11
Gøteborg

Lounge(s)

Interiøret gjør her sitt for at restauranten lever opp til navnet. Her er det en perfekt balanse mellom prangende sofaer og livlig dansegulv. Dyrt, eksklusivt og veldig kjekt.
Adresse: Kungsportsavenyn 5
Gøteborg

Nefertiti

En klassiker i klubbsammenheng, men fremdeles en pioner innen jazz, svart dansemusikk, electro og reggae. Kvelden starter ofte med jazz eller blues og skifter retning til house etter midnatt.
Adresse: Hvitfeldtsplatsen 6, , 411 20 Göteborg
Telefon: +46 31 711 40 76
Gøteborg

Nordstan

Nordstan er et av Europas største innendørs sentre. Det ligger mitt i Gøteborg sentrum og består av tre etasjer fulle med butikker. Alle de store kjedene som H&M, Åhlens City, Lindex finnes her, og mange spesialbutikker. Utvalget er stort av klær, interiør, leker, sport, elektronikk, musikk, restauranter og kafeer.
Adresse: Nordstadstorget
Gøteborg

Linnégatan No 2

Adresse: Linnégatan 2
Telefon: +46 31 43 14 50
Gøteborg

Arkaden

Arkaden er stedet for deg som er opptatt av det siste innen mote og skjønnhet. Under ett og samme tak finner du et trettitals butikker som tilbyr noen av de heteste varemerkene. Vi nevner Benetton, Björn Borg, Mango, MQ, Tara, Nilson, Peak Performance, D.O. og TopShop.
Adresse: Brunnsparken
Gøteborg

Post

Frimerker kjøpes i kiosker og på postsenter som finnes i ulike butikker.
Gøteborg

Apotek

Apotek Hjärtat har åpent mandag - fredag: 07:00 - 22:00, lørdag: 08:00 - 22:00, søndag: 08:00 - 22:00
Adresse: Götgatan 12, Göteborg
Telefon: +46 771 405 405
Gøteborg

Telefon

Landsnummer: +46 Retningsnummer: 031
Gøteborg

Elektrisitet

220-240 V 50 Hz