Vin til fisk

Fisk har vanligvis milde og fine smaker. Derfor vil fruktige og elegante viner uten for mye syrlighet og minimalt med bitterhet være å foretrekke. 

Hvitvin er det naturlige valget, men en ung fruktig rødvin med diskret bitterhet kan passe godt til grillet og dampet fisk med mye fett tilbehør. 

Grillet fisk og rosévin passer godt, rosé har en naturlig mild bitterhet som harmonerer med stekeskorpen. 

Rødvin og rød fisk passer ikke sammen. Fedmen i laksefisk har en tendens til å tørke ut rødvinen og gjøre den mer bitter. 

HUSKELAPP

 Fisken 

  • Mager: Elegant og ikke altfor kraftig hvitvin 
  • Halvfet: Elegant hvitvin med over middels fylde og diskret eikepreg 
  • Fet: Fyldig og rik hvitvin, gjerne med litt eikepreg 
  • Trukket/dampet: Frisk, fruktig hvitvin, elegant uten eikepreg 
  • Grillet: Fyldig hvitvin, gjerne med eikepreg 

Tilbehøret 

  • Syrlige sauser: Tørr hvitvin, for eksempel riesling 
  • Fete sauser: Eikelagret hvitvin, for eksempel chardonnay 
  • Sterkt krydrede eller søtsure sauser (bestandig en utfordring til vin): Fruktig hvitvin med litt sødme (restsukker)
Vin til fisk

Finn de beste prisene