Vin til kjøtt

Et saftig kjøttstykke er noe av det mest vin-vennlige du får tak i, og kan være en god unnskyldning til å finne frem den beste vinen du har. 

 

HUSKELAPP 

  • Lam og okse er perfekt til fyldige rødviner. Her kan de beste vinene tas fram. 
  • Til de litt mer rustikke rettene bør vi finne frem de litt kraftige og sjenerøse rødvinene. 
  • Til vilt trenger vi både fylde, finesse og lav bitterhet. Da passer lagrede og modnere viner best. 
  • Til kokt kjøtt kan en fyldig hvitvin ofte være perfekt. Om man likevel velger en rødvin, bør den være fruktig og saftig i smaken, med lite bitterhet. 
  • Til lyst kjøtt med lite fett smaker det best med unge, fruktige rødviner, uten særlig bittersmak. 
  • Til fugl, som har de fineste og mildeste smakene, bør vinene være elegante og myke i smaken, uten noen fremtredende bitterhet. 
  • Til and, som inneholder endel fett, er en tanninrik vin perfekt. Bitterheten i vinen renser bort fettet og fettet demper bitterheten i vinen.
Vin til kjøtt

Finn de beste prisene