Vin til skalldyr

Skalldyr og vin er en sikker vinner på ethvert festbord. Men, for at kombinasjonen skal bli fullkommen, kreves det at vi bygger en bro mellom skalldyrene og vinen. 

De fleste typer skalldyr inneholder sødme, og må derfor tilsettes noe syrlig, gjerne sitron, for at vinen skal komme til sin rett. Dette gjelder spesielt reker, men også østers og andre skjell trenger å temmes hvis kombinasjonen skal bli perfekt. 

Unge, friske og elegante hvitviner er som regel å foretrekke fremfor kraftige viner med eikekarakter. Et av de klassiske valgene er chablis, som ikke bare har en frisk og elegant smak og duft, men faktisk også et snev av hav i seg. 

HUSKELAPP 

  • Broen mellom skalldyr og vin er sitron 
  • Skalldyr trives best sammen med unge, friske og elegante hvitviner 
  • Aldri rødvin til skalldyr 
  • Kalde skalldyr: Unge fruktige viner. Hvit, rosé eller musserende 
  • Grillede skalldyr: Moden fyldig hvitvin, gjerne eikefatlagret. En moden champagne er perfekt.
Vin til skalldyr
Anastasia Ilina-Makarova